Archiv - Nach Datum

Archiv - Nach Aktivität

Gesammelte Listen

Merratind og Vangshøi

Datum:
30.03.2016
Tourcharakter:
Tourenskilauf
Entfernung:
23,0km

Tur med Turid og Anton. Endelig en finværsdag så vi er tidlig oppe og setter kurs for Lesjaverk. Kjører Fjellvegen opp og kan starte skituren på 950 moh. Det er et nydelig skiføre og første stopp blir ved Gråhøbu på 1367. Herfra videre, via Gråhøi, før neste rast på Merratind. Deretter bratt ned til Merraklovi og opp på Vangshøi. Med retur om Merrabotn blir turen ca, 23 km.

Karte    

Kongelberget og Kollhøi

Datum:
29.03.2016
Tourcharakter:
Tourenskilauf

På tur alene. Jeg kjører av ved Bjorli og finner en plass til bilen øverst i hyttefeltet ved Skreda. Føret er fint, det er stort sett skare hele veien opp gjennom bjørkeskogen og til Systtjønnin. Så tar jeg peiling på Ettare Kongelberget og derfra opp på selve Kollhøe. Nå er det imidlertid i ferd med å bli værforandring. Vinden øker på og det blir et ekkelt flatt lys. Men jeg kommer meg greit opp på Kongelberget fra øst. Her møter jeg på årets første snøspurver; en flokk på ca. 15 fugler. Turens høydare!

Karte    

Rundt Mysusæter

Datum:
28.03.2016
Tourcharakter:
Skitour

På tur med Turid og Anton. Første dag i en forsinket påskeferie starter med riktig dårlig fjellvær - vind og snø. Det blir derfor bare en tur til noen småtopper i mysuseterområdet. Vi parkerer på Pungdalen parkering og går vest om Gråhøe gjennom tett bjørkeskog. Treffer så på ei løype som går til Klufttjønne og herfra er det kort til topps på Vålåsjøberget. Retur samme veg og opp på Ranglarhøe fra sørvest. Fra toppen av Ranglarhøe går turen nordvestover om Bergetjønn og til topps på Kåsen fra nordøst.

Karte    

To Hadelandstopper

Datum:
19.03.2016

Overnattingstur med Balteatus (Håkon Likvern) . Planen var å besøke de tre barskogsreservatene Samsjøberga nat.res., Spålen-Katnosa nat.res. og Langvassbrenna nat.res. med toppene Samsjøberga, Pershusfjellet og Langvassbrenna. Alle tre områdene er gammelskogsreservater. Av forskjellige årsaker rakk vi bare de to førstnevnte, men vi håper å komme tilbake til Langvassbrenna senere i (v)år! SAMSJØBERGA Kjørte av E16 ved Samdalen og bilte helt inn til nordenden av Samsjøen. Herfra på ski, først nordover langs ubrøytet skogsbilveg, så sørøstover til topps. Artig å ferdes i slik gammel urørt skog! Mye tørrgadd og store dimensjoner på furuene i området. Fant en fin overnattingsplass i utkanten av reservatet hvor vi rigget oss til for natta. PERSHUSFJELLET 20/3 Prøvde oss på vegen opp til Tverrsjøstallen via >>>

Karte