Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Raudtua i finvær

Date:
08.11.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:51h
Distance:
5.7km

karibien (Kari Anne Kringstad) og Simba På tross av lavt skydekke tok vi turen. Yr.no hadde lovt sol og lite vind, men for en gangs skyld holdt ikke værmeldinga det den lovte. Klissvåt sti oppover skogen og sterk vind fra skoggrensa og opp. Fikk serverte nydelige, nybakte energibar på toppen! På veg ned igjen tittet sola så vidt fram og vel nede var alle enige om at det hadde vært en riktig så fin tur!

Map    

Sausanking 2017

Date:
08.10.2017
Characteristic:
Hike
Duration:
5:41h
Distance:
13.8km
Map    

Raudheia

Date:
02.10.2017
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:06h
Distance:
7.9km

Joggetur med skral nakke. Fulgte veldig fin sti opp til Raudheia. Litt vått i starten, men ellers helt suverent. 16 grader og sol. Slet litt med å finne den egentlige toppen. Valgte strake vegen ned mot Middagshaugen og ned igjen.

Map    

Meekknøkjinj

Date:
29.09.2017
Characteristic:
Hike

Skulle egentlig noe annet, men endte opp med å kjøre ut til Mork stadion og rusle oppover vegen der. Dårlig nakke og rygg og tempoet var deretter. Vegen gikk over på fin sti som endte opp på en rygg opp mot toppen. Fint vær, fin utsikt og sant å si så er dette en fin tur. Ruslet ned igjen samme veg.

Map    

Skåla

Date:
26.09.2017
Characteristic:
Jogging
Duration:
2:00h
Distance:
8.5km

Tenkte at jeg skulle ta meg nok en slik 1000 meterstopp i år. Kjørte til Kortgarden, betalte 30 kroner i bommen parkerte i enden av en forbilledlig skogsvei. Sola skinte fra skyfri himmel mens jeg listet meg over myra, og oppover på fin sti. I sekken lå det et par New Energy og på øret hørte jeg Best of Tarantino Soundtrack. Alt lå til rette for en fin dag. Fulgte stien opp lia, over elva og opp til vatnet. Deretter snodde stien seg opp bratta til høyre, gjennom ur og over berg. Rett under toppen møtte jeg fire vinterkledde ryper og en sommerfugl(!). De var alle like forvirret over det fine været som meg selv. Toppen er forsåvidt en stor slette full av stein, der folk har lekt seg med å bygge diverse varder og murer. Fortsatte rett over til Skålaksla og nedover stien. Stien blir til >>>

Map    

Gulberget

Date:
21.09.2017
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:46h
Distance:
13.1km
Map    

Høgnebba i tåke

Date:
19.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:57h
Distance:
9.6km

karibien (Kari Anne Kringstad) Hadde mange planer om forskjellige fjell som skulle bestiges, men tåka og begrenset tid førte til av vi havnet på Høgnebba. Gikk fra Rødalen og på fin og våt sti innover dalen. Brukte en liten time opp til vannene innerst i Trondalen. Vannene ligger midt mellom Luten, Bjørnen og Kvannfjellet og med sine fine teltplasser og fiskemuligheter, er de et godt utgangspunkt for en fin helgetur med barn. Tåka gjorde det vanskelig å se hvor vi skulle, men gode lokalkunnskaper gjorde at vi havnet trygt opp på toppen. Der dukket sola opp igjen og det ble rett så fint! Valgte samme veg tilbake.

Map    

Sørtussen

Date:
11.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:57h
Distance:
8.7km

Fikk ikke med meg følge og tok turen til Eide alene. Kjørte inn til Vassgård og opp til Vassgård sandtak. Vegen videre går forbi en stålhall og oppover dalen. Bra grusveg innover dalen til parkeringsplass. Gikk derfra på sti bort til elva. Der krysser stien elva og følger den på venstre side bratt oppover lia og over på høyre side igjen nesten oppe ved høyspentmastene. Fulgte ryggen opp til Steintufjellet og videre derfra til Trolldalsfjellet. Sti nesten hele veien. Fin utsikt. Startet turen i strålende sol, men det begynte plutselig å blåse og jeg måtte faktisk ty til ekstra jakke på veg opp. Tilbake bortover mot Steintufjellet og Småheian og derfra bratt opp til Sørtussen. Stigningen er hard, men fordelen er at man ser toppen hele tiden. På grunn av vinden droppet jeg matpause >>>

Map    

Skalten i solnedgang

Date:
03.09.2017
Characteristic:
Jogging

En sjeldent vakker septemberkveld. Kom seint avgårde og skulle ta igjen det tapte med å bevege meg raskt oppover vegen. Kappgikk med sola og vant. Var helt sikkert pers fra bommen til masta, men siden klokka gikk tom for strøm så får vi aldri vite.. Møtte flere på min ferd, både to- og firbeinte.

Map    

Erlends favorittopp

Date:
29.08.2017

I anlendning Erlends 40-års dag trasket jeg og Kari Anne oss en tur opp på Tusenårsvarden. Simba var også med. Jeg holdt foredrag om temaet "hund møter sau" rett under toppen. Foredraget møtte liten interesse. Men, fin tur og fint vær før kveldsvakt!

Map