Archiv - Nach Datum

Gesammelte Listen

Kongvinter i anmarsj - Storheia

Datum:
29.10.2017
Tourcharakter:
Wanderung
Tourlänge:
3:22h
Entfernung:
10,2km

Frisk søndagstur til Storheia, med besøk på Ælgsethytta for kaffe. Målte 17 sekundmeter på det værste. Men det var også sol og vindstille innimellom.Ingen snø nede i byen ennå, men over Botsbergheiene var det stedvis mye, særlig i groper og på lesider. Vasset med snø opp til knærne flere ganger. Ellers ingen kulde og tæle. Bløtt og myrete under snøen. SEN var med.

Karte    

Kommunetoppen i Hamarøy - Matterhorn aka Gasskatjåhkka

Datum:
09.10.2017
Tourcharakter:
Bergtour
Tourlänge:
4:15h
Entfernung:
17,0km

Fra parkering like før bom fulgte jeg en lettgått sti innover øst for vannet Jierddajávrre, Vider sørvestover rett mot skaret ved vannet Hálljejávrre, på 910 moh. Her var flotte sva å gå på. Etterhvert merket jeg stor forskjell på sol og skyggeside hva fotfeste angikk. Det var nydelig sol, men i skyggen lurte frosset mark, såpeglatt is og sleip mose/lav. Tipper tempen i skyggen var mellom 0 og -5 grader denne dagen. Vel oppe ved Hálljejávrre valgte jeg å gå langs østsiden. Det ble imidlertid fort klart at jeg måtte trekke litt opp i fjellsiden for å unngå sva som gikk rett ned i vannet og som nok var fulle av is. Jeg burde egentlig ha trukket litt østover, til venstre med en gang jeg kom opp i skaret, for så å ha holdt 20-30 meter over vannet, på en helt utrolig flott >>>

Kyststien Stavern - Nevlunghavn

Datum:
07.10.2017
Tourcharakter:
Fußtour
Entfernung:
22,7km

En flottesen tur i et mangslungent landskap. Utrolig vakkert mange steder med grønne stier under trekroner og naturlige treportaler, flotte svaberg og små viker. Sandstrender og langgrunt i Naverfjorden, stupbratte svaberg andre steder. Turen kan sikkert stykkes opp, da 23 km er en bra gåtur. Vi startet fra parkering ved fotballbanen i Stavern/ Fredrikvern. Like ved ligger også Minnehallen for sjømenn. En plass vel verdt et besøk, med flott utsikt. Vi tok buss tilbake til Larvik, fra Nevlunghavn, ca. 33,- per pers. Bussen går på lørdag 32 min over hver time, med noen unntak, og to ganger i timen på hverdager. I Larvik ble det vel lenge å vente på ny buss til Stavern, der vi hadde bilen, særlig nå når vi var passe slitne. Løsningen ble taxi, a 260,-.

Karte