Archiv - Nach Datum

Archiv - Nach Aktivität

Gesammelte Listen

Kleivhøa, Jønstadkollen og Skrondalsnebba

Datum:
28.11.2020
Tourcharakter:
Randonnée/Telemark
Entfernung:
18,9km

Sesongåpning på tur med Geir til tre av toppene på «feil» side av Øksendalen, i alle fall hvis du spør den gemene hop. Skiføre fra bilen, selv om det var tynt i starten av skogsveien. Skogen kunne også med fordel hatt litt mer snø og ble i tetteste laget med alt av småvegetasjon stikkende opp. Over tregrensa var det gre skuring og tidvis fin snø. Særlig Skrondalsnebba er en spiss og fin topp, mens Jønstadkollen har spennende skikjøring i vestrenna. Altså; ingen grunn til å ikke vurdere å bevege deg over på feil side neste gang du står og lurer på om du skal gå på Fløtatind eller Litjskorta for 28 gang.

Karte    

Fin rundtur i Sunndalen til Høgstoplan mm.

Datum:
14.11.2020
Tourcharakter:
Bergtour
Entfernung:
20,9km

Rundtur i fint høstvær til noen av Sunndalsfjellas slakere topper. Når det er sagt er verken den fine DNT-stien jeg fulgte på veg opp eller det svake, tidvis merka, tråkket gjennom skogen på returen særlig slake. Her får du i gang blodpumpa. Litt mer om DNT-stien. Stistart er merka med skilt og går først over et jorde. Deretter er den relativt tydelig. Jeg greide likevel å gå meg av den på ca. 220 moh. (skylder naturligvis på at det lå en del løv på bakken), før jeg kom inn på den igjen på ca. 300 moh. Herfra går stien gjennom åpen fin lauvskog og passerer flere fine utsiktspunkt på vei oppover lia. På ca. 550 moh deler stien seg. Her valgte jeg den som så ut til å følge ryggen videre oppover. Det er trolig feil hvis man skal følge DNT-stien mot Vangshaugen (stiene >>>

Karte    

Vikehornet

Datum:
08.11.2020
Entfernung:
8,2km

Fuktig og skoddefylt dag med Robert og Ylva til Løvollsnipa , Kyrfjellet og Vikehornet , mine tre siste pf-100-topper i Vanylven. På turen til Vikehornet fulgte vi først den nye anleggsveien før vi hold høyden utover mot toppen. Myraktig det første partiet etter at veien tok slutt, men etterhvert kom vi inn på en svak blåmerka sti som gikk til toppen. Selv om det er noen fine topper i Vanylven, og særlig i området mellom Dalsfjorden og Syvdefjorden, må jeg si det er helt greit å være «ferdig».

Karte    

Kyrfjellet

Datum:
08.11.2020
Tourcharakter:
Bergtour
Entfernung:
7,1km

Fuktig og skoddefylt dag med Robert og Ylva til Løvollsnipa , Kyrfjellet og Vikehornet , mine tre siste pf-100-topper i Vanylven. Turen til Kyrfjellet startet med at vi sikta oss opp ei åpen glenne mot punkt 577. Fra toppen kom vi inn på et ok sauetråkk som vi fulgte til Kyrfjellet. Dvs. vi bomma først og gikk noen hundre meter forbi toppen i skodda, før vi kom oss på rett kurs igjen. Fulgte sauetråkk på mosatt side av ryggen den første delen ned igjen. Selv om det er noen fine topper i Vanylven, og særlig i området mellom Dalsfjorden og Syvdefjorden, må jeg si det er helt greit å være «ferdig».

Karte    

Løvollsnipa

Datum:
08.11.2020
Tourcharakter:
Bergtour
Entfernung:
4,9km

Fuktig og skoddefylt dag med Robert og Ylva til Løvollsnipa , Kyrfjellet og Vikehornet , mine tre siste pf-100-topper i Vanylven. Turen til Løvollsnipa fulgte blåmerka sti (som i dag var en bekk). Selv om det er noen fine topper i Vanylven, og særlig i området mellom Dalsfjorden og Syvdefjorden, må jeg si det er helt greit å være «ferdig».

Karte