Kommunetopper i Akershus (29.03.2009)


Tourcharakter Skitour
Karte
Besteigungen Blekketjernshøgda (613m) 29.03.2009
Sørøst for Hasleråsen (313m) 29.03.2009
Marifjell (718m) 29.03.2009

Blekketjernshøgda (613, kommunetopp i Nittedal)

Ble mindre søvn denne natten da klokka ble stilt en time tilbake, men det hindret ikke meg, onkel og pappa i å kjøre til Hakkim i Romeriksåsen før ferdsel opp veien stengte kl. 12.30. Denne dagen var også flott, og vi fulgte noen hundekjørerløyper over på veier og over vann helt til litt før Nedre Blekketjern. Halvor foretrakk å tusle nede i løypene mens jeg og pappa bushet oss opp skogen til Blekketjernshøgda. Utsikten var fin, men ikke konge og det var vanskelig å vite hvor det høyeste punktet var. Det var ikke særlig lett å komme seg gjennom skogen på vei ned. Etter mye banning kvistepisk i fjeset tok jeg av skiene og vasset ned til løypene der Halvor ventet. Før vi var tilbake ved Hakkim måtte vi nyte påskesola i 20 minutter ved Lauvtangen, herlig!

Turdata
13 km
2t 20min
270 høydemetre.

Meg på Blekketjernshøgda.
Meg på Blekketjernshøgda.

Marifjell (717, kommunetopp i Nannestad)

Kjørte til Hornsjøkrysset i Nordåsen ved Maura og fulgte en preparert løype av høy standard til Kjønstadsætra. Det var ubeskrivelig deilig å lange innover så flotte løyper så jeg benyttet sjansen til å kjøre noen korte intervaller. Etter sætra måtte vi forsere noen bakker nord for Klofjell, og etter hvert stod vi på toppen av Marifjell, preparert løype helt til topps!!! Utsikten var flott nordover, men sørover mot Gardermoen og Nannestad ble gjemt bak noen grantrær. På toppen lå det en eldre hytte med en gjestebok vi skrev oss inn i. Turen tilbake gikk raskt for seg med raskt føre i jevne utforbakker.

Turdata
18,5 km
2t
455 høydemetre

Hytta på Marifjell.
Hytta på Marifjell.

Kolle sør for Hasleråsen (313, kommunetopp i Ullensaker)

Vi kjørte opp en brøytet vei nord for Kopperud gård helt til enden. Spente på oss trugene og labbet i vei over en hogstområde og inn i den mørke skogen på andre siden. Her lå den ei lita kolle som skulle forestille en kommunetopp. Kanskje den latterligste jeg noensinne har vært på, men den telles. Brukte omtrent et kvarter på denne.

Ullensakers høyeste topp!
Ullensakers høyeste topp!

Takker vær- og føregudene for en flott week-end, og jeg ønsker alle en GOD PÅSKE!

Benutzerkommentare

Kommentartitel:
Zeichen: 1000
Kommentartext:
Du musst angemeldet sein, um Kommentare schreiben zu können.