Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Rasletinden

Date:
31.05.2014
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
3:37h
Distance:
17.5km

Solotur til Rasletinden i det flotte været vi hadde i himmelsprett-helgen. Det var fortsatt nesten en meter høye brøytekanter over Valdresflya, så skiene kom på rett ved bilen. Hadde tenkt å få meg meg øst-toppen også, så jeg gikk rett opp den bratte ryggen øst for denne. Her måtte skiene av, men det var greie snøfohold og ikke noe behov for stegjern eller isøks. Deretter bar det over hovedtoppen før jeg også tok med meg et par sekundærtopper på vei ned. Hadde litt tidspress hjemmefra, så jeg droppet Mugna denne gangen. Returen gikk langs normalveien over Raslet.

Map    

Hugakøllen

Date:
30.05.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:15h
Distance:
4.7km

Tre generasjoner på tur til Hugakøllen (kommer aldri til å venne meg til det navnet). Vi fulgte beskrivelsen i På tur i Valdres og kjørte til Hugastølen hvor det går en fin og tydelig sti helt til toppen. Fantastisk utsikt over store deler av Valdres fra toppen til tross for den beskjedne høyden. Den desidert beste utsikten er fra varden på toppunktet (som står sammen med den store senderen) og ikke den andre varden som er skiltet. På turen ned igjen stakk vi innom den store Gilasteinen som også er beskrevet i boken. Alt i alt en veldig grei og familievennlig tur.

Map    

Stølsnøse

Date:
29.05.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:12h
Distance:
4.0km

Far og barn på tur på Filefjell. Kriteriene for turvalget var ubesøkt PF 100m i Vang, sørvendt for å slippe snø og relativt kort kjøreavstand fra hytten. Meget bratt de første par hundre høydemetrene, og så lettere etterhvert. Fantastisk utsikt fra toppen i stort sett alle retninger, spesielt mot Jotunheimen.

Map    

Fedjebjørnen

Date:
25.05.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
0:25h
Distance:
0.7km

Etter turen til Morkefjellet kjørte vi videre nordover til Austreim og tok fergen til Fedje. Parkerte i en liten lomme langs veien og gikk over myren. Det var antydning til et tråkk over her. Vi gikk som de fleste andre rundt på vestsiden av Bjørnen og opp langs ryggen. Flott utsikt fra toppen til tross for den beskjedne høyden. Siden det var halvannen time til fergen gikk tilbake rakk vi fint å ta turen til Hellisøyfyret også.

Map    

Morkefjellet

Date:
25.05.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
0:54h
Distance:
2.1km

Dagens første topp var Morkefjellet, kommunetopp i Radøy kommune. Jeg hadde sett meg ut den korte varianten fra øst ( Morkefjellet fra øst ). Grei plass å parkere 100 m sør for stistarten. Ganske bratt oppover gressbakkene, det kan sikkert bli litt sleipt her når det regner. Flott utsikt fra toppen, spesielt mot vest. Et forseggjort toppområde med gapahuk med turbokkasse, støpt varde og et metallskilt med informasjon om fjellet. Ned igjen samme vei og videre mot Fedjebjørnen .

Map    

Litlåsfjellet

Date:
25.05.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
0:19h
Distance:
0.8km
Map    

Høgeåsen

Date:
24.05.2014
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:51h
Distance:
6.6km
Map    

Lundåsane

Date:
24.05.2014
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:30h
Distance:
3.0km
Map    

Børdalsfjellet

Date:
18.05.2014
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:58h
Distance:
6.6km

Stoppet i Eikedalen for å ta en treningstur til Børdalsfjellet på vei hjem fra Hardanger. Kjørte opp til den store parkeringsplassen for skisenteret og jogget/gikk oppover langs nærmeste skiheis. På toppen vendte jeg sørvestover mot Huldabottsfjellet for å få med en PF >50m topp også. Deretter bar det ganske bratt ned i et skar mellom Huldabottsfjellet og Børdalsfjellet, før den siste seige kneiken opp mot toppunktet. Det var fortsatt en del snøfonner igjen i terrenget og også mange fuktige områder på grunn av snøsmeltingen. På toppen var det to mulige punkter som kunne være høyest, men i følge gps'en var peakpook-kordinatene riktig plassert på den høyeste (jeg målte to høydemeters forskjell mellom de punktene). Tilbake løp jeg en noe mer direkte rute for å slippe >>>

Map     2 comments

Storåsen

Date:
18.05.2014
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:28h
Distance:
3.8km

Hadde vært en tur i Strandebarm og bestemte meg for å kjøre innom Storåsen på veien hjem. På kartet så det ut som om det var mulig å kjøre helt opp, men et liste stykke oppover i åsen kom jeg til en diger grind med hengelås. En hyggelig eldre dame kunne fortelle meg at dette var revefarmen deres, men at det var mulig å gå rundt inngjerdingen for så å komme inn igjen på skogsveien på andre siden. Som sagt som gjort. Litt gjengrodd akkurat det partiet langs gjerdene, men jeg kunne i det minste kose meg med masse merkelige lyder inne fra revefarmen som faktisk lignet på noen av de kreative forslagene til Ylvis (What does the fox say?). Videre fulgte jeg skogsveien opp til ca 50 m fra toppen hvor det gikk en lite brukt sti videre til toppunktet. Selve toppen var et gjengrodd platå >>>

Map