Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Vassdalseggi

Date:
29.08.2016
Distance:
19.3km

Kjørte grusvei inn til demningen. Plass til mange biler her, i hvertfall om plassene ikker er opptatt med bobiler. Sti fra hytten etter betongbroen over krafttunnellen. Mistet stien innover noen ganger, men det var greit å bare ture på i terrenget. Er mange sauetråkk i området. Gikk over elven ved utløpet av 1151 vannet. Greit å steingå. Var delvis vardet og tråkk fra vannet og helt til topps, selv om det innimellom var lett å miste tråkket, så ga ruten seg selv slik at man kommer inn på tråkket igjen. Tåke i Rogaland og ingen sikt på toppen, sol og fint i Telemark.

Map    

Bjørndalsnuten

Date:
27.08.2016
Distance:
18.6km

Kjørte inn mot Roaldkvam og parkerte ved en liten p-plass ved Gislehaugen . Plass til en fem seks biler. Sti tar av noen meter før p-plassen og er merket med to treskilt. Sti helt inn til Risvatnet. Her var broen over elven defekt og lå på land, men det gikk akkurat å steingå elven. Merket med røde dotter videre til Rød hytte på 517 høyden. Trodde det gikk en liten sti videre til toppen, men den fant jeg aldri. Det var imidlertid ok å bare gå opp langs ryggen. Bratt og litt mye breiner men overkommelig for en o-løper. På toppen var det sauetråkk / sti helt til topp. To varder, den nordligste er høyest, den første er på komunegrensen. Prøvde å følge tråkk nedigjen og derav en liten ekstra sving i lien ned, men veivalget opp var bedre.

Map    

Tryvann

Date:
24.08.2016
Distance:
0.7km
Map    

Snøhetta

Date:
22.08.2016
Distance:
15.8km

Mandagstur til Snøhetta. Sol og varmt og fint. Buss inn 08:30 og retur 14:40 Gikk bort mot piggen men innså raskt at tau og følge ville være nødvendig så da ble det med Stortoppen og Midte. Turen fra Stortoppen over Mitre anbefales. Morro å få høyde og utsikt etter to timer på sti/ur opp til stortoppen. Uren opp var ellers veldig grei å gå i. Snodug gubbe i skyen. Hvorfor er det en flett ny hytte her langt inne i nasjonalparken?

Map    

Storheia

Date:
21.08.2016
Distance:
10.4km
Map    

Vardefjell

Date:
07.08.2016
Distance:
24.1km

Denne turen er kun for dem som har diagnosen 404. Alle andre bruk dagen på noe annet. Nedturene fra toppene er som vanlig bedre enn oppturene. Ikke følg trakkingen min, bruk stiene. Opp til Vardefjell var det beste veivalget jeg så: Start oppstigning der stien krysser bekken, der som trakkingen kommer ned fra fjellet igjen. Gå rett opp første bratte biten og skrå så litt nordover og under en stuprekke. Det går et dyretråkk opp en renne mot et lite tjern. Videre over toppene mot varden.

Map     1 comment

Gastgiver

Date:
06.08.2016
Distance:
8.3km

Map    

Zugspitze

Date:
03.08.2016
Distance:
4.7km

For 53 Euro kommer man seg med gondolbane eller kombinasjonen tog+ gondol opp till toppen. En turistfelle av dimensjoner. Fra turistavdelingen går man rundt mot Garmish siden og så ned til foten av fjellet. Her er det via ferrata til topp punktet. Noen sikret her, men de fleste gikk usikret og holdt seg i kablene. Egentlig ikke så eksponert eller luftig , men mye folk lager køer og småproblemer. Masse folk på fine dager, og 1.5 times ventetid for å kjøre gondolen ned igjen på Tysk side.

Map    

Kreuzjoch

Date:
02.08.2016
Duration:
3:30h
Distance:
9.0km

Kitzbuler alps høyeste fjell. 2558 MOH. Start fra parkeringsplass ved gerlos kraftverk og rosenalmbahn. Ta banen opp til toppstasjonen, 18 euro. Derfra er det skiltet sti til toppen. Kartet var ikke helt likt terrenget men skiltingen ok. Langt opp og alpinbakker, heiser og veier overalt. Heisen stenger kl fem og det er flere serveringssteder i området for mat og moro etterpå. Kun rosenalmbahn går på sommeren. Om vinteren kan man ta bane opp til 2502 og så rusle bort til toppen. Med på turen var stamnestrø, lundby og reiten.

Map