Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Helldalsåsen

Date:
28.05.2013
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:14h
Distance:
1.5km

Etter en joggetur på Herlandsfjellet svingte jeg innom Helldalsåsen på vei hjem. Fant en brukbar sti gjennom furuskogen litt nedenfor ryggen hvor det faktisk gikk an å løpe. Etter hvert kommer man ut i en kraftgate hvor det er greit å komme seg opp til det høyeste punktet uten å måtte forsere altfor mye kratt. GPS'en min viste at det høyeste punktet i kraftgaten var 2 meter høyere enn knausen inne i skogen, så da flytter jeg GPS-koordinatene hit. Det er også et klart mer interessant sted å besøke med i hvert fall et lite snev av utsikt.

Map     2 comments

Herlandsfjellet

Date:
28.05.2013
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:47h
Distance:
6.0km

Joggetur fra sørenden av Osavannet til Herlandsfjellet. Dette må være det mykeste (!) fjellet jeg har vært på hittil. Hele fjellet er dekket av mose og gress - et ganske tungt underlag, men veldig behagelig for knærne. Ellers virket dette som et lite besøkt fjell. Ingen tydelige stier, bare noen sauetråkk her og der. Prøvde å måle høydeforskjellen mellom det høyeste punktet i Minneskardet og toppen og kom frem til ganske nøyaktig 100 m. Kan det hendet at denne toppen faktisk skulle vært på PF > 100m listen? Fin utsikt mot Gullfjellet fra toppen. Løp en litt brattere trase ned igjen den øverste delen. På vei hjem ble det en rask tur innom Helldalsåsen .

Map    

Liatårnet

Date:
26.05.2013
Characteristic:
Hike
Duration:
1:54h
Distance:
5.3km

Etter å ha vært på Blomøyknuten dro vi videre til Fjell kommune og Liatårnet. Valgte det som virker å være den vanligste ruten opp fra Fjell festning. Ganske bratt så snart man forlater veien, så det var tungt med meis oppover. Litt sur vind på toppen, så vi ble ikke lenge. Vi fant oss heller en lunn krok litt nedenfor toppen hvor vi fortærte matpakkene. Ned igjen samme vei. Til tross for at 4/7-fjellsturen ble arrangert samtidig var det mye folk på tur på Liatårnet denne søndagen.

Map    

Blomøyknuten

Date:
26.05.2013
Characteristic:
Hike
Duration:
0:16h
Distance:
0.9km

Mens mor og eldstemann gikk 4-fjellsturen, dro far og datter på kommunetoppjakt. Først ut var Blomøyknuten. Fulgte stort sett turbeskrivelsen til aask og kom oss opp uten å krysse noen private eiendommer. Kort tur, men fin utsikt. Kjørte så videre mot Fjell og Liatårnet .

Map    

Tysnessåta

Date:
20.05.2013
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:36h
Distance:
4.5km
Map    

Søtefjellet

Date:
18.05.2013
Characteristic:
Hike
Duration:
2:02h
Distance:
9.8km

Våren har slått til for fullt i Bergen - jeg registrerte 28 grader i bilen på vei mot Os i ettermiddag. Kjørte innover mot Hausdal og fant en plass å sette bilen ved Fjelltveit. Jeg hadde sett meg ut en rute oppover ryggen vest for Hisbotnelva. Prøvde meg på en liten snarvei helt i starten, men mislyktes spektakulært (eventuelle brukere av GPS-sporet er herved advart)... Fant etterhvert stien, og kunne følge denne nesten helt til topps, selv om den ikke virker veldig mye brukt. Fortsatt noen store snøfonner i terrenget rundt toppen. Postkasse og flott utsikt på toppen. Retur samme vei, bortsett fra at jeg droppet "snarveien". Det ble en litt lenger tur enn jeg hadde planlagt, så jeg fikk angre bittert på at jeg ikke hadde med meg noe vann i solsteiken. Noen mobilbilder >>>

Map    

Landåsfjellet, Ulriken og Orrehaugane

Date:
09.05.2013
Duration:
1:21h
Distance:
9.9km
Map    

Rødsfjellet

Date:
07.05.2013
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:10h
Distance:
7.6km

Joggetur til Rødsfjellet i VÅRVÆR!! 14 grader, vindstille og et solgløtt i ny og ne - deilig! Parkerte på en grusplass ved Gjemdal og løp første og beste traktorvei oppover mot Gjemdalsskaret. Dette viste seg å være en bom, så hvis noen har tenkt å bruke GPS-sporet anbefaler jeg å gå opp den veien jeg kom ned (gjelder kun opp mot skaret). Fra Gjemdalsskaret fulgte jeg rød løype opp og hvit ned igjen. Ganske forskjellige løyper, hvor førstnevte har relativt jevn stigning i åpent landskap, mens den andre går bratt ned gjennom skogen. Det vireker som at den røde er mest populær. På vei hjem ble det også tid til en kort tur oppom Tverråsen .

Map    

Tverråsen

Date:
07.05.2013
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:15h
Distance:
2.3km
Map    

Nukane, Storsåta og Rollandsoksen

Date:
01.05.2013
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:13h
Distance:
6.8km

Etter å ha tilbragt mesteparten av 1. mai innendørs på grunn av snøstorm måtte jeg bare benytte et lite værvindu på kvelden til å komme meg ut. Jeg kjørte til Åsane for å plukke noen nye PF>50 metere, og startet med Nukane . Med 10 centimeter "nyslaps" var det såpeglatt overalt, så jeg måtte ta det temmelig rolig. Fra Nukane går det ned i Gjelet før det går opp igjen mot Storsåta . Siden Knut Sverre var i tvil om primærfaktoren til Nukane sjekket jeg selv høydeforskjellen ned til det høyeste punktet i Gjelet, og jeg sier meg enig i at denne toppen er et tvilsomt medlem av PF>50m listen (kom frem til 40-45 m jeg også). På toppen av Storsåta blåste det kraftig så det ble et kort opphold på toppen. Løp samme veien ned igjen, men tok en liten avstikker innom Rollandsoksen

Map