Archive - Date

Collected lists

Hafjell

Date:
30.10.2011

Tåketur fra parkeringsplassen mellom Ilsetra og Pellestova. Sur vind og tett tåke, men nysnøflekkene var stas for Ola og Eirik.

Map    

Elgklinten

Date:
24.10.2011
Duration:
1:03h
Distance:
4.3km

Snartur inn i Finnskogens store skoger etter jobb på Flisa. Kjørte inn feil vei mot Elgklinten (for langt sør), men kom meg over til den mye bedre veien skiltet Furuberget via en ganske dårlig skogsvei. Parkerte ved den innerste bommen. Gikk veien til riksgrensen og opp til toppen langs denne. Høyeste punkt i Åsnes ligger nok på en kolle rett vest for toppen. Retur over hogstfelt og gjennom tett skog. Så flere skogsfugl.

Map    

Kaktjernsberget

Date:
24.10.2011

Etter bestigning av Elgklinten litt lenger nord tok jeg avstikker til Hof Finnskog og videre sørover veien på vestsiden av elva. Veien på østsiden var stengt med bom. Første bom var åpen på vestsiden. Neste bom ved nordenden av Rotnesjøen stod også åpen. Jeg ga gass og smatt igjennom også neste bom i bakken på østsiden. Litt stressa over tanken på å ikke slippe ut igjen kjørte jeg kjapt veien helt til like ved toppen. Herfra løp jeg opp på høyeste. Heldigvis var ingen bommer låst da jeg kjørte tilbake. Jeg så da jeg kom hjem at Revtjennsberget også var omtrent like høyt, men økonomisk kartverk viser at Kaktjernsberget er høyest, så da satser jeg på det.

Map    

Svarttjernshøgda

Date:
14.10.2011

Etter jobboppdrag i Vikersundbakkene tok jeg meg tid til litt tur. Jeg kjørte skogsbilveien fra Jevnaker og inn i Nordmarka. Svarttjernshøga har god sti til topps, og bilen kan kjøres helt til der stien starter. Vid utsikt fra utsiktstårnet på toppen, Gaustatoppen ses godt herfra.

Map    

Bislingflaka

Date:
14.10.2011

Snartur etter å ha vært på Svarttjernshøgda. Veien opp var egentlig låst med bom, men akkurat denne dagen var den åpen og jeg tok en rask tur opp med bilen. Fra husene i enden av veien løp jeg bort til høyeste punkt i Lunner kommune. Siste kommunetopp i Oppland.

Map    

Langtjernkollen overnattingstur

Date:
09.10.2011
Distance:
12.5km

Overnattingstur under åpen himmel i Vassfaret. Vi hadde tenkt oss innerst i dalen, men kom ikke mer enn halvveis i bakken før sommerdekkene måtte gi tapt. Manfjellet ble nytt mål for turen. Vi overnattet under åpen himmel med et hustrig vær i starten, snø og sludd som gikk over til regn. Men med et hogstfelt like ved hadde vi nok ved. Neste dag var været mye bedre, og vi fikk en fin tur til toppen av Manfjellet eller Langtjernkollen som den også heter. Åke fortsatte videre mot Bringen og Hallingdalen fra toppen, mens jeg tok samme vei tilbake.

Map     4 comments

Trysilfjellet rundtur

Date:
05.10.2011

Rask toppsamlerrunde i Trysil. Godt vær og lite mennesker å se på Trysilfjellet tross hundrevis av hytter i umiddelbar nærhet og høstferie.

Map