Archive - Date

Collected lists

Svarthaugen

Date:
31.07.2023
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
5.6km

Det var ikke aktuelt å begi seg ut på noen lang topptur etter Langfonnskarven siden jeg begynte å bli litt svingstang, men jeg orket litt til og tok derfor et gjensyn med Svarthaugen. Denne gangen uten snø, men med regn.

Map    

Langfonnskarven

Date:
31.07.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.7km

Siden jeg sover veldig dårlig på dagtid, droppet jeg senga og dro i stedet på tur etter nattvakt i dag. Jeg prøvde å finne værvinduer i går, men meldingene skifter fra time til time, og til slutt landet jeg på Oppdal. Det regnet mye av veien dit, men ble opphold fra fylkesgrensa og antydning til blå hull i skydekket. Jeg kjørte Vinstradalen til Trøasætrin og parkerte ved elva. Fulgte sti langs bekken i tjukk tåke som lettet da jeg kom opp til Store Ristjønna. Antydning til oppklarning på toppen, som for øvrig var meget vanskelig å definere høyeste punktet på. Ned igjen kom det en skikkelig regnbyge. Jeg ble litt slapp i fisken etter hvert.

Map    

Bangsberget

Date:
30.07.2023
Characteristic:
Jogging
Distance:
7.5km

Halvdau kropp av mangel på søvn, men det hjelper med en svetteøkt for å holde koken på nattvakt.

Map    

Storsvehøgda

Date:
29.07.2023
Characteristic:
Jogging
Distance:
9.6km

Etter å ha vært oppe i 27 timer sovnet jeg tungt i dag tidlig til tross for en meget spesiell nattevakt. Ikke pga. det faktum at jeg var alene sykepleier på vakt i hele mitt omsorgsdistrikt, både der jeg har ansettelsesforhold og ikke, men fordi natta bar med seg en utvikling utenom det vanlige. Å være sykepleier er utrolig givende. Jeg gikk første delen av turen i kveld til jeg var sikker på at kneet holdt, og løp deretter resten i 25 graders varme. Grustaket har vokst adskillig de siste årene, og den gamle stien er borte:

Map    

Stripfjellet

Date:
28.07.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
11.0km

Fikk lurt meg mellom et par biler ved veis ende på Vestgardsgammelsætra. Fulgte fin sti innover som passerer ganske nær toppen. Bare litt steinrøys og lyng å forsere opp. Småløp deler av turen siden det var så ålreit terreng

Map    

Bjørnberget

Date:
28.07.2023
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.8km

Egentlig skulle jeg reist hjem etter forrige tur, men pga. sykepleiermangel tilbød jeg meg å bli forskjøvet fra kveldsvakt til nattvakt og fikk dermed flere timer til rådighet før jobb. Bjørnberget ble en kort tur fra Nedgardsgammelsætra ved Tryliveien. Gjennom blåbærlyng og røsslyng. Også her var det mye småbjørk på toppen. Det gror igjen.

Map    

Løvlandsvola

Date:
28.07.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.6km

Fulgte sti den første biten før jeg la i vei ut i terrenget som var lettgått med mye røsslyng. Gikk opp mot toppen fra øst da det var små skrenter og digre steinrøyser på sørsiden. Mye småbjørk oppover mot toppen. En del byger rundt omkring, så Rondane var gjemt i skyer. Mange navn, men ikke dit jeg skulle:

Map    

Gråvola ved Vinjevegen

Date:
28.07.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.7km

Etter en natt på museet (uten sammenligning med filmen) på Koppang, gikk jeg en rundtur over Gråvola fra Tryvang. Litt krøll da det ikke var bru over elva der jeg ville krysse, så det ble litt att og fram før jeg kom meg ut på veien på returen.

Map    

Ulvbergkletten

Date:
27.07.2023
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.1km

Da jeg hadde parkert i grustaket nedenfor Ulvbergkletten følte jeg at det var noen der, og javisst. Oppe på bruddkanten stod det en elg og kikket nysgjerrig ned på meg :-) Den fulgte meg med blikket helt til jeg begynte å gå, men da forduftet den. Jeg gikk opp langs grustaket og bratt opp gjennom tett tett skog til ryggen. Derfra meget lettgått til toppen. Kunne skimte Koppang mellom trærnre.

Map    

Famphøgdene

Date:
27.07.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.2km

Jeg satt en stund og fulgte med på tordenskyenes retning før jeg la i vei da jeg ikke ville risikere å havne i uvær på det åpne fjellet. Heldigvis dro uværet sørvestover, men det drønnet godt et par ganger. Fulgte sti i halvannen kilometer fra Vinjestøtten. En del stein videre, men det var lett å gå likevel. Stor varde her også, og mye regnbyger rundt omkring. Famphøgdene:

Map