Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Møllehøj

Date:
28.09.2009

På vei til Legoland svingte vi opp til denne "høj". Dette er en liten avstikker fra E45 og merket med skilt. Ejer Bavnehøj var høyeste naturlige punkt i Danmark fra 1953 til 2005. I 2005 boret noen danske høydeeksperter i jorden og fant ut at tårnet på Ejer Bavnehøj er blitt bygget oppå en menneskeskapt høyde fra Steinalderen. Og vips, var Ejer Bavnehøj Danmarks tredje høyeste punkt etter Møllehøj og Yding Skov. Heldigvis ligger Møllehøj kun 200 m vest for tårnet på et jorde ved et fjøs. På Møllehøj stod Ejer Mølle som brandt i 1917. Markeringen i dag er kun møllestenen som står igjen. De små klarte denne tøffe turen på 200 meter på flatt jorde med glans. NB: Legoland anbefales på denne årstiden, med lite folk og ingen køer til attraksjonene.

Map    

Tre raske i Rogaland

Date:
10.09.2009

Signalhaugen Hadde litt ekstra tid så jeg leide bil på Sola og kjørte til Randaberg. Kjørte opp Randageilen fra nordvest og ble geleidet opp til den høye pipa av hyggelig mann. Han hadde snakket med flere kommunetoppsamlere tidligere. Gikk noen meter på grusvei og over et jorde mot toppen. Fant lett de tre boltene. Ullandshaug Kjørte tilbake mot Stavanger (E39) og svingte av til Ullandshaug. Parkerte og gikk opp til (og opp på) steinen bak tårnet. Kjerrberget Kjørte videre mot Sola. Parkerte ved Kjerrberget Terrasse. Gikk over noen gjerder og et jorde. Kom inn i tett kjerr, men lett liten tur opp. Norsk flagg på toppen, hurra. Fant en sti ned igjen. Tilbake på Sola flyplass etter ganske nøyaktig 2,5 time.

Map    

Tinghaug

Date:
08.09.2009
Map    

Storronden

Date:
05.09.2009

Yr meldte dårlig vær, men lørdagen randt opp med lettskyet pent vær. Høstens guttetur dro denne gangen til Rondane eller Jenteheimen. Hadde planlagt å leie sykler fra Spranget, men alle syklene var tatt og Rondvassbu "kunne ikke" kjøre ut sykler til oss. Vi labbet avgarde. Siden solen skinte var humøret likevel snart på topp. På veien opp møtte vi gruppe på gruppe med jenter som var på helgetur. På toppen var det litt snø og en tåkedott. Under 2000 m var det strålende. Gourmetklubben var ikke helt i slaget så det ble bare undertegnede og Nils som kom opp til toppen. Tilbake til Rondvassbu fikk vi endelig leid sykler og raste nedover til Spranget i full fart. Så retur til hytta for et bedre måltid med dertil egnet drikke og terningspill til tidlig morgen. Herlig dag.

Map