Archive - Date

Collected lists

Fjerdingstadkollen og en kurv kantareller.

Date:
27.08.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
5.9km

Forrige gang jeg var på tur fra Bergdamtjern skulle jeg på Bjørndalskollen, men gikk da forbi så mange kantareller at jeg måtte tilbake igjen. Denne søndagen hadde jeg tid igjen, rett etter et heftig styrtregn slik at det var flomstore bekker og dyvått i terrenget. Gikk oppom Fjerdingstadkollen først for litt toppsanking også før soppsankingen. Må innrømme at det var slitsomt å bøye seg ned etter alle kantarellene. Og soppkurven ble innmari tung etter et par timers plukking.

Map     2 comments

Digerhaug og Haugane i Finnemarka.

Date:
24.08.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
3.2km

Tidlig ettermiddagstur på en av få dager i august uten regn. Gikk faktisk med t-skjorte store deler av turen. Skogen bugner med kantareller nå. På neste tur må jeg ta med meg en kurv.

Map    

Krokåsen i Svelvik.

Date:
20.08.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
4.4km

Det her må være Drammens vanskeligst tilgjengelige topp. Mangel på parkeringsplasser, veibommer, forbudsskilt for gående, forbudsskilt for biler og skilter om privat vei. Kunne ikke vært mer fornøyd med å håndheve allemannsretten selv om jeg parkerte litt langt unna.

Map    

Kveldstur i lett regn på Kjøkkenåsen og Skibrekkåsen.

Date:
14.08.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
4.2km

Lett regn på turen, men myggen var mer til sjenanse, så gikk med hette hele turen. Høljeregnet møtte jeg i Mjøndalen på vei hjem igjen. Jeg gikk på stier eller grusveier nesten hele turen med unntak av partiet opp på Kjøkkenåsen; på returen derfra gikk jeg på en sti som ikke er inntegnet på kartet. Artig navn på Skibrekkåsen, men det er så bratt på stupet mot vest der at hvis man faller utfor kanten brekker man nok både armer, bein og ryggen.

Map    

Brekkeåsen ved Tyrifjorden.

Date:
13.08.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
2.1km

Susanne ville se Barbie-filmen mens jeg ville sjekke nivået på Tyrifjorden og få meg litt frisk luft. Vegard ville også være med på turen. Vi ville rekke en kort fottur før Susanne sin film var slutt, så da falt valget på Brekkeåsen. Det er en traktor vei (eller kanskje bulldozervei) som vi fulgte nesten til topps på Brekkeåsen. De siste 20 metrene til toppunktet var på en sti eller ute i lyngen.

Map    

Kveldstur på Ståvåfjell og Nøvet.

Date:
11.08.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
7.6km

Etter arbeidsdag i Kongsberg, og mens Drammenselva kuliminenerte på litt over 1900 m3/s tok jeg turen opp i Numedalen som var ganske uberørt av flomkatastrofen. En del vann i Lågen også, men absolutt håndterbart. Ståmoped ble benyttet opp til utgangspunktet for fotturen. Fra starten av var grusveien altfor bratt for mitt kjøretøy, så det ble noe trasking på grusvei oppover. Deretter inn i skogen før det åpenbarte seg et trivelig terreng over skoggrensen. Det ble en skikkelig pause i ly av toppvarden på Ståvåfjell med fint lys over omkringliggende fjell. Videre skulle jeg til Nøvet, men der surret jeg litt med nedgangen fra Ståvåfjell, men fant etter hvert ut en farbar og enkel vei. Der oppe hadde det flotte lyset forsvunnet, så jeg gikk direkte videre i stedet. Mye molter i >>>

Map    

Ståmoped langs Midtliveien nord for Ståvåfjell.

Date:
11.08.2023
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
4.9km
Map    

Fossesafari før Hans kuliminerer i nedre Buskerud.

Date:
09.08.2023
Characteristic:
Car drive
Distance:
52.1km

Mens Hallingdal, Valdres og Hønefoss var oversvømt benyttet Susanne og jeg sjansen til å se de største fossene i nedre Buskerud før vannet kom helt ned til Drammen. Vannføringen i Drammenselva ved Mjøndalen da vi tok turen var på 1530 - 1640 m3/s, omtrent det samme som flommen i 1995 og 2007. Det maksimale kom dagen etter med verdier i størrelsesorden 1900 - 1960 m3/s som gjorde det til den største flommen i Drammenselva siden 1967 eller 1920-1930-årene. Minimalt med fottur, men mest biltur. Dog litt fottur for å se overløpet fra Kaggefoss der den gjør en 90 graders sving. Det kan anbefales å ta turen når elva er stor. 90 graders svingen gjør fossen til en av de mektigste i Norge etter mitt syn. Men den flotteste fossen er uten tvil Haugfossen som også er malt av Frits Thaulow >>>

Map    

Kryss og tvers på Liaåsen.

Date:
05.08.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
9.5km

Jeg har i det siste blitt utfordret på at det går jo an å gå på tur i dårlig vær, også regnvær. Så helgen var satt av til å prøve det. Mjellhovd og rødnåla på Flatdalsåsen skulle være turmålet på lørdag, og værmeldingen var egentlig fin første del av dagen uten regn. Sykkel ble benyttet helt opp til cirka 900 meter på Flatdalsåsen, noe som jeg antok ville gjøre turen mot Mjellhovd ganske enkel. Det må i ettertid sies å være feil. Terrenget på Flatdalsåsen er ganske kupert med en del små daler som krysser åsen; ikke så lett å se dem på kartet. I tillegg er hele Liaåsen og Flatdalsåsen egentlig en steinur; bare dekket med litt mose og jord samt noen høye trær som totalt sperrer for all utsikt. Å gå i ei steinur dekket med mose er ikke så lett, men jeg unngikk >>>

Map    

Sykkeltur til Liaåsen.

Date:
05.08.2023
Characteristic:
Bike trip - road
Distance:
4.1km

Sykkelturen fra der Garnåsvegen var stengt med kjetting til toppen av "Øst for Liaåsen" ble ganske tung til tross for at jeg brukte elsykkel. Ganske bratte bakker særlig mot slutten.

Map