Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Byfjell rundtur

Date:
28.05.2017
Distance:
13.4km

Joggetur på byfjellene for å prøve ut siste del av løypen til Bergen Fjellmaraton . Siden dette var samme dag som årets Syvfjellstur gjorde jeg mitt beste for å få minst mulig overlapp med den traséen.

Map    

Vikanuten

Date:
26.05.2017
Distance:
7.9km

Map    

Hovlandsnuten og Etlådnefjellet

Date:
24.05.2017
Distance:
8.9km

Joggetur til Hovlandsnuten og Etlådnefjellet. Parkerte på stor parkeringsplass i Skaret og fulgte traktorvei og etterhvert merket sti opp Sandlopeskaret. Fantastisk utsikt fra Hovlandsnuten - kanskje enda mer imponerende enn fra storebror Tysnessåta. Tok også turen innom Etlådnefjellet som var en langt mindre interessant topp inne på platået med en dominerende mobilmast. Returen gikk langs kabeltraséen til mobilmasten som var merket med en form for brøytepinner, antakelig for å lettere kunne grave opp igjen kabelen ved eventuell feil. Kom etter hvert inn på stien fra Ådnastegen og kunne følge denne tilbake til utgangspunktet.

Map    

Vestrefjellet

Date:
21.05.2017
Distance:
4.6km

Liten tur til Vestrefjellet mens jeg ventet på fergen. I mangel av andre turrapporter prøvde jeg å følge Arnt sin 12 år gamle rutebeskrivelse. Traktorveien var fortsatt i fin stand, men stien i enden av denne var det verre med. Tror det er mest hjort som benytter denne nå. Kom etter hvert bort til en litt bedre sti der det er merket sti på kartet. Det er mulig denne kan følges hele veien. Fra skaret var det greit terreng til toppen. Toppunktet plassert noe feil på PB, justerer dette. Vurderte å prøve å følge den beste stien helt ned, men valgte til slutt å returnere samme vei som jeg kom.

Map    

Storafjellet

Date:
21.05.2017
Distance:
5.1km

Årets siste (?) rando-tur gikk til Storafjellet i Jondal. Kjørte Folgefonnsveien opp til ca 800 meter og kunne der ta på meg skiene like ved bilen. Men det hadde forsvunnet enormt med snø de siste to ukene, så det var flere bare flekker som måtte forseres både med og uten ski. Fant meg til slutt en sammenhengende linje som gikk nesten helt til topps. Hadde egentlig tenkt å få med meg den spennende toppen "NV av Juklavatnet", men når det var så lite snø droppet jeg det.

Map    

Vesoldo og Tørviknuten

Date:
20.05.2017
Map    

Joggetur over vidden

Date:
13.05.2017
Map    

Manfjellet

Date:
01.05.2017
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
14.5km

Skitur til Manfjellet en nydelig mai-dag. Familien hadde fått nok av ski for i år, så det ble til at jeg dro alene. Kjørte til Hovland hvor det var full våraktivitet på gården. Måtte bære skiene opp til 400 meter, omtrent halvveis mellom Sekk og Blomsete. Temmelig rotten snø opp til 600 meter, så det ble tungt i brattbakken langs elven opp mot Hyrting. Fra Hyrting er det også en bratt kneik for å komme seg opp på ryggen, men videre innover var det flott skiterreng. På toppen kunne jeg nyte utsikten mutters alene i vindstille forhold og ca 15 varmegrader. Blir ikke mye bedre enn det!

Map