Archiv - Nach Datum

Archiv - Nach Aktivität

Gesammelte Listen

Runde om Blodfjell og Venemøy.

Datum:
30.10.2022
Tourcharakter:
Wanderung
Entfernung:
10,2km

Det var meldt ganske bra vær denne dagen, men dessverre kom det et tynt skydekke slik at noe særlig sol ble det ikke. Motivasjonen for turen var å bestige "rødnåla" Vesle Blodfjell, så fikk jeg se hva jeg fant på etter det. Jeg brukte UT-appen som viser en god sti fra der jeg parkerte helt til toppen av Vesle Blodfjell, noe som gjorde toppen ganske enkel å bestige. Det var fint der oppe, så jeg bestemte meg for å ta en runde, og la turen videre om Store Blodfjell og Venemøy.

Karte    

Tonekollen og Kjerringhøgda med Vegard.

Datum:
29.10.2022
Tourcharakter:
Wanderung
Entfernung:
16,0km

I dag fikk jeg med meg Vegard på tur igjen som alltid er kjekt. Vi hadde et ærend på Vestby shoppingsenter som vi gjorde unna før turen, og der var vi veldig effektive. Gutta er gjerne det i klesbutikker. Fra parkeringsplassen før Vangenveien tok vi frem ståmoped til Vegard og elsykkel til meg som ble benyttet hele veien inn til Vangen. På Vangen spiste vi en bolle og drakk kakao og tok det ganske rolig. Etter en stund begynte vi å rusle igjen og traff til alt hell på to damer med en hund som kunne fortelle at det var en sti helt til til toppen av Tonekollen. Da var det bare å legge seg bak dem og følge stien; jeg var jo mentalt forberedt på bushing til topps, men det var absolutt ikke noe bushing på denne turen. Utsikten på Tonekollen var fantastisk bra vestover. Vegard og jeg >>>

Karte    

Høstsol på Sauflag.

Datum:
22.10.2022
Tourcharakter:
Wanderung
Entfernung:
3,6km

Dagens siste tur skulle bli den fineste fordi nå tittet solen frem. Bilen som hadde sperret veien opp til Sjugursetre var borte, så jeg kjørte oppover og parkerte helt ute på veiskulderen der traktorveien innover mot Nordseter startet. Sparte 3-400 meter grusveitrasking på det. Tredje turen min i dag må vite. Jeg fulgte traktorveien til sørenden av Nordtjern hvor det går en sti oppover som jeg fulgte så godt jeg kunne, men den forsvant etterhvert. Toppen av Sauflag var vel ikke så fantastisk, men siden solen tittet frem ble det definitivt et høydepunkt for dagen. Utsikten var ganske bra ned i Hallingdal. Det så fint ut å gå bort til "Sauflag sørøst", så da gjorde jeg det og la turen videre nedover til der stien mot Sauflag gikk. Passe sliten etter dagens turer kjørte >>>

Karte    

Gråskallen fra sør.

Datum:
22.10.2022
Tourcharakter:
Wanderung
Entfernung:
1,9km

Planen om å gå på Gråskallen fra Sjugurdsetre ble forlatt på vei nedover fra Rudsheimsetre. Det så enkelt ut å gå opp på ryggen til Gråskallen fra der jeg kjørte, så da parkerte jeg bare i veikanten og trasket av gårde. Ingen sti mot toppen som jeg nådde på knapt 30 minutter. Der oppe på toppunktet på Gråskallen fikk jeg virkelig høydefølelsen med den stupbratte vestsiden av Gråskallen. Fikk satt meg ned på toppunktet, men flyttet meg et par meter for å innta lunsjen. Det er flere bratte skrenter på Gråskallen enn bare ved toppen. På returen surret jeg meg bort på et stup og måtte gå litt oppover igjen.

Karte    

Langemyrfjellet før vinteren kommer.

