Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

Fursetfjellet

Date:
21.10.2017
Distance:
8.7km
Map    

Moldepanoramaet komplett

Date:
04.07.2017
Distance:
8.8km
Map    

Gitvola rundt

Date:
05.06.2017
Characteristic:
Hike
Duration:
1:30h
Distance:
4.8km

Familietur med barna og familien Engeloug på det som skulle være en finværsdag. Kjørte igjen laaaaangt innover en grusvei, og til tider slalom mellom en haug med orienteringsløpere på Budor. Parkerte i en slags rundkjøring, og fulgte fin sti opp forbi noen hytter med Sofie og Markus i front. En liten natursti underveis med spennende lesestoff om hekserier som hadde foregått her før i tiden. Mot toppen kom regnværet, men heldigvis en liten bu man kunne krype inn i på toppen. Her hadde det også vært skogbrannvakt før i tiden. Tok turen om Snippkoia ned igjen alene, så fikk jogget av meg denne dagen også. Søkte ly her i 5 min under en intens regnbyge. Måtte også stoppe opp ved Torshovgråen på vei ned og studere denne spesielle steinen.

Map    

Brumundkampen og mer på Gåsbu

Date:
03.06.2017
Characteristic:
Jogging
Duration:
2:00h
Distance:
11.0km

Langhelg på flatlandet på Hedmarken, men fantes noe humps and dumps oppe på Gåsbu. Kjørte lenger enn langt på grusveien til Brumundkampen, og all ristingen førte til akutt behov for å kvitte meg med pølse og lompe lunsjen. Heldigvis papir i bilen og mange store toller å støtte seg til når man må tømme ryggen. Parkerte i veikanten og løp opp på ca 10 min. Fin sti og skogbrannhytte på toppen, restaurert for ca 20 år siden. Par minutter ned igjen, og kjørte tilbake til Måsetra. Snakket med trivelig hyttenabo i starten av en vei opp til Stenfjellhytta som var stengt med bom, han lot med kjøre helt til veis ende. Sparte over 4 km løping på grusvei av den grunn, og dermed rakk jeg kveldsmaten denne lørdagskvelden på Grimset gård. Men til ingen nytte! Reker og hvitvin er >>>

Map    

Kongshåmmåren

Date:
30.05.2017
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:18h
Distance:
2.0km

Sightseeing på Skatval for å finne denne plassen. Parkerte i en traktorvei og jogget 5 min før nådde målet. Fin furtebu og grillsted her, og fin utsikt sørover mot campingplass. Raskt nede igjen og kjørte inn til Trondheim for overnatting.

Map    

Våttån

Date:
30.05.2017
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:00h
Distance:
4.8km

Ut å springe av seg noe stillesittende aktivitet på Nord Universitet. Google maps viste vei til en avsidesliggende grusvei på Skatval. Ingen skilt om parkering osv her, frem med kart og orientere seg rundt i de trønderske skoger. Fulgte skogsvei, kom litt feil, snudde og fant en godt tråkket sti som ledet til toppen. Radiosender her oppe og litt utsikt. Fulgte annen sti ned for å få en rundtur. Havnet nesten nede ved sjøen, og måtte springe opp igjen til bilen. Fin tur i terrenget!

Map    

Forbordsfjellet

Date:
29.05.2017
Characteristic:
Jogging
Distance:
7.8km

Tilbake i Stjørdal etter mange års fravær, så det er på tide å se seg litt rundt igjen. Etter en kort dag på Nord Universitet, må man allikevel komme seg ut å utnytte finværet. Kollega Tina Barane ble med, og kollega Iselin Larsen kjørte oss til Skatval kirke før hun raste videre til Verdal en tur. Gikk langs Forbordsfjellveien i starten, men tok av oppe i svingene inn på Våttåstien. Damen i resepsjonen på hotellet anbefalte dette, for her var det skikkelig bratt mente hun! Det stemte ganske godt, men det er bare artig for en romsdaling. Fint på toppen, ruslet litt rundt og så på utsikten over trivelige Trøndelag. Mye folk og mange paraglidere som utnyttet finværsdagen. Jogget ned igjen Forbordsfjellveien og ble plukket opp av Iselin.

Map    

Maifjellet

Date:
18.05.2017
Characteristic:
Jogging
Distance:
13.8km

Ut å sjekke motbakkeformen. Oppvarming om Oppdølselva og stranda før jeg tok fatt på motbakkene opp sykkelstien til Måsvatne. Fin form og dermed kunne like godt turen forlenges til Maifjellet. Innimellom en tur inne i tåkedottene, ellers litt regn og yr. Retur fra toppen nedover snøfeltene til Kloppadalen, veien og stien rett hjem.

Map    

Kvitfjellet

Date:
17.04.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
6:00h

Siste dagen i påsken må man bruke til noe fornuftig. Etter en uke på Oppdal ble det tur i hjemlige fjelltrakter med Magnhild, Helene og Jan Rønningen. Parkerte på toppen av Vistdalsheia, sammen med en haug med folk fra Eidsvågen. Gikk til toppen av Uglehaugen, og tok en liten pause der. Kanonvær og vindstille! Videre til toppen og en lang pause der med Kvikk lunsj og Solo. Såpass lang at vi fikk med oss sveitserdama som måtte gjøre sitt fornødne, gikk 15 m bort og satte seg i hockeystilling og lot det stå til. Nedkjøring rett vestover fra toppen, men knallføre i nordvendte sider. Delvis staketur ut Horndalen. Jan tok på seg oppgaven å springe til toppen av Vistdalsheia igjen for å hente bilen

Map    

Storhornet med spreke unger i fantastisk vær!!

Date:
14.04.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:40h
Distance:
10.4km
Map