Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Bergeråsen i Lillestrøm

Date:
18.07.2022

En snartur innom toppen på jakt etter tur-O-poster. Cecilie var med:)

Map    

Øykjafonn og Fløyelsbråten i Ulvik

Date:
12.07.2022
Distance:
13.2km

Det kom en forbigående oppholdsbyge ;) som måtte brukes til noe fornuftig. Dermed ble det en hastig tur fra hytta og opp til Øykjafonn. På toppen var det fremdeles opphold og fritt for tåke, så jeg bestemte meg for å ta en litt lengre runde tilbake. Jeg fortsatte omtrent i samme retning over snøflatene og opp på Fløyelsbråten, før jeg snudde og gikk "normalruta" ned igjen til skaret sør for Hervardseggi Øst. Var en snartur oppom denne også før jeg gikk ned igjen til hytta.

Map    

Oddevassheia, Veneheii og Blåknuten i Agder

Date:
07.07.2022
Distance:
20.6km

Endelig var dagen her; denne turen hadde jeg gledet meg til lenge! Vi overnattet i bilen like nede i dalen for å få en litt tidlig start denne dagen. Etter flere dager med regn var meteorologene enige om at denne dagen skulle bli en solfylt og flott dag, noe som skulle vise seg å stemme:) Rundt klokka 07:30 var vi klare til å gå fra p-plassen ved Knaben gruver. Vi gikk rolig og jevnt oppover, da vi visste at det ville bli en lang dag. Vi valgte omtrent samme rute som mange andre her på PB, hvor vi fulgte merket sti til vi hadde passert det første Holevoilanvannet, for deretter å ta kurs direkte opp til Oddevassheia. Herfra gikk vi rett nordover ned til Knaberøysa og videre langs Kyrevatna som på kartet ser ut til å være en sti, men som kun er noen merker med et svakt tråkk. Terrenget >>>

Map    

Brendøyknuten på Andabeløya i Flekkefjord

Date:
05.07.2022
Distance:
4.4km

Dagens siste tur gikk med ferje fra Abelnes over til Andabeløya, hvor vi parkerte like ved en fotballbane. Fra omtrent samme sted gikk det en merket sti som vi fulgte helt opp til toppen av Brendøyknuten. Fin tur i nydelig skogsterreng hele veien, og åpent og fint på toppen med spesielt god utsikt mot sørvest. Den eneste ulempen er at vi hadde fått flere titalls flått på oss da vi kom tilbake til bilen som vi forsøkte å børste av oss med en gang. Heldigvis tok vi en ekstra grundig sjekk senere på kvelden hvor det dukket opp nye 8 flått som hadde gått klar av den første kontrollen...tror vi satser på tur i vintermånedene når vi skal prøve oss på naboøyene her!

Map    

Kistefjellet på Øyna i Farsund

Date:
05.07.2022
Distance:
1.3km

Vi parkerte i krysset rett sør for toppen og fulgte så veien til venstre bratt oppover til et par bolighus. Herfra fulgte vi et tråkk som gikk like til venstre for husene som første oss inn i krattskogen. Det gikk likevel ganske greit å finne en fornuftig rute opp den lille turen til toppen av Kistefjellet til tross for stedvis mye vegetasjon. Fin topp med god utsikt, turen opp og ned var ikke så spennende.

Map    

Lyfjellet i Farsund

Date:
05.07.2022
Distance:
5.0km

Etter overnatting ved Øvstevatnet var første mål temmelig klart denne dagen. Lyfjellet i Farsund var blitt fullstendig oversett da jeg var her sist, og da må man jo tilbake for å gjøre ting ordentlig! Vi labbet i vei i lett regn oppover grusveien. Heldigvis ga regnet seg ganske snart, og vi kunne lette litt på antrekket. Rett øst for Lyfjellet fant vi et lite tråkk som vi fulgte opp til toppen. Det var mye vegetasjon og gress så det var bra å ha regnbukser på etter regnværet som hadde vært. Flott liten topp som byr på fin utsikt spesielt sørover og østover, selv om den kommer litt i skyggen fra Kaldåsknipa som bare ligger noen hundre meter lenger mot nordøst. Samme sti tilbake til veien som ble fulgt helt opp til Kaldåsknipa mast. Tåka kom nå sigende på men vi måtte >>>

Map    

Midtbøknipen i Lindesnes

Date:
04.07.2022
Distance:
5.3km

Fra Mollsheia satte vi kursen mot Spangereid for å få med oss en øytopp til. Vi parkerte på p-plassen ved idrettsbanen og fulgte veien innover forbi et gartneri og videre bratt oppover lia til skaret vest for toppen. Så langt så vel, men nå ble det mer utfordrende. Herfra ble det mye bushing, småklyving og en del opp og ned før vi endelig kunne sette føttene på toppen av Midtbøknipen. Litt guffent terreng med tanke på at man befinner seg i Norges flåttområde nr 1! Selve toppen var fin, litt fjellfølelse her oppe og god utsikt! Omtrent samme rute tilbake igjen.

Map    

Mollsheia på Underøy i Lindesnes

Date:
04.07.2022
Distance:
2.7km

Da været var litt så som så i innlandet denne dagen valgte vi å kjøre ut mot kysten for å få med et par øytopper istedenfor. Valget falt først på Mollsheia på Underøya i Lindesnes. Vi kjørte den smale veien bort til P-merket som er markert på PB, men syntes ikke dette var noe god plass å parkere på. Det var heller ingen andre steder å stå, derfor ble det til at vi kjørte nesten tilbake til Naversundet og fant en egnet plass her. Det er uansett ingen avstander å prate om i dette området. Vi gikk tilbake langs veien og fant stien som førte oss til toppen. Fin tur i flott kystterreng. God utsikt fra toppen av Mollsheia!

Map    

Havsåsknuten i Kristiansand

Date:
04.07.2022
Distance:
4.8km

Vi kjørte til Finsland og parkerte ved sørenden av Gardvatnet. Herfra fulgte vi sti rundt vannet og videre østover til vi kom inn på den merkede stien som fører opp til Havsåsknuten. I stikrysset var det skiltet mot toppen, og vi tok til venstre her. På toppen var det flere turbokkasser og skilt, tydeligvis et populært turmål i dette området.

Map    

Lindesnes fyr

Date:
04.07.2022

Etter Midtbøknipen svingte vi nedom Lindesnes fyr og jommen ble det ikke en liten topptur her også;)

Map