Archiv - Nach Datum

Archiv - Nach Aktivität

Gesammelte Listen

Kjøsterudjuvet rundt fra R29.

Datum:
29.06.2023
Tourcharakter:
Wanderung
Entfernung:
4,8km
Karte    

Med sykkel halvveis opp på Fauskofjellet. Resten til fots.

Datum:
25.06.2023
Tourcharakter:
Fahrradtour gemischt
Entfernung:
21,7km

Jeg har lenge tenkt at Fauskofjellet er finest på ski, gjerne randoneeski, men etter å ha studert kartet enda nærmere er jeg ikke lenger så sikker på det. Dermed ble Fauskofjellet turmålet en dag jeg klødde i beina for å komme meg ut på en litt lengre fjelltur. Jeg hadde lest noen turartikler på forhånd om mulig sykling en del av anleggsveien langs kraftlinja på østsiden av Fauskofjellet, så jeg valgte min elektriske bysykkel for å prøve meg på den veien. Jeg parkerte ved Tunhovddammen for å unngå bompenger på veien langs Tunhovdfjorden og syklet innover til der anleggsveien går bratt oppover forbi Sjåbu. Noen steder måtte jeg gå av sykkelen og trille den oppover, så bratt var det stedvis. Videre fra Sjåbu var det slakere og jeg syklet cirka 1,7 km videre langs ledningene >>>

Karte    

Sommervarme på Holtelifjellet.

Datum:
24.06.2023
Tourcharakter:
Wanderung
Tourlänge:
2:36h
Entfernung:
5,9km

Denne dagen skulle vise seg å bli en del varmere enn gårsdagen; ikke minst pga mindre vind. Jeg har aldri kjørt hele fjellveien fra Herad til Bagn, så det var planen, og ikke minst besøke en liten topp på veien. Valget falt på Holtelifjell fordi jeg syntes Rauddalsfjellet så mye finere ut som en skibestigning til vinteren med sine jevnere fjellsider. I hovedsak hadde vi fin sti hele veien til topps og T-skjortevær og en god matpause for å nyte utsikten på toppen. Fotografen på turen er Kriss. Jeg glemte å stoppe GPS-trackingen i peakbookappen, så turen kan se litt lang ut, men slutt skulle vært ved start. Turlengde og turtid er korrigert og er riktig.

Karte    

Solnedgang på Syningen.

Datum:
23.06.2023
Tourcharakter:
Wanderung
Entfernung:
1,1km

Veldig kort kveldstur for å se på solnedgangen fra en fin utsiktstopp.

Karte    

Luftige akrobater på Hesthovda.

Datum:
23.06.2023
Tourcharakter:
Wanderung
Entfernung:
4,4km

Litt mindre vind på dagens andre tur. På toppen yret det av flyvende insekter og sommerfugler. Den mest spennende var Svalestjert som Kriss visste navnet på. Veldig fin tur dette, ikke minst fordi det var litt mindre vind enn tidligere på dagen og utsikten fra toppen var flott.

Karte    

Litt vind på Vardehovda.

Datum:
23.06.2023
Tourcharakter:
Wanderung
Entfernung:
3,6km

Planen for dagen var egentlig en runde om Fødalsbrea og Iungsdalshytta, men siden det blåste ganske friskt ved Rødungen nøyde vi oss med en liten tur på Vardehovda. Fin utsikt derfra i vinden, men Reineskarvet kommer egentlig litt for nært og blokkerer noe av utsikten.

Karte    

Kjøsterudjuvet med Susanne, Vegard og turgjengen.

Datum:
18.06.2023
Tourcharakter:
Wanderung
Entfernung:
5,1km
Karte    

Bjørstølfjellet tidlig en varm sommerdag.

Datum:
17.06.2023
Tourcharakter:
Wanderung
Entfernung:
7,1km

Etter en veldig varm uke tenkte jeg å føle på litt kjøligere fjelluft. Men til tross for at jeg var på toppen allerede 09:40 var det varmt der også. Hadde på forhånd da jeg kjørte opp Numedalen en idé om Fauskofjellet, men nøyde meg med en liten rundtur på Bjørstølfjellet. Toppområdet var fint med utsikt i alle retninger. Jeg gikk på en blåmerket sti på hele turen, men den er ikke markert på kartet i peakbook. Stedvis var det litt vanskeligere å finne stien på vei ned fra Bjørstølfjellet.

Karte    

Solobservatoriet og Paradiskollen.

Datum:
11.06.2023
Tourcharakter:
Wanderung
Entfernung:
8,5km

Etter kultur på Kistefos med Kriss dro vi litt lenger øst på Hadeland for en kveldstur. Vi kjørte opp fra Harestua mot Solobservatoriet og betalte 60 kroner til youpark underveis. Selve solobservatoriet var jo ikke åpent da vi var der, så ikke så veldig interessant egentlig. Turen videre mot Paradiskollen var for en stor del ganske flat grusvei etterfulgt av en fin sti brattere opp mot Paradiskollen. Utsikten på Paradiskollen er veldig god vestover og med sikteskive kunne mange av toppene plukkes ut. Gaustatoppen fikk jeg riktignok ikke øye på da det var ganske disig langt borte. Fin tur i fint sommervær.

Karte    

Helgehaugen med Marit.

Datum:
10.06.2023
Tourcharakter:
Wanderung
Entfernung:
1,2km

Kjapp tur mellom pølser og kake under et hyttebesøk på Elgkollen.

Karte