Archiv - Nach Datum

Archiv - Nach Aktivität

Gesammelte Listen

Hugakøllen

Datum:
21.05.2024
Tourcharakter:
Bergtour
Entfernung:
7,5km

Prøvde stien fra Øylo etter jobb i dag. Lite brukt, ser det ut til.

Karte    

Skardshøgde sør og nord

Datum:
20.05.2024
Tourcharakter:
Jogging
Entfernung:
11,7km

Det var ikke lange kjøreturen til Stuvelivegen fra Kollhaugen, men jeg kom ikke langt innover før veien var helt sperret. Måtte ta et raskt overslag på tida siden jeg skulle på kveldsvakt, og jeg fant ut at selv om jeg ikke hadde tenkt å løpe mer i dag, kunne jeg rekke toppen hvis jeg løp hele veien. Det var temmelig flatt innover, så jeg la i vei. Selv om jeg stoler helt og holdent på broderns målinger med sitt avanserte landmålerutstyr som har målt nordtoppen til 30 cm høyere enn sørtoppen, løp jeg oppom sørtoppen likevel siden den har god utsikt. Nordtoppen er en liten avstikker fra stien til Røssjøen. Mange trær og lite utsikt herfra. Stakk bortom erfaringshuska på returen, og etterpå var det bare å gasse på tilbake. Skardshøgde ble siste 100 m pf topp i Etnedal.

Karte    

Kollhaugen i Etnedal

Datum:
20.05.2024
Entfernung:
1,9km

Betalt 50 kr i telefonbom ved Elvesætri og kjørte ned til et grustak og parkerte. Da hadde jeg passert et skilt med Kollhaugen 1,7 km og blåmerket sti, men det var kortere fra der jeg startet. Greit terreng, men en del krokete trær og nedfall. Flott utsikt fra denne toppen også, og værskillet vestover var tydelig.

Karte    

Haustsæterfjellet

Datum:
20.05.2024
Tourcharakter:
Jogging
Entfernung:
13,4km

Startet tidlig og satte fra meg bilen på en lomme langs veien ved Lunde i Etnedal. Løp i sikksakk oppover lia til bruket Solbjør på en ganske så dårlig grusvei med mange grøfter og steiner (stengt med bom nederst). Da jeg kom opp til Solbjør tenkte jeg for en flott plass, men ved nærmere øyensyn bar husene preg av langtkomment forfall, og jeg var sikker på at det ikke bodde noen der til jeg kom på oversiden av bolighuset og der stod det en bil. Da var jeg ikke så sikker likevel :-) Veien videre var gresskledd og fin å løpe på. Fortsatte til et par gamle bygninger før jeg tok av mot toppen i lettløpt terreng. Flott utsikt fra Haustsæterfjellet med rester av trig. mast.

Karte    

Galden

Datum:
19.05.2024
Tourcharakter:
Bergtour
Entfernung:
6,0km

Yr bommet helt med været i dag, så det som skulle bli sesongens siste skitur, ble omgjort til trugetur i tjukk tåke. Tåka lå som et teppe rundt Tyin mens det var spådd sol. Det var utfordrende nok å holde kursen til fots den korte turen til Galden. Jeg brukte trugene opp lia til ryggen, og resten gikk jeg på beina. Måtte vasse litt, men snøen bar meg også på de største flatene. Men ryggen var mer snøfri enn snødekt. Null utsikt fra toppen, kald vind og tåkeyr. Sporet er kun returen da appen ikke funket før jeg fikk av- og reinstallert den på toppen.

Karte    

Fakshaugen

Datum:
18.05.2024
Tourcharakter:
Fußtour
Entfernung:
10,3km

Formen var tilbake for fullt i dag, og jeg orket fint en tur til. Satte fra meg bilen ved Hedalslinna og fulgte stengt vei og sti til cirka 400 meter før toppen. Siste biten var lettgått da det også her var tydelig at snøen nettopp hadde forsvunnet. Svafjell på toppen. Landet på 40 km etter dagens seks topper i godt over 20 grader utover dagen.

Karte    

Jevnlisfjellet

Datum:
18.05.2024
Tourcharakter:
Fußtour
Entfernung:
7,7km

Jeg passerte krysset med veien mot Jevnlisfjellet på vei til Skurveknatten og så at bommen var nede, så jeg måtte tygge litt på den, men bestemte meg for å gå. Det var omlag 2,5 km ekstra én vei. Fra veien til toppen måtte jeg krysse en bekk og opp en bratt skråning. Ikke lange biten. Flott utsikt fra et åpent platå med stolpe og postkasse og gamle bolter i svaet. Litt lengre sør ligger en nesten jevnhøy topp (oppgitt mange ulike høyder på dette punktet), så jeg gikk bortom den før jeg skar ned igjen til veien og tilbake.

Karte    

Skurveknatten

Datum:
18.05.2024
Tourcharakter:
Fußtour
Entfernung:
3,5km

Jeg hadde ikke forventet at Jugerudveien var åpen, så Skurveknatten ble spontantur. Klarte å kjøre til Jugerud, men der ble veien videre for dårlig. Men det var en fin tur herfra, først over hogstfelt, deretter lettgått skog med lyng. Snøen har nok for det meste akkurat forsvunnet her, så lyngen lå flat over store områder og gjorde det enkelt å gå. Måtte krysse noen få snøpartier, men klarte å unngå det meste som lå igjen. Plutselig stod jeg på toppen som har begrenset utsikt og stolpejaktstolpe.

Karte    

Høgberget

Datum:
18.05.2024
Tourcharakter:
Fußtour
Entfernung:
6,1km

Kjørte tilbake til østsiden av Søre Buvannet og tok av en vei nordover. Parkerte i krysset der en gjengrodd vei går inn til Saubekktjernet. Fullt mulig å kjøre for den som ikke er så nøye med lakk og understell på bilen, men jeg valgte å gå den drøye kilometeren til veis ende. Litt kronglete og tett skog første biten etter å ha tatt av stien, men etter hvert åpnet det seg og ble fint å gå. Høgberget er nokså markert kolle med overraskende god utsikt til å ligge i skogen.

Karte    

Tjuvhanskollen

Datum:
18.05.2024
Tourcharakter:
Fußtour
Entfernung:
8,0km

Kjørte tilbake til siste veikryss og tok av til venstre på en dårlig vei til stistart Tjuvhanshula. Fulgte skiltmerking og gikk oppom hula, men det var ikke rare stien siste biten. Bra det ikke er kommet så mange nye vekster ennå, for det var tett nok som det var. Rundet berget og fant en grei rute til Tjuvhanskollen, og denne toppen er markert i terrenget, men har ikke så mye utsikt pga. trærne.

Karte