Archiv - Nach Datum

Archiv - Nach Aktivität

Gesammelte Listen

Facebook

Kalsetrennet

Datum:
30.03.2024
Tourcharakter:
Langlauf
Tourlänge:
3:16h
Entfernung:
23,8km

Kalsetrennet i dag. Våkna til ein flott morgen med betre vær enn det som var meldt. Dette kunne bli ein fin dag for Kalsetrennet. Gjorde meg klar til å komme meg ut døra, men i det eg går ut regna det. Då var det innatt for å få på seg kle som er berekna på regn. så bar det av gårde opp til Langeland med tru på at det kanskje... kunne lette litt før eg skulle starte. Men den gang ei, så då var det berre å komme seg av gårde på skituren. Før krysset mot Fauskestølen stoppa regnet og jammen kom det litt solgløtt innimellom, så då var det berre å ta fatt på Fauskeløypa. Flott å gå, sjølv om det var noko blautt i sporet og skiskoa ikkje akkurat er siste skrik. Hadde ein avstikkar heilt opp til Fauskestølen, ettersom eg aldri har vore heilt oppe der. Då eg kom til >>>

Karte    

Midtbøfjellet

Datum:
29.03.2024
Tourcharakter:
Bergtour
Tourlänge:
0:38h
Entfernung:
1,9km

Etter turen på Veten var eg ikkje heilt klar for heimreise. Så då blei det ein rask tur opp til Midtbøfjellet også. Stien er bratt, men grei å gå.

Karte    

Veten, Byrknesøy

Datum:
29.03.2024
Tourcharakter:
Bergtour
Tourlänge:
2:23h
Entfernung:
8,1km

Eg og mannen tok oss tur til Gulen og Byrknesøy denne langfredagen. Vi skulle følge ruta som var beskrive på ut.no til Veten og parkerte ved parkeringsplassen. Vi starta oppstiginga og ante at dette var ein blautare sti enn eg hadde trudd. På toppen av Veten oppdaga vi at dei fleste gjekk opp ein heilt anna plass enn det som var beskrive på ut.no. Vi tok sjansen og fulgte den nedatt. Denne stien var mykje tørrare og finare enn ruta vi gjekk opp. Anbefaler difor sterkt å køyre til Gråvikvegen og parkere på ei parkeringslomme lenger sør. Då vil du spare deg for mykje blautmyr.

Karte    

Nordevikstølen og Heiane

Datum:
28.03.2024
Tourcharakter:
Bergtour
Tourlänge:
2:55h
Entfernung:
7,4km

Tenkte eg skulle prøve ut ruta som Indre Sunnfjord turlag hadde som ein av titurane i fjor. Heilt OK tur opp til Nordevikstølen og vidare til Nordevikstølsvatnet. Men ikkje så imponerande utsikt. Eg tok opp i lia vest for Nordevikstølsvatnet, der var det eit tråkk og nokre merker her og der. I underkant av ein km opp til toppen var det mykje betre utsikt. Eg reknar med at dei fleste kanskje hadde hatt betre glede av denne utsikta enn den nede ved vatnet.

Karte    

Rimmane og Ørnafjellet

Datum:
27.03.2024
Tourcharakter:
Schneeschuhtour
Tourlänge:
3:57h
Entfernung:
11,7km

Værmeldingane i dag var så som så, så eg hadde eigentleg ikkje tenkt å ta ein lengre tur. Men då eg såg ut vindauget var være mykje betre. Valet i dag falt på Rimmane og Ørnafjellet. Eg forstod raskt at dette kunne bli ein vindfull tur, men det gjer ikkje så mykje, så lenge ein har gode klede. Eg fann også ut at truger kunne være tingen i dag, ettersom det har vore tendens til litt skare og eg ikkje er så frykteleg glad i bratt nedkøyring. Truger var heilt innafor ettersom skaren faktisk var langt opp i lia. Tok ein avstikkar på vestpunktet på Rimmane før eg gjekk til topps på Rimmane. Eg fortsatte mot Ørnafjellet, som kanskje er litt bratt oppover med truger. Heilt OK tur med mykje betre vær enn frykta.

