Archive - Date
Archive - Activity
-
Bike trip (116)
- Bike trip - off-road (115)
- Bike trip - road (1)
-
Climbing (47)
- Alpine climbing (38)
- Sport climbing (1)
- Via ferrata (4)
-
Other trip (5)
- Expedition (5)
-
Other winter trip (5)
- Snowshoe trip (5)
-
Ski trip (230)
- Backcountry skiing (43)
- Cross-country skiing (22)
- Randonnée/Telemark (164)
-
Trip by foot (254)
- Alpine trip (3)
- Hike (36)
- Hillwalk (181)
- Jogging (33)
- Walk (1)
Archive - Geography
Travers fra Gregorshornet til Blåtinden
- Date:
- 08.07.2018
- Characteristic:
- Hillwalk
- Duration:
- 8:02h
- Distance:
- 18.7km
På tur med Marie og Nicolai. Dette er en tur jeg hadde tenkt på ei stund. Hadde ikke klart å finne noe særlig med informasjon om egga som går østover fra Gregorshornet. Vi tok med et tau og noen sikringer og la i vei. Jeg og Marie hadde allerede vært på ski på Gregorshornet i påska. Da gikk vi opp via Røysetsætra. Nå startet vi heller opp veien mot Løsetnakken. Fra setra fant vi en sti som fortsatte nordover og endte på et åpent utsiktspunkt. Herfra måtte vi krafse oss gjennom kratt og småbjørk oppover ryggen til toppen av Gregorshornet. Det bratnet litt til mot slutten, men ble aldri vanskelig. En liten lunsj like før toppen i ly av vinden.
Fra topplatået kunne vi se ryggen som var dagens hovedmål. Så spennende ut på avstand. Studerte den også så vidt i vinter når >>>
Ådalstinden
- Date:
- 31.03.2018
- Characteristic:
- Randonnée/Telemark
- Distance:
- 12.6km
Med nyinnkjøpt skredsøker og formaninger fra øvrig familie om å komme hjem i live fikk endelig Yngve fri fra ungene og kunne bli med oss på tur! En kjapp biltur fra påske-basecampen i Stordal parkerte vi innerst på Overøye og labba oss mot oppstigninga mot Ådalstinden. Første (og forøvrig eneste) feilnavigering kom allerede i hyttefeltet etter 500 meter. En kort felle-nedkjøring og vi var i gang med oppturen.
Masse skispor både opp og ned. Øvre Stordal hadde hatt fellestur til toppen to dager i forveien, men også samme dag var det flere skifolk både foran og bak oss. På toppen av "fortoppen" Herda, med skiheisa i bakgrunnen måtte vi bestemme oss for om vi skulle velge nord- eller sørryggen til topps. Sørryggen virka som et sikkert valg for at alle mann skulle komme >>>
Gregorshornet
- Date:
- 29.03.2018
- Characteristic:
- Randonnée/Telemark
- Distance:
- 8.1km
Fjerde skidag på Sunnmøre i påska 2018. Fortsatt knallblå himmel og nærmest vindstille. Nesten ikke til å tro. Forflytta basen fra Ålesund til Stordal. Har sett rett over til Gregorshornet fra hytta på Mosetra i 30 år - gøy å endelig å besøkt toppen av det.
Ikke helt enkelt å finne parkering, endte med å skvise bilen inntil ei snøfonn i innkjørselen til noen hus. Fulgte først skogsvei oppover mot Røysetsætra. Her var det et flott tun som tydelig var bebodd i påska. Videre herfra fulgte vi glissen bjørkeskog og minste motstands vei oppover.
Jevn og fin helling oppover. Hadde en lunsjpause omtrent halvveis oppi siden med utsikt mot Stranda og, som alltid, Slogen i det fjerne. Platået på toppen er flatt og stort. God utsikt i alle retninger, både mot Stordal, Jasvollbotn >>>
Storheimshornet rando
- Date:
- 27.03.2017
- Characteristic:
- Randonnée/Telemark
- Duration:
- 3:00h
- Distance:
- 8.6km
Hyttetur til Mosætra med Marie. Jeg har lenge tenkt på å drasse med meg rando-skia opp for å prøve ut forholda over hytta. Skia hang bakpå sekken til Mosætra. Mens Marie fyrte opp vedovnen i hytta la jeg i vei oppover. Sikten forsvant på Mohornet og jeg måtte navigere meg frem til Storheimshornet på kompass. Ingen umiddelbar toppturklassiker, men allikevel - kjekk renning ned igjen til Mosætra.
Sunnmørslaupar-traversen
- Date:
- 10.10.2016
- Characteristic:
- Alpine trip
- Duration:
- 5:00h
- Distance:
- 16.6km
Ei ukes fri og besøk hjemme på Sunnmøre. Full klaff med været, så jeg presenterte en gammel idè jeg har hatt om å traversere eggen mellom Sunnmørslauparen og Lauparen. Marie ante jo ikke hva hun blei med på og sa ja. Jeg hadde ingen info om turen, og visste egentlig heller ikke hva som ventet. Vi pakka med oss te i termosen, tau og litt sikringsmidler og la i vei.
Parkerte ved Grytalisetra og traska innover. På høyde med Sunnmørslauparen skrådde vi rett opp den nærmeste ura. Marie var ikke helt i form, med forkjølelse og litt feber i kroppen, så tempoet var rolig. På første høydedrag under Sunnmørslauparen tok vi en god pause. Deretter bar det over en hammer som enkelt lot seg klyve og videre opp en romslig og fin rygg til toppen/platået på Sunnmørslauparen.
Nå kunne vi >>>