Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Livarden

Date:
29.06.2017
Map    

Øyanovi og Storafjellet

Date:
27.06.2017
Distance:
9.4km

Map    

Kjetilsnuten

Date:
24.06.2017
Distance:
10.8km

Tur til Kjetilsnuten i varierende vær. Skogsvei fra parkeringen inn til Botnen og merket sti til Geitastølen. Der tok jeg av på en umerket sti opp gjennom Honskursdalen. Stien er tydelig, men temmelig bratt og på dagens fuktige føre var det veldig sleipt. Fulgte stien til jeg var på høyde med nordenden av Kjetilstjørn og valgte så en bratt offpist rute opp til toppen. En grei rute på tørt føre, men på vått bør man være litt forsiktig. Flott utsikt fra toppen, spesielt ned mot Vossdalen.

Map    

Grønahorgi

Date:
17.06.2017
Characteristic:
Jogging
Distance:
6.8km

Rask joggetur i forbindelse med årets Voss cup. Fulgte stort sett beskrivelsen til Otto og JoSo. Fulgte en svak sti opp gjennom skogen til Litraknappen og deretter offpist i lettgått terreng relativt direkte mot toppen.

Map    

Storafjellet og Hestafjellet

Date:
14.06.2017
Characteristic:
Jogging
Duration:
3:00h
Distance:
15.9km

Løpetur til to nye topper i Vaksdal, en på Opptur Hordaland-listen og en på PF100-listen. Fin og godt merket sti fra Helle opp til Storafjellet. Her var det glimrende utsikt over Veafjorden og Osterøyfjell på andre siden. Videre mot Hestafjellet gikk det litt mer trått. Det er merket av en sti på kartet, men den så jeg aldri noe til. Fant etter hvert et tråkk som tok meg opp mot det høyeste punktet på sadelen, før jeg ble utålmodig og fortsatt offpist oppover mot Hestafjellet. Flere bratte skrenter som krevde klyving oppover her, men det er sikkert mulig å finne enklere veier. Oppe på ryggen var det småkupert, men likevel lettløpt terreng bort til høyeste punkt. Hadde egentlig tenkt å løpe tilbake samme vei, men bestemt meg isteden for å se om det var bedre sti ned på >>>

Map    

Ilefjellet og Singelstadfjellet

Date:
11.06.2017
Distance:
10.3km

Løpetur til nye Tysnes-topper på vei hjem fra hytten. Skogsvei og sti hele veien opp til Ilefjellet. Videre til Singelstadfjellet fulgte jeg først T-merket sti mot Tysnessåta før jeg etter hvert tok av offpist opp til nordryggen av Singelstadfjellet. Her var det enkelte sauetråkk, men stort sett uten sti i åpent, men tungt løpeterreng med mange myrer og småtuer. Det var også overraskende kupert med flere smårygger som måtte forseres. Toppen lå delvis inni skydekket, så det var ikke så mye å få sett.

Map    

Haukåsfjellet

Date:
11.06.2017
Map    

Smøråsrunde

Date:
06.06.2017
Distance:
10.6km

Joggetur på Smøråsfjellet for å plukke en liten Opptur Bergen topp. Særdeles uspennende liten topp, pussig at sånne små skogshauger kan få omtale i turbøker. Stakk også oppom Hamrefjellet og Stendafjellet.

Map    

Bergen Fjellmaraton

Date:
01.06.2017
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:54h
Distance:
20.6km

Etter rundt 20 år uten å ha hatt startnummer på brystet ble jeg fristet til å sjekke formen i 2017-utgaven av Bergen Fjellmaraton (som det heter selv om det bare er halve distansen som tilbys). Ca 21 km hvorav de 15 første på sti, de seks siste på grus og asfalt, og ca 1000 høydemeter totalt. Løypen går fra Montana, opp Korketrekkeren, over Vidden via Grønetua og Vikinghytten, over Rundemanen, rundt Blåmanen, noen sløyfer i lysløypen og til slutt via Fløyen og ned til Skansemyren. Det var fulltegnet i år som i fjor med ca 700 til start i konkurranseklassen, 1700 totalt. Det var gode forhold under løpet med 7-8 grader, relativt tørt i løypen og ingen vind. Klokket inn på 1:54:51, godt under målet på to timer, noe som holdt til en 28. plass totalt. Godt fornøyd med både >>>

Map     2 comments