Archive - Date

Collected lists

Skutshorn

Date:
26.06.2024
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:30h
Distance:
12.0km

I dag var det 24 grader allerede før kl. 11, og det ble en svett dag på jobb. Litt tung i beina og vondt i rumpa etter gårsdagen, og det var bedre å gå enn å sitte i dag :-) Kjørte til Sanddalen etter jobb og parkerte ved grind nummer to (av tre) for å få litt flatmark før stigningen. Godt merket sti fra setra, men bare til steinrøysa begynte. Det var bare oppover og oppover helt til 1600 moh. Med på veien fikk jeg stadig flere fluer til selskap, og jeg måtte bare blokkere dem for å konsentrere meg om å trå riktig. Heldigvis forsvant fluene gradvis fra 1600 meter selv om det var lite vind. Kun noen få solgløtt i dag, men det var bare godt. Nedover igjen kom fluene tilbake, og tilbake på veien løp jeg litt selv om jeg egentlig ikke orket.

Map    

Skjeldrane, Vardeggene, 1544 moh., Dinglenøse m.fl.

Date:
25.06.2024
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
37.3km

Turnusfri etter arbeidshelg i dag, og yr lovet vær som lokket til langtur. Startet tidlig fra Olefjorden for å komme godt opp i høyden før varmen satte inn. Det var ti grader allerede fra start og mye insekter. Det ble bedre da vinden etter hvert kom mer og mer. 13 km til første toppen, Skjeldrane, men deretter var avstandene kortere mellom toppene. Gikk bortom Stølsskardknappen før jeg slapp meg ned i Yksndalen. Presterte å ramle i en bitteliten bekk da foten plutselig forsvant. Landet på en spiss stein med rumpa. Kjente den godt, og jeg ble full av vann og søle. Bra med vind og varme da. Sørvest for Djupebotten er en anonym topp med varde et steinkast unna. Satt en stund der og kikket på den videre ruta. Dinglenøse er en rygg uten markert toppunkt. Jeg var forberedt på å vade >>>

Map    

Hugakøllen

Date:
24.06.2024
Characteristic:
Jogging
Distance:
4.7km

Map    

Høgegge

Date:
22.06.2024
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
11.0km

I dag kom jeg meg til topps på Høgegge i godt vær etter mandagens mislykkede tur. Valgte å gå fra Sanddalen for å prøve en annen sti. 14 grader ved setra. Finfin oppladning til arbeidshelg og kveldsvakt.

Map    

Hikefjella og Ilfjellet

Date:
21.06.2024
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
17.1km

Mens Toyota finpusset på kvaliteten på bilen min, lånte jeg en av deres og dro fra Tynset til Rennebu. Parkerte i nærheten av Fossumsvollan og fulgte sti innover. Den var tydelig først, men etter hvert vanskelig å følge. Jeg tok av mot Hikefjella da jeg var oppunder Kalddalsknippen. Veldig lettgått terreng. Fra toppen var det bratt ned til jeg kom inn på stien igjen, men her óg var den veldig utydelig og dårlig merket. Uansett var det lettgått innover til Ilfjellet. Traff en fyr med to settere på toppen, men så ingen ellers i dag. Det begynte å regne like før Ilfjellet, og det regnet mer eller mindre hele returen. Jeg skjønte aldri helt stien. Det var mest merking der den var tydelig mens der den var dårlig kunne det gå 500 meter mellom en pinne eller et merke på stein. >>>

Map    

Stenkletten

Date:
20.06.2024
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.6km

Registrerte i fjor at det dukket opp en ny topp i Tolga samtidig som en falt fra, og jeg ventet til en passende anledning da det er langt å kjøre halve Østlandet for en haug i skogen. Hadde time hos spesialist på Elverum sykehus i dag, og det tok sin tid med mye venting før og mellom undersøkelser. Ikke ble jeg stort klokere heller, men fikk iallfall gehør for mitt syn på saken, og legen ønsker ny undersøkelse til høsten. Vel fremme på Tolga, tok jeg av Rørosbakken og parkerte like etter bommen for en litt lengre tur. I dag ble det fluetur, men ble heldigvis reddet til en viss grad av vinden. Ellers trakk jeg hetta over hodet og prøvde å ignorere de små surrende beistene. Stenkletten har ålreit utsikt til skogstopp å være, og jeg gikk bortom nordre også.

Map    

Bangsberget

Date:
19.06.2024
Characteristic:
Jogging
Distance:
7.5km

Ny pers opp bakkene i dag selv om jeg ikke prøvde på det :-) Mye bygeaktivitet rundt omkring, men slapp unna med noen få drypp. Kveldsvakta blir nok fuktigere.

Map    

Kollhaugen

Date:
18.06.2024
Characteristic:
Jogging
Distance:
14.2km

Endelig litt bedre vær etter jobb i dag. Parkerte på et tilfeldig sted langs Domsjøvegen og småløp veien innover. Deretter sti fra Bondlisætra. Fra tjernet ved toppen tok jeg av stien som da var knapt synlig annet enn merkingen. Det var veldig vått oppover, og plutselig var det blåmerking i skogen som gikk videre over toppunktet. Men sti var det knapt. Jeg var bortom trig. punktet også der utsikten var hakket bedre.

Map    

Nørdre Herredalen

Date:
17.06.2024
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.7km

Prøvde meg mot Høgegge, men det ble rett og slett for vått og vindfullt. Blåste overende før jeg var halvveis, og det var vanskelig å holde varmen i styrtregnet. Nedi Herredalen igjen møtte jeg presten.

Map     2 comments

Svarteknippa og Marabotthornet

Date:
16.06.2024
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
12.2km

I dag ble det plan B selv om jeg håpet på plan A helt til jeg kom over Slettefjell. Oppklarningen kom mye senere enn Yr.no hadde varslet, og tåka hang tungt, og det regnet. Jeg kjørte til Ole og parkerte ved første setra og satte kursen mot Svarteknippa. Det var enda mer vann i terrenget i dag etter nattas pøsregn, og det kom vann fra oven innimellom samtidig som det var antydning til enkelte hull i skydekket. På toppen var det derimot grauttåke helt til jeg var på tur avgårde igjen. Da kom det et kjapt forbipasserende blått hull før tåkeskyene kom rushende inn på nytt. Jeg valgte allikevel å gå over til Marabotthornet i håp om lettere vær før jeg kom dit. Gikk litt lengre øst enn nødvendig for å slippe det store myrområdet som så veldig vått ut. Jeg klarte ikke holde >>>

Map