Archive - Date

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Høgruta, Dag 5

Date:
14.04.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
6:24h
Distance:
17.2km

Påska 2017, gikk Høgruta i Jotunheimen sammen med Pekka og Ane. Siste dag på Høgruta, og tremannsgjengen vi hadde gått med dagen før stod tidlig opp for å dra til Storebjørn, gå gjennom Bjørneskaret og kjøre ned Storbrean for å ta taxi derfra tilbake til Otta togstasjon. Vi hadde bedre tid, og bestemte oss for å ta lang frokost og fullføre Høgruta som den er beskrevet ned til Krossbu. Alle dagene tidligere hadde vi stort sett bare vært folk på Høgruta som besteg toppene vi gjorde, og forandringen til å plutselig gå til Storebjørn fra Leirvassbu sammen med flere hundre andre var slående. Samtidig var det deilig å avslutte turen på en rolig måte, og fra toppen av Storebjørn kan man se tilbake på nedkjøringen mot Leivassbu fra kvelden før. Vi hadde en lang lunsj i toppen >>>

Map    

Høgruta, Dag 4

Date:
13.04.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
8:39h
Distance:
19.7km

Påska 2017, gikk Høgruta i Jotunheimen sammen med Pekka og Ane. Dag 4 er den store dagen på Høgruta, og her fikk vi samme været som vi hadde hatt over Glittertinden dagen før. Nå ble det en del oppsplitting av hva folk gjorde; DNT-gruppa skulle bare til Spiterstulen og hadde dratt hjem, de aller fleste ble værende for å vente en dag på været, de tre vi møtte på bussen oppover til Gjendesheim gikk for turen over Galdhøpiggen, mens vi valgte å gå for den enklere alternative ruten som er beskrevet i boka om Høgruta. Vi fikk også med ei annen tremannsgruppe på tur og vi ble dermed seks stykker som la ut oppover breen i relativt dårlig sikt. Navigeringen opp til selve Bukkeholsbandet var relativt enkel, og her hadde vi planlagt bailerute ned Bukkeholsbreen i tilfelle nedkjørinen >>>

Map    

Høgruta, Dag 3

Date:
12.04.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
6:16h
Distance:
17.0km

Påska 2017, gikk Høgruta i Jotunheimen sammen med Pekka og Ane. Turen over Glittertind gikk med veldig lite sikt, men så lenge man er trygg på å navigere etter GPS så er terrenget her enkelt nok til at dette ikke er noen stor utfordring. Denne gangen var vi siste gruppen ut fra hytta og gikk dermed i ferdig opptråkka spor hele veien. Noen hundre høydemeter nedover mot Spiterstulen hadde de fleste andre tatt seg pause for å vente på sikt, og vi satte oss dermed ned sammen med dem. Nedkjøringen ble dermed sammen med en stor gjeng og vi ble kompiser nok til at badebassenget og saunaen på Spiterstulen ble veldig sosialt og trivelig.

Map    

Høgruta, Dag 2

Date:
11.04.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
9:54h
Distance:
23.1km

Påska 2017, gikk Høgruta i Jotunheimen sammen med Pekka og Ane. Dag 2 gikk i kjempefint vær på relativt hardt skareføre oppover mot Surtningssue. Fulgte sommerruta opp siste biten og måtte dermed boote opp ei relativt bratt side, noe som gikk veldig fint. Hadde en enormt fin utsikt fra toppen, skavlen var lett å forsere og breen nedover var ganske fin skikjøring (selv om toppen var veldig vindblåst). Fulgte kvista løype ut fra dalen da det ikke var nok snø til å dra ut dalbunnen.

Map    

Høgruta, Dag 1

Date:
10.04.2017
Duration:
1:11h
Distance:
10.3km

Påska 2017, gikk Høgruta i Jotunheimen sammen med Pekka og Ane. Kom til Gjendesheim med buss klokka 13:30 på mandag, og hadde i utgangspunktet tenkt å starte turen tirsdag morgen. Dessverre var det ekstremt lite snø i området rundt Gjendesheim og vi spiste mat mens vi diskuterte litt muligheter. Ringte også til Memurubu (neste hytte) og fikk bekreftet at nedkjøringen fra Besshøe hadde ekstremt lite snø. I stedet for å vente en dag bestemte vi oss for å gå over vannet samme dag og heller starte turen fra Memurubu. Etter å ha gått et par kilometer over vannet ble vi tilbudt skyss av en trivelig kar på snøscooter og første etappe endte dermed som veldig enkel. På bussen innover møtte vi en annen gjeng på tre som skulle gå Høgruta, og de tok samme valget som oss ved å gå >>>

Map    

Camp Narvik - guidet tur til Rombakstøtta

Date:
08.04.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
6:20h
Distance:
17.6km

Andre dag på Camp Narvik og jeg var med på guidet tur ut fra anlegget til Rombakstøtta. Toppen i seg selv var luftig med fantastisk utsikt, i tillegg til at snøen og været og folkene og hele turen bare var fantastisk bra!

Map    

Kjapp tur til Heia i Harstad

Date:
03.04.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
1:51h
Distance:
3.8km

På besøk hos Maylen i Harstad - et superkoselig besøk som rent skimessig ble litt ødelagt av regn, dårlig sikt, og tung og skredfarlig snø. Hadde en kjapp tur opp Heia - et typisk ettermiddagsfjell ut fra Harstad. Ellers frister det med comeback i Harstadområdet til neste år!

Map    

Soltindan

Date:
02.04.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:25h
Distance:
8.1km

Siste dag i Trosmø, perfekt vær og vi gikk til Soltindan. Var aldri helt på toppen (usikre på skredfare i topphenget), men hadde totalt sett en kongedag i sola!

Map    

Ullstinden

Date:
01.04.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:29h
Distance:
10.4km

Dag 2 i Tromsø, fortsatt skredfare og denne gangen gikk Kine, Leiv, Balder og jeg til Ullstinden - en veldig fin og trygg tur ikke langt fra Tromsø. Fint vær, god stemning, bra snø, mye folk og egentlig bare en veldig fin tur!

Map