Gjømmerdalsbreen (06.04.2024)

Geschrieben von Sosnovsky (Juan Losada)

Karte
Besteigungen Sør for Gjømmerdalsbreen (974m) 06.04.2024
Vest for Gjømmerdalsbreen (1.174m) 06.04.2024
Sør-sørvest for Smalakvatnet (1.166m) 06.04.2024

Vi gikk en tur 6de April med Kristine der målet var å samle de to topper vest for Gjømmerdalsbreen. Jeg visste veldig lite om hvor krevende de topper var. Kunne bare se at det sannsynligvis gikk ann å gå langs ryggen mot toppene, men det så litt bratt noen steder og. Det var veldig fint å gå en oppdagelsestur et sted man ikke har vært før.

Vi gikk opp fra Smalakvatnet og gikk opp ryggen nord for 1166 som var dagens første tur. Denne toppen har en fortop på ca. 1158, fra ryggen så denne fortoppen veldig bratt. Vi brukte litt tid for å fine beste veien opp. Snøen var forferdelig for å gå bratt: bergekrystaller som tålte ingen vekt. Det var vanskelig å stole på steg og ganske ekkel klyving. Vi kom oss opp under en steintunnel og kunne nå fortoppen. Da måtte vi gå litt ned for vi kunne gå opp hovedtoppen. Dette var bratt og veldig vanskelig å gå der snøskare brøt lett og under det sank man lenge gjennom bergkrystallene. Vi måtte bruke knær, hender og albuer for å kunne gå uten å bryte skare. Etterhvert var vi på toppen. På veien ned prøvde vi en variant der veien opp hadde vært så ekkel. Det gikk litt bedre og snart hadde vi skian på igjen.

Nedkjøringa i urørt perfekt pudder var fantastisk. Vi kjørte ned til Gjømmerdalsbreen og gikk opp 974, en topp som ligger midt på breen. Så gikk vi opp 1174. Denne toppen var enklere en 1166, men vi måtte gå langs ryggen der vi sank lett igjen... Vi kjørte ned vestsida i den navnløs dal. Denne dalen så veldig fint ut og har lyst å komme tilbake for å kjøre flere steder i den. Vi kryssa over Smalakdalen og kjørte ned til bilen. Det var veldig fin å være på tur et nytt sted og utfordre seg litt. På åtte timer, en lørdag, med fin snø og veldig fin vær traff vi ingen i fjellet. Takk for turen!

Benutzerkommentare

Kommentartitel:
Zeichen: 1000
Kommentartext:
Du musst angemeldet sein, um Kommentare schreiben zu können.