Archiv - Nach Datum

Archiv - Nach Aktivität

Gesammelte Listen

Sæterhøene i Lesja

Datum:
30.04.2016
Tourcharakter:
Fußtour

Parkerer langs E136 ved avkjøringa til Vangen. Vurderer sterkt å ta med truger, men desverre lar jeg de ligge igjen i bilen. Fint opp gjennom skogen, men fra ca. 1000 moh. møter jeg sterk vind og snø. Det blir med andre ord en ganske tung tur.

Karte    

Grisungknatten

Datum:
10.04.2016
Tourcharakter:
Tourenskilauf

På tur med Turid og Anton. Søndagen starter med samme flotte været som i går; sol fra nesten skyfri himmel! Selv om vi skal ned til Rena igjen i dag, må vi først utnytte denne finværsdagen med en liten skitur. Vi velger oss, som så ofte ellers, Grisungknatten som turmål. Det er lite snø opp gjennom fjellbjørkeskogen, men da vi først kommer oss opp på snaufjellet er føret optimalt. Går opp søkket mellom Knatthøe og "Knarten" og når toppen via SV-ryggen. Det er god utsikt herfra og vi får øye på noen moskuser på andre sida av Grisungdalen. Ellers er det lite av liv, bare ei rype og en ravn gir seg til kjenne. Vi er vel nede igjen etter ca. 4 timer.

Karte    

I hjertet av Reinheimen nasjonalpark

Datum:
09.04.2016
Tourcharakter:
Tourenskilauf

Tur med Turid og Anton. Vi setter fra oss bilen på p-plassen ved Rånå. Litt sen start men klokka halv ti er vi gang; Arne på halvfeller og Turid på blå extra. Det går radig opp Asbjørnsdalen og etter ca. 2 timer er det lunsjstopp ved åmøtet Asbjørnsåi og bekken fra Kjelkehøtjørni. Videre opp øst for Kjelkehøtjørni og Grønnvasskollen til ca. 1600moh. Herfra og opp til Skarvehøi er det avblåst så skiene blir satt igjen og toppen besøkes til fots! Turen fortsetter til sørenden av Nordre Grønvatnet, hvor det blir ny matpause og på med helfeller. Oppstigningen langs nordøstryggen til Holhøi gir flott utsikt over Dordiholet og Løyfthøene! Det blåser surt på toppen så vi fortsetter raskt nordvestover, over Storbreen og til topps på Nordøst på Storbreen. Nå er endelig >>>

Den høgste av Trihøene

Datum:
01.04.2016
Tourcharakter:
Tourenskilauf

Tur med Turid og Anton med start fra der hvor Veslefellingi krysser veien. Vi følger åa helt opp til salen mellom 1636 og Storhøi. Det er litt surt og kaldt i fjellet i dag, men føret er godt og den lange nedkjøringa gjør sitt til at det blir en perfekt tur. Vi avslutter med bål og kaffekoking blant storfuruene i Skardåviggja.

Karte