Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Facebook

Svarttjennshaugen, siste topp på Elverum PF100-lista

Date:
29.09.2018

Enden på PF100-prosjektet jeg startet for 4 år siden. Dette er nok den flateste toppen i samlinga, og også den med dårligst utsikt. Allikevel spesielt å tenke på at Elverumslista nå er fullført. Gikk turen sammen med min gode venn Olav, som også var med da jeg startet listesamlinga. Senere møtte vi Sondre, og sammen jaktet vi alle støkkjakt på skogsfugl. Resultatet ble ei røy.

Map    

Ytre Skurvhatten

Date:
08.09.2018
Duration:
2:27h
Distance:
13.9km

Høyeste topp i Indre Fosen. Gikk "hele runden" på ca. 15 kilometer. Delvis dårlig merket, så havnet av og til utafor merkinga. Ellers stort sett sti hele veien og fint terreng. Bra utsikt fra begge toppene over viddene på Fosen. Utsikt også mot havet. Fint turmål!

Map    

Øyungskollen

Date:
07.08.2018
Map    

Smalberget

Date:
29.07.2018
Map    

Skagsvola

Date:
25.07.2018
Map    

Galdebergtinden

Date:
21.07.2018
Duration:
2:52h
Distance:
11.0km

Fra Fondsbu. Umerket sti, lett å komme litt for langt øst (til høyre) på vei opp selve stigningen. Flott utsikt fra toppen. Møtte en kollegagjeng der som trengte fotograf til gruppebilde. Fikk en halvliter pils i "betaling" for jobben, trivelig :) Gangtid opp uten pauser: 2:45. Regn hvertfall 6 timer totalt for hele turen fra Fondsbu med pauser og bildetagning.

Map    

Stordigerheden

Date:
19.07.2018
Map    

Tredje høyeste topp i Slovenia

Date:
17.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:55h
Distance:
6.0km

Bilvei opp til ca 2000moh, samt parkering på øverste punktet. Derfra går det to ruter til toppen. Den ene ruta går rundt fjellet, og innom Italia, før den runder opp på toppen. Snøfelt i bratt terreng med nedenforliggende stup kan være en faktor tidlig om sommeren. Ellers passer denne ruta for vanlige turgåere. Ruta er sikret på de bratteste stedene med vaier. Rute nummer to (slovenska smer) går direkte opp fjellet. Via Ferrata-utstyr anbefales her, da den er eksponert og bratt. Selv gikk jeg den italienske ruta. Lite snø på vei opp, og ingen problemer. En relativt kort tur takket være bilveien opp til 2000 moh. Panoramautsikt fra toppen mot alle de andre høyeste toppene i Slovenia.

Map    

Ulvsjøberget

Date:
30.06.2018
Map    

Seksortklumpen

Date:
09.06.2018

Strålende sol og varmt vær. Fulgte kjerreveien innover før jeg tok til venstre på sti. Fint terreng innover på bra sti. Opp mot selve toppen tok jeg av til venstre og gikk rett opp sørsida, egentlig kun for å se om det gikk an. Det var ulendt og bratt, men fullt mulig å komme seg opp. Oppe på toppen var det flott utsikt i alle retninger. Et skår i gleden var imidlertid den pågående byggingen av en stor vindmøllepark i området. Sesortklumpen og terrenget rundt vil aldri bli det samme da dette kommer opp. Fulgte sti ned igjen, noe som nok er betydelig raskere enn å gå rett opp og ned sørsiden.

Map