Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Flott dag på Høgafjellet

Date:
30.06.2013
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:47h
Distance:
15.6km

Dagens værmelding så bra ut, så jeg klarte å få med meg datter, samboer, mor og far på ekspedisjon til Osterøy. Vi kjørte over broen og fulgte deretter GPS'ens anvisninger gjennom en kronglete rute via bl.a. Austbygdi, Solbjørgdalen, Lonevåg, Selviki, Fotlandsvåg og til slutt Tysse. Vi hadde bestemt oss for å gå fra kraftverket ved Osvatnet og opp langs rørledningene som beskrevet på westcoastpeaks.com , da dette virket som en relativt kort rute med flere spennende innslag. Allerede etter tre minutter måtte vi endre litt på denne planen. Trappen som går opp langs rørledningen var i så dårlig forfatning at den var stengt av, så vi måtte gå stien som går i en nordlig sløyfe via Kupene isteden. Videre gikk vi langs nordsiden av Nedre Botnavatnet og inn til den idylliske gården som ligger >>>

Map    

Floråsen

Date:
22.06.2013
Characteristic:
Hike
Duration:
0:20h
Distance:
1.0km

Kjapp tur mens jeg ventet i kø for å få satt på to nye sommerdekk hos Bil og Dekk på Midtun. Kjip liten topp med mye kratt og lite utsikt.

Map    

Hananipa og Krånipa

Date:
22.06.2013
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:49h
Distance:
10.8km

Etter å ha fått nye dekk på bilen kjørte jeg mot Trengereid for dagens egentlige turmål - Hananipa. Parkerte ved en liten privat parkeringsplass på Skulstad og fulgte skiltet sti nordvest for Skulstadvatnet. Tydelig og velbrukt sti hele veien til toppen. Oppe etter knappe 25 min. Flott utsikt mot Vaksdals- og Osterøytopper i hopetall. Fulgte samme rute ned igjen. Vel nede ved demningen til Skulstadvatnet hadde jeg brukt endel kortere tid enn beregnet, så jeg bestemte meg for å ta turen oppom Krånipa også. Denne toppen er tydeligvis mye mindre populær for det var ganske vanskelig å følge stien oppover ryggen. Bratt siste stykket oppover mot fortoppen som muligens er et par meter lavere enn hovedtoppen noen hundre meter lenger sør.

Map    

Joggetur i Kanadaskogen

Date:
19.06.2013
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:08h
Distance:
8.8km
Map    

Grauaåsen og Andershovden

Date:
15.06.2013
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:53h
Distance:
7.6km

Er på Voss cup med eldstemann og benyttet sjansen til å ta en liten joggetur i nærheten av Bømoen hvor vi er inlosjert. Kjørte fra Bømoen til Vinjadalen som går mellom de to åsene jeg hadde sett meg ut. Fulgte først en anleggsvei oppover mot Grauaåsen som ender ut i et grustak. Derfra litt på lykke og fromme gjennom skogen. Ingen toppmarkering eller utsikt. Ned igjen samme vei. Fulgte så skiltet sti mot Kjelåsen helt til jeg var 2-300 meter fra toppen av Andershovden. Derfra gjennom tett skog til toppunktet. Ingen markering eller utsikt her heller. To meget skuffende topper på Voss!

Map     4 comments

Arnanipa og Repparåsen

Date:
09.06.2013
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:10h
Distance:
9.1km
Map    

Winter Hill

Date:
06.06.2013
Characteristic:
Hike
Duration:
1:50h
Distance:
9.4km

Etter dagens jobbaktiviteter ble det tid til en nok en Marilyn i nærområdet. Jeg kjørte til Horwich og parkerte på måfå langs en av veiene som leder inn mot det populære turområdet rundt Winter Hill (det viste seg etterpå at det fantes mer egnede parkeringsmuligeter). Gikk først oppom det høyeste punktet på åsen som ligger i nærheten av den 309 (!) meter høye TV- og kommunikasjonsmasten som kan sees fra store deler av Nord-England. Fulgte deretter noen vage stier nedover åsen mot Rivington Pike som tydeligvis er langt mer populær enn selve toppen.

Map    

Billinge Hill

Date:
05.06.2013
Characteristic:
Hike
Duration:
0:22h
Distance:
1.4km

Er på jobbreise utenfor Manchester og benyttet anledningen til å ta en liten spasertur ikke så langt fra hotellet. En fin liten ås som til tross for sin beskjedne høyde hadde en fin utsikt mot Manchester, Liverpool og Bolton. Dette er faktisk det høyeste punktet på Merseyside og i St. Helens og er en av 176 fjell/åser i England som er gradert som "Marilyn", dvs har en primærfaktor på over 150 meter.

Map    

Møsnuken

Date:
04.06.2013
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:34h
Distance:
9.7km

Løpetur til den nest siste toppen på Os-listen (PF>100m). Nydelig vær med nærmere 20 grader og en liten avkjølende bris. Løp over langs Tyssdalselva på tørr og fin sti. Etterhvert kommer man til et stidele hvor et skilt viser vei til henholdsvis Møsnuken bratt og Møsnuken lett. Jeg valgte førstnevnte og kom raskt opp i en grov og meget bratt ur. Det går helt fint og komme seg opp her, men kanskje ikke det beste alternativet for barnefamilier. Vel oppe på ryggen ble jeg litt lurt av fortoppen og la inn en "sluttspurt", men måtte slukøret innse at det var en halv kilometer igjen. Brukte ca 40 minutter opp. På returen tenkte jeg å benytte stien som er merket på peakbook-kartet (og som også er merket på GPS-kartet mitt) i håp om at denne var litt mindre "urete", >>>

Map    

Rundtur på Fanafjellet

Date:
01.06.2013
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:52h
Distance:
6.0km

Joggetur på Fanafjellet i tett tåke og vått terreng. Startet ved Fanasæter og løp først langs en skogsvei opp mot Fanasåta. Man kommer etter hvert til et inngjerdet området hvor skogsveienveien går over i sti som fører helt til toppunktet. Herfra fortsatte jeg langs et slags tråkk ned mot stien som går forbi Jordavatnet. Jeg hadde egentlig tenkt å ta Sveåsen først, men løp tydeligvis feil i et eller annet stikryss og var plutselig på vei mot Lauvåsen isteden. Stien gikk etter hvert litt for langt mot sør, så derfra krysset jeg gjennom bregner og kratt over Lauvåstoppen og videre relativt direkte mot Sveåsen. Fant av og til antydning til noen tråkk, men de gikk stort sett i feil retning. Fra toppen av Sveåsen går det sti hele veien tilbake til Fanasæter, men den er >>>

Map