Archiv - Nach Datum

Archiv - Nach Aktivität

Gesammelte Listen

"Ny" Stangetopp!

Datum:
20.03.2017
Tourcharakter:
Spaziergang

Tur alene. Da nyheten om "ny" pf100-topp i Hedmark dukket opp i går, må denne selvsagt besøkes så fort som mulig! Parkerer i veiX ca. 1 km vest for selvbetjeningsbommen ved Temmen. Jeg er først oppom 3 hauger sør for veien, hvorav den ene (32V 618501 6724134) nok kan konkurrere med høyden til Sørstuåsen. Videre går jeg over Sørstuåsen og til Port Arthur for til slutt å avslutte med noen småhauger vest for Temmen.

Karte    

Veofjellet

Datum:
12.03.2017
Tourcharakter:
Skitour
Tourlänge:
6:17h
Entfernung:
16,8km

Tur alene. Starter fra Veomoan. Jeg følger skuterløype forbi Veolii seter og til litt øst for Veoknappen. Her forlater jeg løypa og tar peiling på Fuglhøe. Kommer først opp på toppen sørvest for 1509-toppen. Så videre til den som er markert som høyest. Er litt usikker på om dette stemmer da jeg får litt andre målinger på min GPS. Raster i vestsida av 1509-varden. Returnerer samme vei.

Karte    

2 stk. Hindnubber

Datum:
11.03.2017
Tourcharakter:
Tourenskilauf
Tourlänge:
4:54h
Entfernung:
20,6km

Tur alene. Jeg har besøkt de høyeste Nubban tidligere men mangler et par 1800-metringer litt lenger øst. Parkerer på Hulderstigen parkering og går mot Hindflyin. Jeg kommer litt for langt øst så det blir noe kupert gjennom Hindkluftin, men ingen vanskeligheter. Det er godt skiføre og snart er jeg innunder Hindnubban. Her tar jeg på feller og oppstigningen kan begynne. Kommer opp i skaret mellom de to småtoppene og besøker først sørvestre og deretter på beina ut til sørøstre. Avblåst på toppene men en flott utsikt herfra! En kort rast på sørøstre, før kjapp og fin retur til bilen.

Karte    

Østfold øst for Glomma

Datum:
04.03.2017

Verken tommy (Tommy Wernberg) eller jeg har noen gang vært på en topp i Østfold. Derfor bestemmer vi oss for å besøke de høye tinder i dette vesle fylket. Har ambisjoner om å rekke alle kommune- og pf-100 toppene mellom Glomma og svenskegrensa. Dette rekker vi ikke, 4 topper gjenstår! Værprognosene er så som så; bra vær på lørdag med noe nedbør på søndag. Men virkeligheten blir det stikk motsatte, snø og regn på lørdag og opphold på søndag. Vi har også planer om å overnatte under åpen himmel, men med slitne kropper og våte klær velger vi å sove innendørs. Leier hytte hos Heidi og Per Haakaas på Olberg Camping nord for Trøgstad sentrum. Av dyreliv er det ikke så mye å se men nevnes kan: hønsehauk, storfugl, orrfugl, elg, mye rådyr, hare og sørhare. Sistnevnte er ny for oss begge og >>>