Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Punkt på Nordre Folgefonna

Date:
30.04.2017
Map    

Middagshaugen

Date:
26.04.2017
Distance:
2.5km

Merket sti til topps. Kort tur, men flott utsikt!

Map    

Husafjellet og Storenipa

Date:
26.04.2017
Distance:
8.4km

Mellomsesong med for mye snø til fotturer til høyere fjell, men for lite til skitur - da passer det bra å samle inn noen fjordnære småtopper. Parkerte på Parkering Straumsdalen og jogget innover veien mot Dyviki. Man kan fint kjøre bil innover her. Litt etter veien svinger nordover igjen tok jeg av oppover langs ryggen. Et bratt skrent langs ryggen som måtte klyves, ellers relativt lettgått terreng. Husafjellet er en skogstopp, men med luftig og fin utsikt ned igjen mot Straume. På returen holdt jeg litt mer i siden for å unngå klyvingen. Neste topp på programmet var Storenipa. Fulgte skogsvei opp til Kleiva, deretter merket sti til topps. Også her var det fin utsikt mellom trærne.

Map    

Løvstakken og Strandafjellet

Date:
24.04.2017
Map    

Kvamsfjellet

Date:
22.04.2017
Distance:
4.7km

Etter å ha vært på Melshovden hadde barna fått nok for i dag i det småsure været så jeg tok meg en liten joggetur til Kvamsfjellet på egenhånd mens de ventet med elektronisk barnevakt i bilen. Fulgte skogsveien omtrent til endes og så relativt bratt opp i skogen mot Håvarden. Stor og fin varde her med upåklagelig utsikt. Det høyeste punktet ligger litt lenger nord. Når jeg kom opp tid ble jeg litt usikker på om jeg faktisk var på det høyeste punktet så det ble en liten strafferunde rundt Totjørna for å være sikker.

Map    

Melshovden

Date:
22.04.2017
Distance:
2.4km

Far og barn på tur til Melshovden. Skiltet stistart og tydelig sti til topps. Prøvde å finne en geocache på toppen, men den var forsvunnet. Da var det bra at sekken var full av nudler, boller og sjokolade...

Map    

Storfjellet

Date:
19.04.2017
Distance:
1.9km

Map    

Snøyo og Almeskilet

Date:
19.04.2017
Distance:
5.3km

Map    

Landåsfjellet

Date:
18.04.2017
Map    

Stølafjellet

Date:
17.04.2017
Distance:
6.1km

Etter en fin påskeuke på hytten la jeg og barna hjemturen via Tysnes for å plukke en snøfri topp. Tok av til venstre ved Uggdal og parkerte langs veien etter noen hundre meter. Fulgte en skogsvei et stykke oppover Kjedlaråsen før denne ble avløst av en merket sti. Denne tok oss hele veien opp til en flott varde på Stølajellets vestlige topp. Her var det fin utsikt mot havet og øyene i vest og en matboks med bok. Den østlige toppen er noen meter høyere, så vi passet på å gå innom denne på vei ned igjen.

Map