Archiv - Nach Datum

Archiv - Nach Aktivität

Gesammelte Listen

Bangsberget

Datum:
31.10.2023
Tourcharakter:
Fußtour
Entfernung:
7,4km

Veldig godt å lufte kroppen i dag etter en lang arbeidsdag i går. Nød lærer naken kvinne å spinne, sies det, men så ille blir det nødvendigvis ikke når man er sykepleier. Da kan man spørre nær sagt hvor som helst om å få jobbe, så i går ble det dagvakt på den ene siden av Mjøsa, og kveldsvakt på den andre siden :-) Snø i lufta i dag, men begrenset mengde på bakken, og friskt og fint.

Karte    

Dalavardin - årets topp nr. 555

Datum:
29.10.2023
Tourcharakter:
Fußtour
Entfernung:
8,3km

Jeg så på kartet at veien oppover mot Garin var bratt, og jeg begynte å få trøbbel før siste sving da det ble snø- og isføre. Hjula bare spant, og framdriften var dårlig. Jeg valgte derfor å parkere på utsiden av veien i svingen og gå videre. Det var enda brattere og glattere videre oppover, så jeg var glad for valget. Det er mulig å parkere ved containeren der Holmetjernvegen begynner. Veien er kun for hytteeiere og stengt. Fint snøføre innover, og fra Kristofferdalsætra går det merket sti. Selv om det var antydning til at tåka kunne sprekke opp, skjedde det ikke før jeg var tilbake i bilen, men utsikten var allikevel ikke så verst. Fra toppen ser man i alle himmelretninger.

Karte    

Kjeldeknatten

Datum:
29.10.2023
Tourcharakter:
Fußtour
Entfernung:
4,2km

Jeg gjorde helt om på dagens turplaner og fortsatte litt sørover til Kjeldeknatten. Her var det mer snøføre på bomveien innover, men jeg parkerte før den siste stigningen da veien ikke var spesielt bra. Det går vei helt opp til et enormt tårn, men den er stengt med bom ca. 2 km etter avkjøring fra hovedveien. 30 kr for å kjøre hit. Lite utsikt her oppe, og selve toppunktet ligger i ganske tett skog.

Karte    

Haustsæterfjellet

Datum:
29.10.2023
Tourcharakter:
Fußtour
Entfernung:
9,9km

Den første toppen jeg hadde tenkt på utgikk pga. stengt bru, og da ble Haustsæterfjellet dagens første. Bommen i Midtsætervegen stod åpen, men jeg valgte å parkere litt lengre borti hovedveien og gå. Antageligvis var bommen åpen pga. hogst. Det var isete i hjulsporene hele veien innover, så jeg gikk stort sett i midten og på kantene. Det går egentlig en sti fra veis ende til toppen, men da jeg kom så langt ble jeg møtt av et kaos i svart-hvitt. Her hadde vinden virkelig herjet, og det var et salig virvar av rotvelter og hogst. Jeg fulgte traseer etter hogstmaskinen der det var mulig, og litt i gjenværende skog, men det var mange rotvelter som måtte omgås. Kom meg til slutt fram. Postkasse på toppen, og en diger haug med det som var igjen av det gamle tårnet. Tåka hang rundt, >>>

Karte    

Bendiksberget

Datum:
28.10.2023
Tourcharakter:
Fußtour
Entfernung:
8,8km

Ble møtt av dette skiltet i sørenden av Skasen: Jeg hadde ingen planer om å tilbringe lørdagskvelden innelåst på Finnskogen, så da parkerte jeg akkurat der, tok sekken og gikk. Det ble dermed dagens lengste tur istedenfor den planlagt korteste. Men Finnskogen er fin med gode stier og merking selv om Bendiksberget var forglemmelig. Det var litt snø i lufta hele dagen, og trekken var kald fra Skasen, så jeg sleit med å holde varmen.

Karte    

Skrivilberget

Datum:
28.10.2023
Tourcharakter:
Fußtour
Entfernung:
5,9km

Parkerte der en skogsbilvei tar av fra vest. Den er stengt med grind i tillegg til at man må krysse elektrisk gjerde. Men det er satt opp tripp-trapp for gående. Gikk veien til endes og lettgått videre til toppen som har et noe diffust toppunkt. Gammelt trig. punkt med bolt i en stein mens masta var heist opp i et tre.

Karte    

Vålbergsklinten

Datum:
28.10.2023
Tourcharakter:
Fußtour
Entfernung:
5,5km

Parkerte ved slektssteinen ved Røgden og fulgte skogsbilveien til endes. Mulig å kjøre helt hit, og da er det kun kort vei igjen til toppen. Jeg gikk opp lia med en gang, men her var det mye nedfallstrær og omstendelig å komme seg opp den bratte skråningen. Heldigvis var det ikke langt. Fin utsikt fra toppen som er veldig markert i terrenget. Ned igjen fant jeg sti mot sør og gikk via grensesteinen tilbake til veien. Vimset litt att og fram over grensa.

Karte    

Tvengsberget

Datum:
28.10.2023
Tourcharakter:
Fußtour
Entfernung:
2,8km

Parkerte et tilfeldig sted og gikk opp gjennom gammel skog, over et hogstfelt og gjennom mer gammel skog og over hogstfelt til toppunktet. Mast og ei bu her og flott utsikt sørover. Tok en annen rute ned igjen for variasjonens skyld.

Karte    

Skasberget

Datum:
28.10.2023
Tourcharakter:
Fußtour
Entfernung:
2,2km

Skasberget har høy primærfaktor, men ruver ikke akkurat i terrenget og har heller ingen utsikt. Jeg betalte 30 kr i bompenger og kjørte til stistart der det er anlagt en liten parkering. Toppen er også kjentmannstopp. Gul, blå og rødmerket sti med dobbeltspor opp til en mast og ei lita bu, enkeltspor videre gjennom lyngen. Min siste topp på Hedmark 250 m pf lista.

Karte    

Bangsberget

Datum:
27.10.2023
Tourcharakter:
Fußtour
Entfernung:
2,4km

Karte