Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Klubbkratt og Sørklettkratt

Date:
26.04.2014
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:15h
Distance:
7.1km

Joggetur til to nye Osterøy-hauger. Jeg har egentlig bestemt meg for å ta disse skogstoppene om vinteren når det er mindre vegetasjon (og gjerne dårligere vær), men det prinsippet ble av en eller annen grunn glemt denne dagen. Starten var i hvert fall lovende med en fin traktorvei fra Kleppsvatnet og oppover i lia. Men i det jeg skulle svinge mot sør og oppover mot Klubben forsvant alle tegn til sti. Herfra var det myrer, kratt og småskrenter om hverandre, så joggingen ble det så som så med. Og enda verre skulle det bli. Vanligvis løper jeg omveier for å unngå de verste myrene, men denne gangen var nettopp myrene de mest behagelige strekkene. Der var det i hvert fall ikke noe kratt. Siste stykket opp mot Sørkletten fant jeg en halvtydelig sti som i hvert fall hjalp litt. Prøvde >>>

Map    

Signalen

Date:
21.04.2014
Duration:
1:23h
Distance:
2.2km

En nydelig påske på Filefjell ble avløst av en tur i t-skjorte ved havet 2. påskedag. Jeg og eldstemann hadde planer om å samle inn i de to toppene vi manglet i Fjell kommune og damene ble gjerne med. Vi kjørte til Signalveien og parkerte i en naturlig lomme i starten av grusveien. Vi fulgte grusveien opp til demningen hvor det starter en grei sti opp til Signalen. På toppen ble det deilig lunsj med lapper og frukt. Herlig med smak av sommer!

Map    

Knappskogfjellet

Date:
21.04.2014
Duration:
0:43h
Distance:
1.4km

Etter turen til Signalen svingte vi innom den siste toppen vi manglet på Fjell-listen. Vi tok av til venstre i krysset hvor det er skiltet mot Knappskog kai til høyre og fant en liten parkeringslomme langs veien. Også her var det en mye brukt sti helt til toppen. Første et lite stykke gjennom granskog og så oppover på klassiske Sotra-svaberg. Til tross for sin beskjedne høyde kunne Knappskogfjellet by på en flott utsikt over store deler av Sotra og ikke minst utover mot havet i vest. Og dermed var Fjell PF>100m komplett!

Map    

Sletterustvatnet SØ og Slettningsegge

Date:
18.04.2014
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
4:43h
Distance:
19.3km

Denne dagen hadde vi egentlig planlagt å gå på Rasletind, men siden Valdresflya var stengt på grunn av vind måtte vi finne et alternativ på Filefjell. Ingen av oss hadde vært noe særlig på tur i området som ligger i "kroken" mellom E16 og Rv53 før, så vi valgte oss ut en passelig rute der. Målet ble Slettningsbu med retur over Slettningsegge. Jeg tenkte i tillegg å få med meg Sletterustvatnet SØ og Svarteknippa for å gjøre et lite innhugg i Vangslisten. Vi parkerte ved Grønlistølen like vest for Thomaskyrkja og tråklet oss opp gjennom bjørkeskogen. Videre opp til Grønevatnet hvor det åpenbarte seg et fantastisk og bortimot urørt viddelandskap. Resten av familien fortsatt rett frem mot Slettningsbu, men jeg fikk med meg min bror på en avstikker mot den ikke >>>

Map     2 comments

Klanten

Date:
17.04.2014
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:40h
Distance:
5.5km
Map    

Berdalseken

Date:
15.04.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:12h
Distance:
16.4km

Ettermiddagstur alene til Berdalseken på fjellski. Sur vind og hardt føre stort sett hele veien. Få minutter etter jeg ankom toppen forsvant dessuten det meste av sikten. For å toppe det hele ble jeg lurt av et isete parti og satte fra meg skiene to kilometer før toppen. Det ble med andre ord en temmelig tung affære. På grunn av alle småskavlene ble heller ikke nedkjøringen noe særlig å skrive hjem om.

Map    

Arthur's Seat

Date:
07.04.2014
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:00h
Distance:
7.7km
Map    

Øyjordsfjellet

Date:
03.04.2014
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:27h
Distance:
1.8km

Løpetur til Øyjordsfjellet på østsiden av Holsnøy, min nest siste PF 100 topp i Meland kommune. Kjørte til enden av den offentlige delen av Ådlandsveien, krysset 50 m med innmark og fortsatt oppover i terrenget. Fant ingen sti på vei oppover så det ble mye brakebaksing. Siste kneiken går bratt oppover bart fjell. Fin og fri utsikt fra toppen. På vei ned igjen den bratte skrenten så jeg en tydelig sti som gikk fra skaret mellom Øyjordsfjellet og Borefjell og ned mot Ådlandsveien. Det gjorde returen adskillig mer løpevennlig.

Map    

Nonhøyen

Date:
03.04.2014
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:21h
Distance:
2.2km

På vei hjem fra Gaustadfjellet - siste i Meland kommune stoppet jeg i Åsane og tok med en PF50 topp som jeg manglet.

Map    

Gaustadfjellet - siste i Meland kommune

Date:
03.04.2014
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:48h
Distance:
4.4km

Etter turen til Øyjordsfjellet kjørte jeg noen km sørover igjen og parkerte ved et skilt som markerer starten på en merket sti til Gaustadfjellet. En fin og mye brukt sti, men jeg klarte likevel å miste den et par ganger på grunn av den lave kveldssolen jeg hadde midt imot. Enda bedre utsikt denne toppen. Og med det var Meland PF100 komplett!

Map