Archiv - Nach Datum

Archiv - Nach Aktivität

Gesammelte Listen

Storsvehøgda

Datum:
31.08.2023
Tourcharakter:
Fußtour
Entfernung:
7,7km

Bedagelig oppmjukingstur mellom dagens ærender. Traff mange i sensommersola og pratet med et par av dem, bla. en tømmerbilsjåfør. Dessverre er det mye hogst i Fossmarka, og flere stier blir påvirket. Moelva, brun og diger:

Karte    

Store og Vesle Dørålsglupkollen, Nørdre og Søre Smedhamran

Datum:
30.08.2023
Tourcharakter:
Bergtour
Entfernung:
31,8km

I dag ville jeg bare gå, så jeg gikk. Flott vær selv uten sol, fin temp og god tid til å tenke. Mye stein, men snill stein i dag. En del tåkeskyer rundt de høyeste toppene, men fikk noen glimt. Begynte med Store og Vesle Dørålsglupkollen. Store Dørålsglupkollen: Vesle Dørålsglupkollen: Oppover mot Nørdre Smedhamran mot Digerronden: Nørdre Smedhamran: Fra Nørdre mot Søre: Søre Smedhamran: Tilbakeblikk mot Smedhamrene: Bergedalsbekken måtte krysses begge veier, Store Dørålsglupkollen bak: På Dørålsæter med utsikt til de siste toppene i dag:

Karte    

Djuptjernkampen og Skjellbreidskampen

Datum:
28.08.2023
Tourcharakter:
Bergtour
Entfernung:
21,9km

Etter et møte på formiddagen kjørte jeg nesten til Lenningen på mange flomrammede og ødelagte veier. Hans herjet fælt i Gausdal. Dagens hovedmål var Skjellbreidskampen, men jeg stakk oppom Djuptjernkampen (for tredje gang) først siden jeg var så nære. Jeg hadde valgt vanlige løpesko siden jeg regnet med at det var mye vann - og det var det. Løp en del innimellom, og vannet ble pumpet ut av skoa igjen med en gang. Det var 10-12 grader, litt vind og oppholdsvær, som ga veldig høstfølelse og deilig løpevær. Skjellbreidsbekken, som snarere var en elv, gikk greit å krysse på store steiner litt nedenfor utløpet. Antageligvis mye mer vann enn til vanlig der stien går. Stien fra hytta til toppen var gjengrodd, så jeg måtte bruke armene for å komme fram. Flott utsikt i dag, og >>>

Karte    

Tektgnollen

Datum:
27.08.2023
Tourcharakter:
Fußtour
Entfernung:
6,5km

Kjørte litt så jeg fikk igjen varmen i fingrene og satset på en liten tur til. Kjørte Gnollseterveien til en stor tømmerbilsnuplass, men derfra ble veien videre dårligere, så jeg parkerte i søla. Veien videre var ikke kjørbar med min bil, men med 4x4 og høy klaring går det fint. Fra setra fulgte jeg blåmerket sti innover skogen til jeg nærmet meg toppen og forlot stien. Det var vann overalt og klissbløtt terreng. På topplatået blåste det kraftig motvind. Diger steinrøys og resten etter noe som må ha vært en høy og flott trig. mast i sin tid.

Karte    

Volfjellet

Datum:
27.08.2023
Tourcharakter:
Fußtour
Entfernung:
11,8km

I dag var det vått. Punktum. Regntøyet holdt meg tørr, men det er umulig å holde varmen i fingrene, så jeg begynte med friskt mot, men måtte melde pass etter hvert. Volfjellet er tilgjengelig via vei fra sør, men veien er stengt med bom ved siste hus. Det er satt opp skilt med PRIVAT like før huset, men da hadde jeg allerede parkert og gått noen hundre meter. Det er få parkeringsmuligheter langs veien. Fra enden av bomveien, ca. 3,5 km innover, er det kun en kort bit til toppen i lettgått lyngterreng. Det blåste og regnet kraftig da jeg kom opp til steinhaugen på toppen, så jeg var der under ett minutt før jeg trasket tilbake.

Karte    

Svartåsen og Trollsberget

Datum:
26.08.2023
Tourcharakter:
Fußtour
Entfernung:
7,1km

Veien var stengt med bom her også. Opp til Svartåsen var det fint terreng, og pga. hogstfelt var det utsikt fra toppen. Liten varde. Ned til dalbunnen ble det stadig mer uframkommelig, men kom meg helskinnet ned. Fulgte veien til endes og fortsatte på en slags traktorvei som var full av gress og vann. Over et hogstfelt hvor det var klin umulig å se bakken, og videre opp gjennom gammel og fin skog med mye røsslyng. Skikkelig bjørneterreng dette, og jeg kom over avføring og en rasert maurtue så jeg prøvde å bråke litt og slå stavene i steinene som var der. Ingen markering på toppen av Trollsberget, men da jeg kom opp skjønte jeg hva det var jeg hadde sett nedenfra som så ut som et rart hogstfelt. Her hadde det rett og slett brent skikkelig. Mange svartsvidde trær, og lite bunnvegetasjon. >>>

Karte    

Høgberget

Datum:
26.08.2023
Tourcharakter:
Fußtour
Entfernung:
2,9km

Siste veibiten retning toppen var stengt med bom, så jeg parkerte i avkjøringen, og bilen så liten ut ved siden av gravemaskinen som stod der. Lite sannsynlig at noen skulle bruke maskina en lørdag ettermiddag, ellers hadde jeg ikke plassert meg der. Fulgte veien til endes og videre på en slags sti til jeg kom til strømledningen til masta på toppen. Der var det lett å gå under. Flott utsikt, og endelig et ordentlig toppunkt.

Karte    

Storberget

Datum:
26.08.2023
Tourcharakter:
Fußtour
Entfernung:
6,7km

Nok en veibom som var nede, og selv om det ikke var mye plass, klarte jeg å parkere på veikanten. Fulgte veien så langt den gikk og videre i lettgått terreng til toppen. Rester etter tårn og trig. mast, men ikke særlig utsikt.

Karte    

Oksberget

Datum:
26.08.2023
Tourcharakter:
Fußtour
Entfernung:
8,0km

Bommen var nede i Kankveien, så jeg vippet bilen ut på siden i avkjøringen og gikk innover. Valgte å ta av mot toppen et tilfeldig sted, og det var håpløst oppover i masse vegetasjon som gjorde det umulig å se skogbunnen. Trærne stod også tett i tett. Det ble heldigvis litt bedre da bratta var unnagjort, og jeg holdt meg til myrene som var lettgåtte. Toppunktet ligger under høyspenten med et gammelt nedrast tårn like inne i skogen. Det må ha vært et skikkelig tårn så mye som lå igjen. På toppen kom det en kortvarig regnbyge. Det så fint ut å følge høyspenten nedover mot veien, men etter hvert ble det enda verre enn der jeg kom opp, og jeg brukte lang tid for å unngå å tråkke feil når jeg ikke så noe i alt gresset. Det var dype hull innimellom. En lettelse å komme >>>

Karte    

Stentjønnberget

Datum:
26.08.2023
Tourcharakter:
Fußtour
Entfernung:
5,7km

Jeg bråbestemte meg for Trysiltopper i dag tidlig da yr.no hadde endret nedbørsmengden siden i går kveld. Faktisk kom det ikke annet enn en kortvarig byge på hele dagen. Jeg parkerte i siste veikryss før Stentjønnberget, og det var like greit siden veien innover var dårlig. Fulgte den til endes og videre en slags trase opp gjennom skogen. Umulig å si hva som er høyeste punkt, ingen utsikt og ingen markering.

Karte