Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Rensfjellet og Kråkfjellet

Date:
18.06.2021
Distance:
21.5km

Dro avgårde i regnvær på merket sti 1 km til skilt hvor det står kråkfjellet. Videre herfra var det svært vanskelig å finne noen sti, selv om det hang Orange skilt i trærne. Mange av disse fant vi på bakken. Etterhvert ga vi opp å følge merkene. Fulgte sporet til 500 fjell. Gps'en gikk i snurr, så det var vanskelig å følge sporet hans. Det var svært bløtt og mange myrer opp til Kråkfjellet. Så bar det det videre mot Rensfjellet i et terreng som minnet om berg og dalbane. Mye kratt og myr her også før vi etterhvert kom over tregrensa. Hadde den store varden i sikte og gikk mot den. Etter å ha tatt bilde der så jeg på GPSen at toppen var 100 meter lenger vekk i en annen kommune. Derfor litt spor hit og dit. Så var det heldigvis sti fra Rensfjellet tilbake til parkeringa. >>>

Map    

Storviglen

Date:
17.06.2021
Distance:
39.8km

Parkerte like før bommen på nordsida av innsjøen Feragen. Derfra syklet vi på grusvei inn til Ljøsnåvollen seter. Derfra går det rødmerket sti innover. Det siste stykket mot toppen er det ikke sti. Her er det ganske steinete men vi fant noen gressrenner å gå på innimellom ura. Grei stigning. På vei ned fant vi en lang snøfonn. Da gikk det unna nedover mot stien igjen. Totalt ble det 25km med sykling og 15km gåing. Halvparten av oss synes det var fristende med et kaldt bad i Feragen.

Map    

Forollhogna

Date:
16.06.2021
Duration:
4:00h
Distance:
14.0km

Etter en natt i bobil på parkeringsplassen dro vi avgårde i fint vær. En veldig lettgått sti uten steiner i flatt terreng innover 5,7 km. Ser klumpen av et fjell hele tiden. Så ganske mye stigning opp mot toppen. Et par snøfonner var greie å gå over. Ellers bart og tørr sti. Nydelig utsikt på toppen. Ser helt til Rondane med Storsølenkletten i det fjerne.

Map    

Midtre Sølen

Date:
15.06.2021
Distance:
22.0km

Startet fra stor parkeringsplass etter en natt i bobil. Det er som mange har skrevet langt å gå innover før en starter på oppstigningen mot toppen. Brei sti og noe steinete. Men, tørt selv om det er i midten av juni. Vi valgte stien innover lengst mot vest. Her måtte vi gå ned noen høydemeter mot Skardstjønna. Ved å velge stien lenger mot øst slipper en det. Men vet ikke hvordan den er å gå på. Fint område ved det lille vannet. Så begynner steinrøysa videre oppover fjellsida. Allikevel fint å følge stien videre helt til topps. På toppen er det svært luftig med stupbratt fjellside noen hundre meter rett ned bak varden. Blåste friskt idag, så tryggest å holde noen meter fra kanten.

Map    

Elgåhågna

Date:
14.06.2021
Distance:
11.1km

Turen starter ved bomvei. Først er det ca.1 km på grusvei. Rødmerket sti videre helt til toppen. Lettgått tur. Vi så mange reinsdyr på vei oppover det første stykket. En flokk med 40 dyr. Så kanskje 100 dyr tilsammen. De hadde kalver, så vi sto helt stille på stien å betraktet dem. De var ikke så redde når vi gikk seint forbi. Idag var det utsikt over Femunden. Men, tåke helt på toppen. Dro tidlig avgårde, fordi vi visste at regnet skulle komme seinere på dagen. Det begynte akkurat å regne da vi var nede ved bilen igjen. Pøsregn resten av dagen.

Map    

Gravskardhøgda

Date:
13.06.2021
Distance:
14.9km

Fin og lettgått sti fra parkeringsplassen. Så blei det steinrøysa på vei oppover mellom toppene. Fant noen grønne renner som vi fulgte, ellers bratt med endel løse stein. Greit å gå opp mot den siste stigningen. Kjempeutsikt mot Rondane! Bestemte oss for å gå en rundtur på tilbakeveien. Noe lenger og 100 høydemeter ekstra. Men, da slapp vi den bratte nedstigningen. Her var det noen store snøfonner som var fine å renne på med regnbukse.

Map    

Blåkollen, Sør-Fron

Date:
12.06.2021
Distance:
25.0km

Nydelig tur fra Straumbu til Blåkollen. Følger stien bortsett fra siste biten mot toppen. Skrådde litt mer ned igjen. Lettere å gå i terrenget ned enn opp. Lang spisepause på en benk ved gammelsetra.

Map