Archive - Date
Archive - Activity
-
Other winter trip (6)
- Snowshoe trip (6)
-
Trip by foot (7)
- Hike (4)
Archive - Geography
Collected lists
- Fylkestopper of Norway
- DNT-hytter i Vestfold, Østfold, Akershus og Oslo
- Kommunetopper Østlandet
- Øytopper Rogaland
- Oppland kommunetopper tom. 2019
- Rogaland kommunetopper
- Øytopper Vest-Agder
- Buskerud kommunetopper tom. 2019
- Oslo ≥ 100m pf.
- Alle topper i Oslo
- Bundesländergipfel
- Amerikanske Delstatstopper
- Norske byer
- Telemark kommunetopper tom. 2019
- Kommunetopper tom. 2016
- Kommunetopper (fylkestopper) år 2000
- Akershus ≥ 100m pf.
- DNT-hytter i Norge
- Møre og Romsdal kommunetopper
- Oslomarka ≥ 700 moh.
Strømmen kirke
- Date:
- 17.08.2024
Besøkt 11.00
Strømmen kirke er en langkirke fra 1929 på Strømmen i Lillestrøm kommune i Akershus fylke. Den tilhører Nedre Romerike prosti.
Byggverket er i stein og har 330 plasser. Den er bygget i naturstein i nyromansk stil, og ligger på en høyde like nordvest for Strømmen sentrum. Arkitekt for kirken var Olav Olson. Hans arbeidsgiver, Strømmen Trævarefabrik, var en sterk pådriver for å få oppført kirken, og bidro både med å skjenke tomten og et større pengebeløp. Kirken var først tenkt oppført i tre, men planene ble endret underveis.
Fjellhamar kirke
- Date:
- 17.08.2024
Besøkt 10.35
Fjellhamar kirke er en korskirke fra 1989 i Lørenskog kommune. Den ligger i Nedre Romerike prosti i Borg bispedømme. Byggverket er i tre og har 320 plasser. Arkitekt for kirken var Aksel Fronth. Kjellern er en kristen ungdomsklubb lokalisert til Fjellhamar kirke.
Skårer kirke
- Date:
- 17.08.2024
Besøkt 09.50
Skårer kirke er en kirke konstruert i en kvadratisk form, fra 1978 i Lørenskog kommune, Akershus fylke. Den tilhører Nedre Romerike prosti.
Kirken er tegnet av arkitekt Aksel Fronth. Biskop Andreas Aarflot la ned grunnstenen Kristi himmelfartsdag 1977 og året etter ble kirken vigslet. Kirken har tre gallerier og plass til 430 mennesker. Kirkens visjon er: «Nåde for alle, rom for deg».
Sagene kirke
- Date:
- 11.08.2024
Besøkt 13:50
Sagene kirke ligger på Sagene i Oslo, syd for Arendalsgata med adresse Dannevigsveien 17. Øst for kirken dekker Sagene kirkepark hele kvartalet. Kirken ligger nær den gamle grensen mellom Kristiania og Aker i byens ytterkant mot nord. Fra den stod ferdig ble kirken i mange år omtalt også som Nordkantkatedralen, på samme måte som Grønland kirke ble omtalt som Østkantkatedralen.
Kirkebygningen
Da kirken ble bygget hørte grunnen den ligger på til Gråbeinsletta, som i dag er parken på andre siden av Kristiansands gate.
Kirken ble innviet i 1891. Den er tegnet av arkitekt Christian Fürst i nygotikk, med rød fuget tegl, spir og tak tekket med skifer, og 600 sitteplasser. Altertavlen er en kopi av altertavlen i katedralen i Antwerpen, Nedtagelsen av korset av Rubens. Et tydelig >>>
Vår Frelsers Otrodokse kirke
- Date:
- 11.08.2024
Besøkt 13:30
Vår Frelsers ortodokse kirke
Menighetskirken til Hl. Olga menighet – Vår Frelsers ortodokse kirke – er innredet i det tidligere gravkapellet ved Vår Frelsers gravlund i Akersveien 33 i Oslo (se kart). Kirkelig Fellesråd i Oslo har leid det over 140 år gamle kirkebygget til menigheten.
Gravkapellet ble vigslet til ortodokst bruk i 2004 av metropolitt Kirill av Smolensk og Kaliningrad. Kirkerommet er utsmykket med en vakker ikonostas, lysestaker, oljelamper og ikoner. Arbeidet med utsmykking og oppussing av kirkelokalet fortsetter også i dag. I tillegg til selve kirkerommet – sentrum for det liturgiske livet – har Vår Frelsers ortodokse kirke menighetssal for foredrag, seminar og utstillinger, menighetskontor og klasserom for ikonmaler, søndagsskole og russisk kulturskole.
Gamle Aker kirke
- Date:
- 11.08.2024
Besøkt 11.30
Arkitektur og historie
Gamle Aker kirke er den eldste stående bygning i nåværende Oslo, bygget av kalkstein på 1100-tallet, antagelig ca. 1130-80, etter modell av Hallvardskatedralen – Oslos første domkirke. Kalksteinen er hentet fra området der Vår Frelsers gravlund er, samt fra øyene i Oslofjorden, og har fossiler av blekksprut. Kirken er bygget i romansk rundbuestil med svært høy kvalitet på steinhuggerarbeidet. Stilen har paralleller i tysk og nord-italiensk arkitektur. Utvendig rundt apsis i nord-kapellet er det en slange som biter seg selv i halen - Midgardsormen. Den representerer et sjeldent uttrykk for hvordan førkristen mytologi og virkelighetsforståelse brukes i et nytt kristent verdensbilde. Denne, sammen med et kors innvendig over syd-alteret, er den >>>