Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

Setnesfjellet og Ølmannstind

Date:
28.07.2023
Characteristic:
Jogging
Distance:
15.6km
Map    

Sør for Trefotsjugurdtjønna

Date:
24.07.2023
Characteristic:
Jogging
Distance:
1.4km
Map    

Sandvasshaugen

Date:
24.07.2023
Characteristic:
Jogging
Distance:
0.6km
Map    

Skravedalseggen og Litltågkollen

Date:
24.07.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
20.8km

Retur fra Raubergshytta ble lagt på nordsiden av Raubergstelet. Lettgåtte 5 km på 1 t. Var innom Skromla og Karistu. På Karistu traff vi Oddvar Olafsen som drev med restaurering av hytta, skulle være der noen dager i paradis. La sekkene igjen der og gikk oppom Skarvedalseggen, flott utsikt innover Skarvedalen. Gikk nedom gruva og gamle hustufter etterpå, før vi krysset elva og tilbake til bilen. Liten pause der pga regnbyge, før vi la igjen sekkene og tok turen oppom Litltågkollen. Kom akkurat ned til bilen igjen når virkelig regnet satte inn, så da var det igrunn bare å pakke sammen og sette kursen hjemover etter fine dager i fjellet.

Map    

Seterfjellet og Grynningdalskollen

Date:
23.07.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
16.4km
Map    

Storskarhøa - Nørdre Svarthammaren og Storaurhøa

Date:
22.07.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
30.2km

Fint i fjellet denne dagen, så vi satset på langtur! Rett sørover fra hytta og opp på Langranden, over en haug til før vi ruslet opp på Storskarhøa. La igjen sekkene her og tok turen innom Litlskarhøa, fint parti av turen var dette. Marsjet videre sørover langs delvis rødmerket sti helt til under toppen på nordsiden av Nørdre Svarthammaren. Tok snøfonna opp til toppen, og så langt som mulig ned igjen retning Storaurhøa. Herifra raskest mulig ned i Glupskaret ogg inn på DNT stien som kommer fra Grøvudalshytta, fulgte denne i rask marsj tilbake til hytta før regnbygene kom og tok oss. Svippet innom Bollåthøa, fikk se Saubua rett nedenfor toppen. Gikk innom Blekbua og Snusbua også før det ble kveldsmat på hytta.

Map    

Til Raubergshytta og en tur innom Purka

Date:
21.07.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
13.5km
Map    

Over Læshøe

Date:
09.07.2023
Characteristic:
Jogging
Distance:
18.6km

Siste turen for denne gang i Lom, før hjemreise og tilbake til hverdagen. Sol og mer enn varmt nok. Gikk rett fra hytta, gjennom sentrum og oppover langs godt merket sti. Mye fluer i skogen og for så vidt hele veien over toppen og ned igjen. Så her var det bare å holde farten oppe og komme seg ned igjen til et bad i elva bak hytta. Flott utsikt over Fossbergom fra toppen!

Map    

Glittertind

Date:
08.07.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
27.6km

Årets stortur med alle barna når vi var i Lom ble bestemt allerede året før, nå var det Glittertind som sto for tur. Syklet fra parkeringen og inn til Glitterheim, og startet oppover lia ialg med mange andre på samme ærend. Lars var også med, men skulle egentlig ikke helt være med helt opp. Trasket oss i vei og timene gikk, smågodt kjøpt kvelden i forveien kom godt med som motivasjon for ungene. Lars kom også så langt oppover at vi like gjerne dro han med til topps, for ned igjen ventet jo en heftig tur på rompeakebrett. På toppen var det nesten vindstille og fint å ta en rast, før nedturen startet. En litt dryg tur opp var glemt etter turen på rompeakebrett ned igjen, tror vi gikk bare ca 200 hm ned igjen til fots. Mye stor mygg på Glitterheim når vi kom dit igjen, så >>>

Map    

Lomseggen og oppom Eggjapiken

Date:
07.07.2023
Characteristic:
Jogging
Distance:
11.7km

Dagens tur gikk endelig til Lomseggen. Magnhild og Lene gikk 1,5 t før, så det var bare å sette tempo. Styggbratt rett oppover et stykke i skogen på sørsiden midtveis, men så lysere på livet igjen når jeg kom til Smithbue. Når du først er her oppe, er det bare å komme seg oppom Eggjapiken også. Tok igjen damene på vei ned nordsiden, der var det også styggbratt sti nedover. Lårene fikk seg en real omgang juling for å si det sånn når det var like greit å springe nedover som å gå. Rett på hytta og ut i elven for et iskaldt bad, god restitusjon for leggene og låra :)

Map