Datum:
22.10.2022
Entfernung:
3,4km

Det var meldt pent vær denne dagen, så planen var å gå på noen fine topper i Hallingdalen. Valget falt på Sauflag, Gråskallen og Langemyrfjellet i den rekkefølgen. Men da jeg kom opp til avkjørselen til Sjugurdsetre stod en bil og blokkerte veien, sikkert elgjakt i området, så da ble rekkefølgen reversert. Jeg prøver å spare den høyeste toppen til slutt, men det ble det ikke i dag. Derfor kjørte jeg videre så langt veien gikk opp til Rudsheimsetre. Planen var å følge korteste vei opp til Langemyrfjellet. Det betyr ikke nødvendigvis letteste vei. Utenom de første 100 metrene var det vandring i terrenget, men det gikk relativt greit oppover likevel. Utsikten fra toppen var grei nok den, men varselet om sol slo ikke helt til. Lett skydekke og flatt lys. Vinteren er ikke langt >>>

Karte    

Raudsteinvarden og Langåsen i pent høstvær.

Datum:
19.10.2022
Tourcharakter:
Wanderung
Entfernung:
5,6km

Litt møtevirksomhet og befaring i Kongsberg på en dag med pent vær. Møtet var heldigvis ferdig rett etter kl.14, så da bar det oppover i Numedalen. Valget falt på Raudsteinvarden, noe jeg burde rekke med dagslys på hele turen. Etter parkering på Milebotten P-plass fulgte jeg sti hele veien opp til både Raudsteinvarden og Langåsen. Ganske imponert over meg selv, at jeg på den delen av turen ikke lenger var Mister Sti. På returen derimot fant jeg en sti som gikk nedover og kanskje over til Fagerliåsen som jeg tenkte å besøke. Etter å ha kommet nedover et stykke fant jeg ut at det måtte være feil og forlot stien og peilet meg heller inn på skaret før stien går opp til Rausteinvarden. Mye tung myrtrasking, og Fagerliåsen var jeg ikke lenger motivert for. Jeg rakk ned til bilen >>>

Karte    

Fløtterudsetra og «Sørvest for Fagerbuåsen».

Datum:
12.10.2022
Tourcharakter:
Wanderung
Entfernung:
2,8km

Dette skulle bli en revansje på Vrågåvarden, nå detronisert fra pf>100 til pf<100, som jeg besøkte i november 2020. «Sørvest for Fagerbuåsen» hadde nå overtatt som høyeste topp i området med pf=143m. Etter jobb og befaring på Kongsberg og en kjøretur opp til Rollag i Numedalen startet jeg på grusvei fra «Vrågåvarden parkering» og gikk opp til den pittoreske Fløtterudsetra. Deretter gikk jeg bratt opp mot toppen gjennom et område med mange trevelt fra høsten 2021. Toppunktet var ikke noe spennende, så jeg hadde tenkt å legge turen om Fagerbuåsen også, men det var en del trevelt den veien også, så jeg fant i stedet et mer åpent område å gå nedover til Føtterudsetra, det var den fineste del av turen.

Karte    

Fin og kort kveldstur til Høgdefjellet.

Datum:
08.10.2022
Tourcharakter:
Wanderung
Entfernung:
3,3km

Dette ble tredje fottur denne dagen etter Trytetjernåsen og Fønhuskoia. Jeg var litt usikker på om denne turen lot seg realisere siden kartet på peakbookappen hadde forsvunnet, men jeg lot det stå til likevel. God sti helt til topps på Høgdefjellet, så ingen problemer med å finne frem. Høsten er her. Kjølig vind fra nord. Godt å ha den i ryggen på returen.

Karte    

Kort tur til Fønhuskoia.

Datum:
08.10.2022
Tourcharakter:
Wanderung
Entfernung:
1,4km

Etter å ha vært på Trytetjernåsen i Vassfaret hadde jeg lyst til å se på Fønhuskoia. Det var bare knapt 700 meter å gå på grusvei fra der jeg parkerte bilen. Imponerende flott hytte som kan anbefales.

Karte    

Trytetjernåsen i Vassfaret.

Datum:
08.10.2022
Tourcharakter:
Wanderung
Entfernung:
2,8km

På vei hjem til Drammen fra en uke i Ålesund ville jeg gå en tur, og valget på Trytetjernåsen som enklere nås fra østsiden tror jeg, enn fra Buskerudsiden. Det var pent vær og noe av motivasjonen var at det var en pf>100 i Buskerud som jeg ennå ikke har vært på. Turen er nok for de spesielt interesserte med en bratt anmarsj opp østsiden av toppen uten sti. Toppområdet var dog veldig fint med god utsikt spesielt sørover i Vassfaret.

Karte