Karte    

Hornkollen

Datum:
26.03.2024
Tourcharakter:
Bergtour
Tourlänge:
0:44h
Entfernung:
1,8km

Dagens tredje tur og fjerde topp. Vi parkerte på fergekaia og eg gjekk eit lite stykke bortover gjørme før eg fulgte eit tråkk oppover. Kort tur.

Karte    

Rønelden og Trollehola

Datum:
26.03.2024
Tourcharakter:
Bergtour
Tourlänge:
2:56h
Entfernung:
8,6km

Etter ein liten rast etter turen på Rauddalsegga og Krabbestigheida, bar det vidare til Husevåg og parkerte bilen omtrent der skulehuset ligg. Vi fulgte merka rute opp mot Rønelden. Litt blautare sti enn førre tur, men ikkje fullt så bratt. Litt klyving siste stykket før toppen, her var det lagt ut tau, så det var greitt å komme seg opp. Flott utsikt blandt anna mot Klovningen. Etter å ha gått ned frå toppen gjekk vi vidare til den meir eller mindre kjente Trollehola. Fint å gå, sjølv om det var noko blautt i terrenget. Flott å sjå denne hola i fjellet.

Karte    

Raudalsegga og Krabbestigheia

Datum:
26.03.2024
Tourcharakter:
Bergtour
Tourlänge:
1:53h
Entfernung:
4,4km

Vi starta tidleg om morgonen for å rekke ferga frå Oldeide kl 09:10 og på den måten få mest mogleg ut av dagen. Vi køyrte Krabbestigvegen fram til ei grind og gjennom grinda for så å parkere rett ved der vi skulle starte. Ei av dei som har hytte på den sida fortalt kor vi skulle starte og at det ikkje var noko problem å stå der vi stod. Ho forklarte også at det var merka heilt opp til Rauddalsegga og til Krebbestigheida. Vi fulgte merka rute opp skaret og tok til venstre der vi såg det naturleg. Vi oppdaga at stien gjekk litt annleis enn det vi gjekk frå skaret og opp, men det var heilt greitt å gå der. Frå Rauddalsegga gjekk vi ned mot skaret samme ruta som vi gjekk opp og fulgte merking vidare til Krabbestigsheida. Bratt opp, men heilt greitt å gå. Fin start på dagens toppturjakt >>>

Karte    

Toreheia

Datum:
25.03.2024
Tourcharakter:
Bergtour
Tourlänge:
4:46h
Entfernung:
13,4km

Etter gårsdagens skitur var det behov for ein tur på barmark. Eg tok sjansen på at Torheia var lite snø, sjølv om det kunne sjå ut til at det var litt frå Flokenessida. Tørt og fint stort sett heile vegen. Litt snø på toppen, som var så hard at det var lett å gå på den utan å søkke ned i. Eg tok ruta via Yndestadhøgeheia og angra ikkje. Veldig fint å gå, sjølv om eg tykkjer det var litt luftig å gå heilt ut på kanten, så eg holdt meg godt innafor. Fekk meg ein fin matpause på Toppen av Toreheia, det var det vindstille og bra temperatur frå sola. Etter pausen sikta eg meg inn på Skylefjellet og vidare mot Blåfjellet. Retur via ein meir eller mindre tydeleg sti til eg kom tilbake til stien som gjekk opp til Skylefjellet. Absolutt ein prima tur.

Karte    

Munkeggi i nydeleg påskevær

Datum:
24.03.2024
Tourcharakter:
Tourenskilauf
Tourlänge:
7:20h
Entfernung:
20,5km

Gode værmeldingar i dag og nysnø i høgda, gjorde at det frista med tur til Munkeggi. Eg inviterte med ein kollega, som fann ut at nokre turvener av ho skulle samme turen. Så då fekk vi følge av tre til. Vi starta i Saurdalen og fulgte spor oppover mot Kvilehytta og vidare Mot Saurdalseggi der vi hadde første matpausen. Vidare bar det opp til Igdedalseggi og opp mot Munkeggi Austre. Ikkje så langt bort til Munkeggi Østtoppen. Skavlane hang langt utover, så her var det berre å holde godt innforbi. Nesten vindstille rett under Munkeggi østtoppen, så vi fekk oss ein liten rast der før vi tok returen På veg nedover ville turfølge følgje ei anna rute ned, medan eg og min kollega tok samme ruta ned som opp. Den beste moglege starten på påskeveka, som eg kjem til å hugse lenge.

Karte