Archiv - Nach Datum

Archiv - Nach Aktivität

Archiv - Nach Geografie

Gesammelte Listen

Eidskollen

Datum:
21.09.2020
Tourcharakter:
Wanderung
Entfernung:
7,5km

Ettermiddagstur til Eidskollen (732 m) - en skogstopp i Begnadalen. Valgte å starte nede i dalen for å få en lengst mulig motbakke på 550 høydemeter. Første halvdel opp til toppen gikk på skogsbilvei, mens andre halvdel gikk på blåmerket sti. Ikke mye utsikt på toppen, der det står et gammelt og falleferdig utsiktstårn som ikke bør klatres opp i. Brukte ganske nøyaktig en time til toppen. Delvis skyet og lunt høstvær.

Karte    

Grotbreahesten og Austre Glittertindoksle

Datum:
19.09.2020
Tourcharakter:
Bergtour
Entfernung:
23,7km

En vakker høstdag i Veodalen. En svak vestlig vind, litt kjølig, men solen varmet til tider. Gikk fra parkeringen i Veodalen opp Trollsteinkvelven, videre opp til Grotbreahesten (2018 m). En del stein og ur i brekanten, men lettere terreng høyere opp mot toppen. Bra utsikt fra toppen, særlig mot Trollstein-Rundhøe's mektige østvegg samt mot Trollsteineggje (2300 m) og Glittertinden (2452 m). Deretter opp til Austre Glittertindoksle (2260 m). Overraskende lettgått opp dit og en relativt slak stigning. Flott og nær utsikt mot Glittertinden. Så flere folk som stod på toppen. Ned langs nordsiden av Gråsubrean er det litt tyngre terreng med en del stein, men nedre del av breen gikk det bedre å gå på snø langs brekanten. Videre lett ned sydsiden av Gråsubekken. Til slutt en litt kjedelig >>>

Karte    

Øyre og Ørnenøse

Datum:
17.09.2020
Tourcharakter:
Bergtour
Entfernung:
13,5km

En pen høstdag i Vang - lettskyet og vestlig bris. Kjørte inn Skakadalen (bomvei 30 kr) og parkerte ved Bøastølane, der stien til Kljåen starter. Fulgte stien et lite stykke før jeg tok meg mer direkte oppover den nordvendte skråningen. Passerte Sauehaugen (1399 m) og gikk ryggen opp til Øyre (1674 m). Fint og lettgått terreng, men over 1500 meter er det for det meste stein og ur. Et kort, enkelt klyvepunkt ved 1500 meter. Brukte to timer opp til Øyre. Videre tok det 45 min bort til Ørnenøse (1690 m). Flott utsikt fra begge topper, særlig mot Jotunheimen. Returen gikk ned mellom toppene, og deretter stien tilbake til Bøastølane. Stien er merket, men den er ikke så veldig mye gått, så det gjelder å følge med hvor man går. En bra fem timers fjelltur i Vang.

Svarttjernbrenna

Datum:
16.09.2020
Tourcharakter:
Fußtour
Entfernung:
2,3km

Etter å ha besteget Høgberget (827 m) tidligere på dagen, bestemte jeg meg for å ta en ny kort ettermiddagstur til Svarttjernbrenna (764 m). Kjørte opp veien nord for toppen. Ved ca. 600 meter er veien videre oppover noe dårlig med en del stein, så jeg valgte å parkere ved en lomme her. Svarttjernbrenna er en kort avstikker øst for veien. Skogen er lett å ta seg gjennom - ingen sti, men relativt åpent og lite kratt. Det er ikke noe særlig utsikt på toppen. Mye blåbær i terrenget. På kjøreturen tilbake stoppet jeg ved en liten halvøy i nordenden av Søre Buvatnet (318 m). Vakkert her!

Karte    

Høgberget

Datum:
16.09.2020
Tourcharakter:
Fußtour
Entfernung:
5,8km

En frisk høstdag med en kjølig vind fra nord. Det passet dermed bra å ta en tur i skogen denne dagen. Kjørte bomvei fra Begna bruk opp til krysset øst for Vestre Hestedalsætertjernet. Her tar en dårlig skogsbilvei til venstre i retning Høgberget (827 m). Valgte å ikke kjøre denne siden det kun er 1,5 km til den slutter. Høgberget ligger i et naturreservat, og jeg fikk følelsen av å være langt inne i skogen. Terrenget her er noe krevende å ta seg gjennom - ingen sti, mye krattskog, men også enkelte åpne områder. Litt bratt de siste høydemeterne opp til toppen. Det er ganske åpent på toppen med få trær og noe utsikt.

Karte    

Heikampen fra Sørkedalen

Datum:
13.09.2020
Tourcharakter:
Wanderung
Entfernung:
14,0km

Tur med Viggo fra Sørkedalen tur/retur. Gikk først oppover Heikampveien til Gransetervollen. Derfra på sti opp til Heikampen trigpunkt (556 m). Flott utsikt mot vest. Høyeste punkt på Heikampen ligger nordøst i toppområdet. Gikk en avstikker oppom toppen utenfor sti, men returnerte tilbake igjen på en delvis tydelig sti/rødmerket skiløype. En del høye trær på toppen sperrer noe for utsikten, men mot øst ser man over mot Kikut. På toppen står det er stor stein som heter Heinsteinen, og det var en post i kjentmannsmerket 2018-2021. Returen gikk mot vest og ned fra Heikampen. Ganske dårlig sti nedover der, særlig fordi det er en anleggsvei for hogstdrift. Godt å omsider komme på Heikampveien som vi fulgte tilbake ned til Sørkedalen.

Karte    

Stølhaugen

Datum:
06.09.2020
Tourcharakter:
Wanderung
Entfernung:
3,2km

Kort skogstur - 1 time. Ingen sti i tettvokst skog gjorde at GPSen måtte brukes ofte. Heller ingen utsikt på toppen.

Karte    

Trollsteinkvelven og Trollsteinhøe

Datum:
02.09.2020
Tourcharakter:
Bergtour
Entfernung:
24,2km

En flott høstdag i fjellet med rundtur over fem topper over 2000 meter inkludert Smådalshøe (1890 m). Sol fra nesten skyfri himmel og opp til 13 varmegrader i 1000 meters høyde. Mitt første besøk til Trollsteinkvelven - et vakkert område! Store Trollsteinhøe (2201 m) var dagens høyeste topp - svært flatt terreng på toppen og nesten vanskelig å se hvor høyeste punkt er. Møtte ikke på noen folk denne dagen, og det stod svært få biler parkert ved den den store parkeringsplassen i Veodalen ved nasjonalparkgrensen.

Karte