Archive - Date

Collected lists

Ringsrudåsen og Høgberget

Date:
31.07.2017
Distance:
10.7km

Map    

Finndalshaugen, Tverrlihøgda og Nordre Revåkampen

Date:
30.07.2017
Distance:
7.8km

Tur i lag med pappa, Johannes og Kristine. Vi køyrde først inn til Finndalen, og gjekk bratt og utan råk opp på Finndalshaugen. Etter det køyrde vi inn Revsjøvegen, og parkerte ved Slia. Derifrå gjekk vi på Tverrlihøgda og Nordre Revåkampen.

Map    

Svangkampen og Djupdalskampen

Date:
29.07.2017
Distance:
9.3km

Tur i lag med pappa og Kristine. Vi køyrde av E6 ved Krekke, og tok vegen mot Goppolen. Vi parkerte ved Flauseter, og følgde godt råk opp på Svangkampen. Derifrå gjekk vi i terrenget til Djupdalskampen og tilbake. Det var ein del regnvêr rundt oss, men vi slapp unna.

Map    

Toppar i Gjøvik og Vestre Toten

Date:
28.07.2017

Vi var i veldig koseleg 70-årslag i Gjøvik. Før kaffe og kaker gjekk onkel Laurits, onkel Jan, Anders, pappa, Kristine og eg ein tur på Bergstoppen. På turen var det flott utsikt over Gjøvik og Mjøsa. Etter selskapet gjekk Kristine og eg nokre turar i Gjøvik og på Vestre Toten. Først gjekk vi på Askimhaugen, med veg heile vegen opp. Så på Skonhovdhøgda, der hadde vi eit gammelt, atvokse råk vi følgde. Så køyrde vi til Vestre Toten og gjekk på Lauvhøgda. Til slutt køyrde vi på Finstad, midt på eit gardstun som denne toppen ligg, følte vi ikkje for å gå ut av bilen her.

Map    

Reitbakkhøgda, Hovdekollen og Bjørga

Date:
27.07.2017

Map    

Kampekollen

Date:
24.07.2017
Distance:
4.4km
Map    

Bølhøgda

Date:
23.07.2017
Distance:
10.1km

Tur i lag med Kristine og pappa. Vi parkerte ved Søre Bølhøgda, og gjekk over dei tre Bølhøgdane. Vi hadde eigentleg tenkt til å gå på Ramstindane og Store Ramshøgda, men eit forferdeleg regnvêr satt inn på veg ned i frå Nørdre Bølhøgda, og vi valde å snu. Det vart ein skikkeleg våt retur.

Map    

Tur til Rendalen - Elgspiggen og Muen

Date:
21.07.2017

Vi vakna relativt tidleg opp fredag morgon, og køyrde ned til Spekedalssetra. Derifrå hadde vi tenkt til å gå på Elgspiggen og Gråhøgda i Tolga. På veg oppover mot Elgspiggen merka vi at vi var slitne, og at det ikkje var så viktig for oss å komme opp på Gråhøgda. Vi tok ein matpause, og vi bestemte oss for å ikkje gå på Gråhøgda. Vi satte at den eine sekken og gjekk opp på Elgspiggen. Same veg ned at. Vi køyrde attende til Unset frå Spekedalssetra, og satt snuta tilbake mot Gausdal. Vi fann ut at vi ville på Muen på Ringebufjellet på vegen heim. Turen opp på Muen er en kort, men tung motbakke. Oppe på toppen er det mange varder, og flott utsikt. Dette vart ein bra avslutning på ein veldig fin ferietur.

Map    

Tur til Rendalen - Akshaugen, Tannvola og Gråhøgda

Date:
20.07.2017

Når vi vakna på torsdag var vi temmeleg slitne etter Sølenturen dagen før. Vi tok det difor nokså roleg denne dagen. Etter frukosten pakka vi samen leiren og køyrde innover mot Fiskevollen. Vi stoppa og parkerte ved Åkeråmyra, og gjekk på Akshaugen. Det var fint råk heile vegen opp. Det var strålande vêr, og veldig varmt, så vi satt lengje på toppen. Medan vi satt der fann vi ut at vi ynskja å bade, så vi gjekk ned at, og køyrde vidare til Fiskevollen. Der bada vi, og vi lå ein god stund i sola. Frå Fiskevollen køyrde vi attende mot Bergset, men stoppa nord for Tannvola. Derifrå gjekk vi om Tannvola nord til Tannvola. På Tannvola hadde vi ein lang rast i den steikande varme sola. Dagens siste tur gjekk til Gråhøgda. Frå Bergset køyrde vi til Unset og innover bomvegen >>>

Map    

Tur til Rendalen - Rendalssølen

Date:
19.07.2017
Distance:
27.2km

Onsdag morgon vakna vi opp til lavt skydekke, vind og litt kaldt vêr. Etter frukost i bilen, det var for mykje mygg til å sitja ute, sykla vi i vegen til Sølenhytta. Der gjekk vi over brua litt nord for hytta, før vi følgde råket oppover. Råket forsvann omtrent på tregrensa, så vi gjekk i lyngen til vi kom opp på råket mellom Åkerådalen og Sølenskardet. Dette følgde vi nordover i nokre meter, før vi gjekk rett opp på Nordre Sølen. På Nordre hadde skodda letta, og vi fikk litt utsikt, men det var framleis kaldt vêr. Difor gjekk vi raskt vidare mot Midtre. Nede i skaret mellom dei to bygde vi ein varde på den vesle toppen på veg opp mot Midtre. Vi følgde ryggen opp mot Midtre, der var det litt morosam småklyving. Vêret starta å bli riktig bra, og oppe på toppen kunne >>>

Map