Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Nepal, LarkyaLa, Manaslu circuit.

Date:
23.10.1991

Vi satt på en takrestaurant i thamel, john og jeg. Han nettopp fløyet inn, jeg kom opp fra india (en annen historie). Så hvor går turen, vi har begge vært rundt annapurna, jeg har gått everestturen. Vi hadde høge ambisjoner og lite penger. Hva med rundt manaslu og videre til pisang med kanskje et forsøk på pisang peak. Utstyr hva så som så, men formen på topp. Dårlig med kart, men vi hadde en blåkopi som viste det meste av trekkingruter. Nå er jo manaslutrekket i et resticted område, men dette var bagateller, altså uten permit. Buss til ghorka, litt borte fra den vanlige stien. La i veg neste dag, stor sekk - så gikk det ned til elva og varme. Gikk i 500m høyde, måtte ut i pisselunket elvevann for å kjøle oss.

Map    

Manaslu Base Camp

Date:
20.10.1991
Map    

India, ShingoLa, Darcha til Padum

Date:
10.09.1991

Første skikkelige trek i india. Etter noen dager i Keylong, drog jeg til Darcha. 1. Darcha, 3300m, til camp Patseo, langs dårlig jeeptrack. 2. Startet stigning, krysset elva på snøbro, videre langs elva til ramjak, der jeg stoppet for natten. 3. Over ShinkunLa (singhe la, 5090m), slo sleir da jeg nådde flatere land på andré siden, utsikt Gumburanjon 4. Følger elva hele dagen, overnattet Karyak 5. Purne 6. Dagstur til Phuktal gompa 7. Mune 8. Padum Fra Padum går vegen til Kargil der en kan dra til Kashmir eller til Ladakh. Padum er virkelig off the beaten track dengang, har vært der et par ganger til, utviklingen skyter fart. Det er nå mulig å kjøre fra darcha, over passet, avhengig av snøforhold og videre til padum.

Glittertinden fra Spiterstuen.

Date:
04.07.1991
Map    

Galdhøpiggen fra Spiterstulen.

Date:
03.07.1991
Map    

Besseggtoppen

Date:
01.07.1991
Map    

Besseggen

Date:
01.07.1991
Map    

Veslfjellet

Date:
01.07.1991
Map    

Besshøe

Date:
01.07.1991
Map    

Nepal, Annapurna circuit

Date:
23.02.1991

Annapurna circuit trek. Trekking permit fra 10.02 - 2.03.1991, så dato for thorung la er omtrentlig. Buss fra pokhara til besisahar. Overnatting, ikke en trekker i sikte. Men fra check posts visste jeg at der var en gruppe med 2 dagers forsprang. Dengang sluttet vegen i besisahar, nå kan en få en jeep til manang. Ettter et par dager hadde jeg tatt igjen de andre og satte ned tempoet. Hadde en akklimatiseringsdag i manang, da jeg besøkte et lite tempel i skråningen over stedet. Så to overnattinger før passkryssing. Fra passet lang veg til muktinath (som idag kan nås med jeep). Muktinath er et pilgrimsted for hinduer, grunnet naturgass er der en evig flamme, som brenner i tempelet. Lang veg ut til pokhara, varme kilder i tataphani. Nå fortsetter jeepveg til beni, gikk opp til ghorapani >>>

Map