Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Vikefjell

Date:
22.05.2020
Distance:
2.9km

Parkerte i en liten lomme langs veien og tok stien opp fra vest. Litt pussig at en så tydelig og godt merket sti starter rett fra en såpass trafikkert vei, uten noen gode tilkomstmuligheter, det var knapt nok en veiskulder å gå på. Fulgte en annen sti ned igjen på motsatt side. Ganske bratte svaberg nedover her som sikkert kan bli sleipe når det er vått. Til slutt god grusvei ned igjen til hovedveien.

Map    

Husnes

Date:
22.05.2020
Distance:
9.3km

Hadde egentlig tenkt meg på ski i dag, men når jeg stod opp hadde værmeldingen endret seg fra kvelden før og viste nå sterk kuling i høyden, så jeg ombestemte meg og gikk for noen småtopper i steden. Kjørte til idrettsbanen på Husnes og jogget først opp på Kaldestadåsen. Måtte krysse et avsperret anleggsområde, men det var ingen aktivitet her denne dagen. Flott tilrettelagt sti med grus, steintrapper og klopper. Løp ned igjen på motsatt side og satte kursen Bogsnesåsen. Fin sti både opp og ned her også. Så tilbake til bilen og videre mot Vikefjell .

Map    

Slåttenuten

Date:
21.05.2020

Map    

Haukåsfjellet

Date:
21.05.2020
Map    

Nonhaugen, Gråsida og Byvasshovden

Date:
19.05.2020
Distance:
12.4km

Ettermiddagstur til fjellområdet sør for Eksingedalen, et område jeg aldri har vært i før. Parkerte i en lomme ved Vinningsleitet, kravlet meg opp overraskende høye brøytekanter og satte kursen mot Nonhaugen. En del skavler langs toppryggen så jeg måtte et lite stykke nordover for å finne en fornuftig plass å komme opp på toppryggen. Etter Nonhaugen ble det noen svinger ned mot et lite skar, før den lange relativt flate ryggen opp mot Gråsida. Fin utsikt ned mot den bratte Bydalen oppover her. Fra fra Gråsida kjørte jeg ned igjen litt mer i nordlig retning for å få sammenhengende kjøring istedenfor å følge den småkupperte ryggen. Småbratt både ned i og opp igjen av det lille skardet nord for Byvasshovden, men ingen problemer på dagens føre. Ellers enkelt opp til høyeste >>>

Map    

Blåfjellet og Vardefjellet

Date:
10.05.2020
Duration:
2:22h
Distance:
13.0km

Fin, men vindfull ettermiddag i Masfjordfjellene. Startet ved gården ved enden av Kvingevatnet. Så ingen personer jeg kunne spørre om parkering, men det føltes naturlig å stå i en liten gruslomme nedenfor oppkjørselen til gården. Rotet litt med å finne stien i begynnelsen da jeg tydeligvis valgte feil grind inn mot et beiteområdet, men fant den etter hvert (ned-sporet følger stien hele veien). Fulgte stien helt til den begynner å gå ned mot Øvste Kvingedalssetret, og så offpist i greit terreng mot toppen av Blåfjellet. To distinkte punkter her som var vanskelig å skille fra hverandre høydemessig. Neste topp på programmet var Vardefjellet og da hadde jeg valget mellom å ta bilen rundt på nordsiden for å få en enkel ankomst med skogsvei og sti langt opp på fjellet eller >>>

Map    

Birkelandsnipa og Hetlebakksåta

Date:
10.05.2020
Map    

Huglo - Stord komplett

Date:
03.05.2020
Distance:
13.7km

Joggetur på Huglo, stort sett i GeirL (Geir Lie) sine fotspor. Den største forskjellen var på vei ned fra Høgafjellet hvor jeg fulgte en sti litt nedenfor og øst for sørryggen. Grei sti over begge toppene, om enn noe fuktig på opp til den Høgafjellet. På vei ned fra Skjønhammaren mistet jeg stien et lite stykke og rotet meg inn i noe buskas, men fant den igjen kort tid etterpå. Og med det var Stord PF100 komplett.

Map    

Haukåsfjellet

Date:
01.05.2020
Map    

Tveitakvitingen

Date:
26.04.2020
Map