Archive - Date

Collected lists

Bangsberget

Date:
18.04.2015
Characteristic:
Bike trip
Map    

Tandetoppen

Date:
16.04.2015
Map    

Overnatting under åpen himmel i Sjodalen

Date:
11.04.2015
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
16:56h
Distance:
9.1km

14 dager siden forrige overnatting under åpen himmel - på tide med en ny tur! Det var mildt, +9 grader på Randsverk. Snøen var råtten helt til bunns, men heldigvis fant vi et skuterspor oppover i skogen. Etter litt leting fant vi en fint overnattingssted. Det ble en stemningsfull natt med stjerneklart og kraftige vindkuler. Morgenen etter gikk vi på Ørnkampen på et svært tvilsomt skareføre. Det bar noen steder, ellers gikk vi rett til bunns. Ned igjen ble det slutt på skarran, mildværet kom for fullt.

Map    

Veslvassfjellet og Trollhøe i vårvarmen

Date:
11.04.2015
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
4:01h
Distance:
14.5km

Etter overnatting og tur på Ørnkampen var vi klare for en ny tur. Vi parkerte på skianlegget ved Lemonsjøen. Mot Veslvassfjellet var det skikkelig varmt, +10 grader og sol. Skiføret ble heller dårlig. Opp ryggen til toppen gikk jeg til fots, men Åke fant snø nok til å gå på ski. Trollhøe er et digert fjell, og det kjentes i beina mine på vei opp. Toppformen er ikke helt på plass ennå, men det hjelper å komme seg på tur. Snøen i bjørkeskogen mellom toppene var stedvis pill råtten. Flott utsikt mot Glittertind og mange andre topper fra høyeste punkt. Ned igjen siktet vi oss inn på alpinbakken, men her psyket vi ut pga. steinhard bakke. Et fall her ville bety en litt for rask tur ned. Vi fant en kjerringbakke som var grei å følge.

Map    

Luskaråsen

Date:
04.04.2015
Map    

Kjølafjellet blåsetur

Date:
02.04.2015
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
3:06h
Distance:
8.6km

Det ble sol etter hvert på denne turen, men vinden økte bare på. Oskar er ikke noe glad i å gå på ski ennå, så han ble sittende i pulken. Oppunder toppen blåste det såpass at Eirik ville snu. Jeg ventet sammen med han bak en stein mens Trine, Ola og Oskar gikk opp. Etterpå stakk jeg en kjapp tur opp mens de andre kjørte ned igjen. Oskar fikk luftet seg skikkelig i pulken, og Ola syntes det var litt gøy at det blåste isbiter.

Map