Archiv - Nach Datum

Archiv - Nach Aktivität

Gesammelte Listen

Kongsberg - Sesongens første skitur

Datum:
29.11.2017
Tourcharakter:
Tourenskilauf
Entfernung:
8,0km

I dag skulle de nye Helge Ingstad skiene med 75 mm prøves (fått på garanti pga stålkanter som løsnet). Planen var å ta en kort skitur i Eksingedalen, men da jeg kom til Evanger sto det skilt om at veien mellom Brekkhus og Nesheim var stengt (Det sto ingenting om dette på veitrafikkmeldinger). Jeg kjørte derfor videre mot Ulvik innstilt på at dette ble en fot-/trugetur istedenfor. Men, da jeg kjørte over Espeland var det som å komme inn i et postkort. 1 meter høye brøytekanter og snø på alle trærne. Skitur var igjen på tapetet! Parkerte ved et bolighus på Aurdal og la vei i minus 12 grader. I starten var det lett å gå, men etter vært ble snøen litt dypere. På 360 moh kommer det en skogsvei opp fra Oppheim og her hadde det kjørt traktorspor oppover. Dette gjorde det mye >>>

Karte    

Olsokfjellet

Datum:
25.11.2017
Tourcharakter:
Bergtour
Tourlänge:
1:00h
Entfernung:
3,0km
Karte    

Bufjellet

Datum:
12.11.2017
Tourcharakter:
Wanderung
Entfernung:
3,8km

Parkerte langs veien rett før det gamle gårdsbruket i Torsvika. Går også an å parkere i den krappe svingen litt lenger inne. Fulgte gammel skogsvei til ca 100 moh før jeg fulgte sti/tråkk 3-400 meter. Derfra var det rett mot nord og nå kun off trail og hjortetråkk, men greit å komme seg til topps. Fin utsikt fra toppen mot sør. Denne ruten til topps var helt grei og kan anbefales.

Karte    

Melshovden

Datum:
12.11.2017
Tourcharakter:
Bergtour
Entfernung:
2,2km

Parkering på snuplass på Rambjørg. Deretter traktorvei opp til ca 100 moh, hvor det går en (i starten) utydelig sti. Lenger oppe er denne merket med hvite bånd og blir lett å følge til topps. Stien går bratt og tung opp, men på toppen er en overraskende flott utsikt.

Karte    

Beinvedfjellet

Datum:
12.11.2017
Tourcharakter:
Wanderung
Entfernung:
3,1km

Fulgte først traktorsti, så bløt og og noe utydelig sti opp til hytte og skummelt hus i skogen. Herfra var det noe knotete terreng med mye våte einebusker. Returtracket ned til hytten var bedre enn veien opp: Da går man langs med gjerdet på østsiden av hytten, krysser litt myr og finner en liten kløft. Her går det hjortetråkk opp gjennom et einerholt. Ovenfor det er off trail med enkelte tråkk opp til toppen. Flott vær, men det våte terrenget gjorde at både jakke og bukse måtte vaskes etter dagens turer.

Karte    

Skarpe- og Blåfjellet

Datum:
06.11.2017
Tourcharakter:
Bergtour
Entfernung:
13,7km

Parkerte på en liten utkjørsel langs veien og gikk til gårdsbruket i enden av veien. Her passerte jeg husene på nedsiden og satte kursen rett mot elven. Litt vanskelig å finne stien i starten, men fant den etter hvert. Tracket ned følger den nokså bra. Når man først har kommet inn på riktig sti er det greit å følge den oppover. Den er ikke like tydelig alle steder, men det er naturlig hvor man skal ende opp. Vel oppe ved fossen er det et lite parti hvor det er lagt ut tau, men helt greit å forsere. Ovenfor dette partiet forsvinner stien og jeg gikk off-trail rett opp på Storebotsnipa. Videre er det nokså flatt i fint terreng til Vardefjellet pkt 815. Herfra må man litt og krysse elven mellom vannene før det er kort vei opp til høyeste punkt på 816 moh. Lunsjen ble intatt på >>>

Karte    

Olsokfjellet

Datum:
02.11.2017
Tourcharakter:
Bergtour
Tourlänge:
1:00h
Entfernung:
3,0km
Karte