Archive - Date

Collected lists

Nevelfjell med trineslekt

Date:
28.09.2013
Map    

På langtur i breenes rike

Date:
27.09.2013
Duration:
12:53h
Distance:
35.7km

Med frokost hjemme kl 0300 var det klart for en skikkelig tur. Kl 0550 kom Morten susende ned bakkene mot Randen, og vi fortsatte videre i en bil til Sota sæter og opp Mysubuttdalen. Klokken var nesten 0730 da vi låste bilen og tok fatt på en ganske lang motbakke til toppen av Tverreggi. Skyene kom og gikk litt, og med en lett bris med Breheimens iskalde høstvind var det ikke mye som minnet om sommer lenger. Nysnøen dekte mer og mer av terrenget oppover mot topplatået, og egentlig var det litt slitsomt å gå der. Men med en utsikt som bare ble bedre og bedre forsvant all tvil om sviktende form. Lodalskåpa tok seg virkelig flott ut fra denne kanten, samt Hurrunganes ville tinder. Dagens neste mål, Sekkebreen lå og ventet lenger nord. Fra Tverreggi gikk det opp og ned over snø og stein, >>>

Map     2 comments

Trysilfjellet familietur

Date:
22.09.2013
Duration:
2:15h
Distance:
5.2km

Etter mye innestengt hotelluft var det på tide med en tur ut for guttene. Vi gikk fra nord og veien opp. Trysilfjellet tar seg best ut med snø på, nå er det ikke spesielt vakkert her med alle skiheisene, bakkene, veiene og slitasjen overalt som synes så godt. Det blåste friskt i fjellet og mye tyder på at den varme sommeren i fjellet nå er over.

Map    

Grimsåsen med Oskar

Date:
21.09.2013
Duration:
0:58h
Distance:
3.1km

Hotellovernatting på Radison Blu Resort Trysil. Mens de andre badet, dro Oskar og jeg på en liten tur. Grimsåsen så ut til å være en lokal trimtopp for tryslingene. Oskar var ikke helt i slag etter feber dagen før, så han ville ikke gå så veldig mye. Og når han ikke ville sitte på skuldrene, og jeg ikke hadde med bæremeisen ble det litt slitsom bæring på armen. For opp skulle vi jo....

Map    

Tandetoppen rekord

Date:
15.09.2013
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:42h
Map    

Storsvehøgda

Date:
15.09.2013

Liten søndagstur, ny topp for 4 av 5 i familien. Blide gutter på tur i gråværet.

Map    

Langtur i Rondanes forgård

Date:
13.09.2013
Duration:
10:31h
Distance:
30.2km

Siste dag med god værmelding. Det var bare å komme seg unna jobben for en dag og opp i fjellet. Åke ble med, og vi valgte en lang runde sør i Rondane over fem fine topper. Shortsvær på hele turen var jo også litt spesielt på denne årstiden. Vi koste oss veldig på tur denne dagen, fyrte bål, lagde oss middag og nøt utsikten fra alle toppene. Lettgått og fint terreng med orkesterplass til kjempene i Rondane. Åke kjente det nok litt på slutten siden han hadde jobbet nattevakt hele natta i forveien og ikke sovet så mye før det heller. Men etter 3 mil over lyng og stein kjenner nok de fleste litt i kroppen.

Map    

Tandetoppen med Trine

Date:
10.09.2013
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:51h
Distance:
6.5km
Map    

Fem over Knappen fra hytta

Date:
07.09.2013
Duration:
5:13h
Distance:
8.8km

Hyttehelg i Rendalen bør inneholde en tur på fjellet. Vi gikk en runde innover snaufjellet og opp på Knappen som er den nærmeste toppen. Knappen med sine beskjedne 60 meter i primærfaktor er et godt eksempel på at primærfaktor ikke alltid betyr så mye. Toppen har flott utsikt og gir en veldig god toppfølelse. Oskar liker å sove litt midt på dagen, så ble det litt sprik i turfølge ned igjen fra toppen siden han måtte ha ro i bæremeisen. Ola og Eirik fikk prøvd seg i ulendt terreng, men det gikk bare fint. Med all blåbæra mellom steinene ble det mange spisepauser.

Map    

Tandetoppen med Trine

Date:
05.09.2013
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:51h
Distance:
6.5km
Map