Archiv - Nach Datum

Archiv - Nach Aktivität

Gesammelte Listen

Kupanatten og Fagerfjellet på fjellski.

Datum:
30.04.2023
Tourcharakter:
Tourenskilauf
Entfernung:
14,9km

Jeg er jo solskinnsturist, så med meldingen om en del vind, dog litt sol, var jeg litt skeptisk til å dra på skitur i dag, men fant ut at jeg av og til også må utfordre elementene. Litt usikker på turmålet, men da jeg kom opp til Haglebu så det ut som plan A var gjennomførbar på fjellski. Tror jeg fulgte nyoppkjørte spor cirka 100 meter og så bar det ut i et gammelt skispor, neppe oppkjørt de siste to ukene. Skifellene ble lagt på ganske fort og de beholdt jeg på til det gikk nedover mot Fagerfettjønnan. Deretter måtte de på igjen da det gikk bratt oppover mot Kupanatten som ble turens første topp. En del vind på toppen, så jeg ble ikke der lenge. Skifellene ble beholdt på bratt ned fra Kupanatten og helt bort til turens høydepunkt Fagerfjellet på 1255 moh. Planen var >>>

Karte    

Totalt mislykket forsøk på Breiliflaket.

Datum:
29.04.2023
Tourcharakter:
Langlauf
Entfernung:
2,6km

Jeg hadde jo snakket med noen på jobben på forhånd som antok at grusveiene opp mot Breiliflaket burde være fri for snø. Det var de ikke, så jeg turte ikke kjøre lenger enn til bommen for Djupengropveien på sommerdekkene mine. Det ble en liten skitur oppover hjulsporene i Djupengropveien og 200 meter på gjennomslagsføre på løypa mot Breili før jeg mistet motivasjonen og snudde tilbake til bilen. Kriss som var med, hadde heller ikke sin beste opplevelse på ski denne vinteren.

Karte    

Sørbølfjellet med Vegard på randoneeski.

Datum:
22.04.2023
Tourcharakter:
Tourenskilauf
Entfernung:
4,8km

Vegard ville være med på randoneeskitur. Kunne jo bare tatt skiene på skuldrene og gått 400 meter bort i Aron, men jeg hadde ikke vært på Sørbølfjellet, så det ble turmålet. Vegard lånte mine randoneeski etter at jeg hadde justert bindingene. Jeg gikk på fjellski. Fra parkeringen gikk det fint på skareføre oppover og Vegard ville ha en mest mulig direkte vei opp til toppen. Det gikk ikke akkurat fort siden han var uvant med så tungt skiutstyr. På toppen hadde vi en fin matpause og god utsikt til både Hemsedalsfjell, Jotunheimen og lavlandet Østafjells. På returen krysset jeg frem og tilbake i fjellsiden, noe som ikke indikeres på trackingen. Vegard traff jeg igjen nede ved bilen.

Karte    

Fjellbunuten på felleski i varmt vårvær.

Datum:
19.04.2023
Tourcharakter:
Langlauf
Entfernung:
17,7km

Etter nødvendige jobbmøter på hjemmekontoret reiste jeg hjemmefra allerede rett etter kl.10. Kriss ble med på turen med Fjellbunuten som mål fra Vasstulan. Jeg hadde sett at skiløypene hadde blitt kjørt opp de to siste dagene og forventet ganske gode løyper. Men sola er intens og varmen tærer veldig fort på løypa, så sporene var ikke særlig gode. Det var egentlig bedre å gå utenfor løypa eller mellom skisporene hvor gliden var bedre. Festet var veldig godt uansett. Men ellers var turen flott med strålende varmt vær. Utsikten underveis var også formidabel.

Karte    

Landfalltjern - Solbergvann i Kamstrupløypa.

Datum:
16.04.2023
Entfernung:
21,7km

Sesongens første tur i Kamstrupløypa på felleski og slushføre. Og det blir den siste, for nå begynner bekkene å trenge gjennom løypa.

Karte    

Fjellsætra skianlegg med Susanne.

Datum:
08.04.2023
Tourcharakter:
Ski alpin
Entfernung:
5,2km

Tur til Fjellsætra for å prøve skianlegget. Litt for bratte bakker etter min smak. Men med skikkelig løssnøforhold litt tidligere på vinteren må det være helt fantastisk her. Tok bare en tur til toppen. Det beste på turen var å sitte på toppen i varmt, stille vær og bare nyte utsikten.

Karte    

Alnes fyr og havet med Susanne.

Datum:
07.04.2023
Tourcharakter:
Spaziergang
Entfernung:
0,9km

Karte    

Ekspedisjon Giske med Susanne.

Datum:
07.04.2023
Tourcharakter:
Spaziergang
Entfernung:
1,6km

Karte    

Gjensyn med Sprovstind. Denne gang med randoski.

Datum:
06.04.2023
Tourcharakter:
Randonnée/Telemark
Entfernung:
10,5km

Sprovstind har jeg besøkt flere ganger tidligere i forrige hundreår. Alltid med fjellski. I dag jukset jeg meg litt opp bakkene med heisen på Ørskogfjellet, og labbet videre opp til både Sandtinden og Sprovstind på tunge randoski med feller. Ble dyktig sliten, men litt matpause oppe i lia hjalp. Returen gikk veldig bra med fine svinger ned mot Jutevannet og skråkjøring ut Måselia. Holdt riktignok litt mye høyde et stykke og rotet meg inn i noe bjørkeskog, men krysset litt tilbake og traff slalåmbakken ganske bra uten mer enn en kort oppoverbakke underveis. Fin tur i supert vær.

Karte    

Slalåm, heis og kort fottur til Totten.

Datum:
04.04.2023
Tourcharakter:
Ski alpin
Entfernung:
20,2km

Dette ble økt 2 i slalåmbakken sammen med Vegard etter å ha kjørt Susanne tilbake til hytta. Turen opp til Totten var fra toppen av T-trekket mot Totten i randoneestøvler og med skistaver. Det gikk ganske fort. Ellers litt slalåm etter Vegard.

Karte