Archive - Date

Collected lists

Bergevassknotten, Kråkhugukampen og Krokvassfjellet

Date:
31.03.2023
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
16.7km

Det ble litt jobbrelatert på ukas eneste fridag også, men kun kortvarig, og etterpå dro jeg på gamle trakter på Vingromsåsen. Sliten kropp i dag, så jeg måtte ta mange pauser, men været var strålende. Tok fjellskia siden jeg måtte tråkke spor selv til Bergevassknotten og Kråkhugu, men ellers fulgte jeg flotte, nyoppkjørte løyper som førstedame i sporet. Mye snø i området, men den bar godt med nysnø på toppen. Til Krokvassfjellet går det skiløype helt til topps, men jeg tok noen snarveier. Bergevassknotten: Kråkhugukampen: Krokvassfjellet mot Spåtind:

Map    

Vardekampen

Date:
30.03.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
2.3km

Map    

Hovshaugen i Orkland

Date:
29.03.2023
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
3.5km

Hadde bare tid til en kort tur i dag og kjørte opp til skianlegget på Ulvåsen ved Orkanger. Mye folk ute i finværet, men til Hovshaugen fikk jeg heldigvis gå alene. Beskjeden skogstopp, men litt utsikt vestover mellom trærne.

Map    

Hangervåttån

Date:
28.03.2023
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
3.8km

Var oppe før fem i dag for å rekke tidlig forelesningsstart ved NTNU i Trondheim. Etter sju timer med helserett var jeg rimelig gåen i hodet og trengte frisk luft. Tok et gjensyn med Hangervåttån i kaldt og fint vær. Hangervåttån skiller seg ut i mengden av Trøndelags skogtopper siden det er et flott utsiktspunkt like ved toppen.

Map    

Hevertjønnfjellet

Date:
27.03.2023
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
11.9km

Kald og fin dag, og rakk fint en topptur etter dagvakt nå som det er sommertid. Kjørte til Gisnadalen og sleit litt med å finne parkering da det er forbudsskilt overalt, og ikke minst SNØ :-). Tråkket stort sett spor sjøl selv om Gisnadalen løypelag kjører mange løyper i dette området. Fulgte den ene et par korte partier. Litt skarpt føre i skogen, og nydelig silkeføre i høyden.

Map    

Olasvarden

Date:
26.03.2023
Distance:
16.8km

Fra snøvær i går til en nydelig dag i dag. For å nyte sola litt ekstra parkerte jeg ved E6 og gikk Solhjemsliveien til fots til Kringsætrin. Der var det slutt på brøytinga. Tok på trugene og gikk østsida av Heimtjønne. Hadde tidvis dårlig framdrift opp gjennom skogen da jeg datt gjennom mange snølag flere partier. På snaufjellet ble det lettere. Litt skjev denne varden på Olasvarden, men for en utsikt fra toppen! Gnedden med sin flotte profil i sørøst, og Rondane andre veien. Mot Gnedden:

Map    

Ongsjøfjellet

Date:
25.03.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
8.5km

I dag hadde jeg med følge og tok derfor den første randoturen på tre år. Det var skikkelig grått og snøvær hele turen, så vi nøyde oss fort med en kortere tur enn tenkt. Flott føre riktignok, men veldig whiteout jo høyere vi kom. Naturlig nok ingen utsikt fra toppen som hadde fin varde. Ned igjen gikk det i en fei bare vi kom oss ned til der det var lettere å se konturene i landskapet.

Map    

Raudhovden

Date:
23.03.2023
Distance:
8.5km

Map    

Leinetoppen

Date:
22.03.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
6.5km

Morgentur som en god start på en lang og variert dag. Trolsk stemning med nysnø og tåke. Trugesporet mitt holdt til tross for plussgrader gjennom det siste døgnet, men jeg slet med whiteout og bommet her og der :-)

Map    

Leinetoppen

Date:
21.03.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
7.7km

Liten formiddagstur med trugene på ryggen, og jeg fikk aldri bruk for dem da jeg kunne gå til fots i de gamle sporene mine som var steinharde etter nattas kuldegrader. Gikk en litt annen vei i dag. Overraskende nok kom det nye trugespor fra motsatt kant til toppen. Leinetoppen er ikke akkurat noen højdare i toppmålestokk :-)

Map