Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Tjønnholstind-traversen

Date:
19.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
12:50h
Distance:
29.6km

Den drøyeste turen jeg hittil har gått i mitt liv, både når det kommer til totalt antall timer, kilometre og høydemetre! De siste 11 kilometerene fra vi der kom ned i Leirungsdalen og til bilen var mildt sagt tunge, men alt i alt en fantastisk fin og variert tur i vidunderlig vær!

Map    

Ettermiddagstur: Fisketjernnuten

Date:
16.06.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:30h
Distance:
4.0km
Map    

Rasletind og Austre Kalvehøgde

Date:
15.06.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
9:39h
Distance:
28.1km

Map    

Veslebjørn og Kalven

Date:
07.05.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:46h
Distance:
15.0km
Map    

Store Ringstind

Date:
06.05.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
7:08h
Distance:
17.5km

Map    

Dagstur til Hemsedal: Storebottskarvet

Date:
11.04.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:35h
Distance:
9.5km

Min randotur nr to i livet, og mitt første møte med svinger i skikkelig (i forhold til mine erfaringer sålangt) pudder! I en ekstrem motsetning til gårsdagens tur til Gaustatoppen, hvor hele nedkjøringen gikk på beinhard, nærmest isete, snø. Planen var da egentlig å hvile slitne bein og pleie ømme gnagsår-føtter idag og dra til Hemsedal imorgen, men det var meldt pent vær idag og overskyet imorgen, så da ga vi gass og kjørte avgårde fra Sandvika mot Hemsedal og Mørkedalen i 0730-tiden. Like før kl 11 parkerte vi der RV52 krysser elva, spente på oss skia og siktet oss inn mot høyspentmasta/Svartebekken-leiet. Dvs, et følge på ca 10 stk hadde gått 10 min før oss, så i praksis fulgte vi bare etter i sporene deres, og etter alt å dømme skulle de samme vei som oss. Første >>>

Map    

Dagstur til Gaustatoppen

Date:
10.04.2017
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:02h
Distance:
7.2km

Vi kjørte fra Sandvika kl 08, begynte å gå tre timer senere. Gikk opp Langefonn. Nok snø, dog veldig hard, så det var nok på grensen til at vi burde hatt skarejern. Oppe på turisthytta tok vi oss god tid og spiste matpakka, før vi gikk bort på toppunktet på beina. Nedkjøringen gikk samme vei som vi gikk opp. Veldig hardt, så det ble ikke den beste kjøreopplevelsen, men gøy var det nå uansett!

Map    

Raudfjellet

Date:
12.03.2017
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
3:57h
Distance:
18.0km

Topptur på tynne langrennsski med Jacob og Lars-Adrian. Strålende vær, plussgrader, klisterføre og skikkelig påskestemning! Turen opp gikk fint i mer eller mindre opptråkkede spor. Nedturen var derimot uendelig mye mer utfordrende! Delvis gjennomslagsskare, delvis hard vindblåst skare (dette som kalles gjennomslagsføre?) var ekstremt vanskelig å håndtere med tynne langrennsski uten stålkanter, og resulterte i flere fall (uten større konsekvenser enn et par skrubbsår i ansiktet, heldigvis). Jeg koste meg nå uansett, men Jacob valgte å bære skiene et stykke (likevel brukte vi like lang tid ned som ham). Vi var mildt sagt slitne da vi staket oss frem på bakglatte ski den siste kilometeren over vannet og tilbake til hytta, men for en flott tur det var! Alle var enige om det, hvertfall >>>

Map    

Oslomarka pf100: Abborås

Date:
05.01.2017
Characteristic:
Hike
Duration:
1:40h
Distance:
6.7km

Tur nr to idag. Parkerte ved Kleivestua (koster 30 kr) og gikk først ut til Kongens Utsikt, hvor jeg hadde fantastisk utsikt og så både Gaustatoppen(!), Blefjell og Norefjell. Gikk så litt tilbake og innover mot Abborås. Fra litt nedenfor toppen fikk jeg øye på tre elger som gikk i samlet flokk mellom trærne, men det var så langt unna at jeg ikke fikk tatt noen gode bilder av dem. Så derimot en fin fugl som jeg prøvde i 15 minutter å få tatt et fint bilde av. Eller, den satt i toppen av et tre, så jeg ville aller helst prøve å få tatt et bilde av den mens den fløy. Det gikk sånn halvveis, resultatet kan sees under. Etter litt googling tror jeg det kan være en haukugle jeg så. Et par til bilder fra turen:

Map    

Oslomarka pf100: Gampen

Date:
05.01.2017
Characteristic:
Hike
Duration:
1:51h
Distance:
8.4km

Den første av to turer idag gikk til Gampen. Parkerte langs Ringeriksveien (FV285), rett ved en bom, og fulgte en skogsbilvei et stykke før jeg tok av til høyre inn i skauen og fulgte et gpx-spor på GPS-klokka direkte opp til toppen. Ville gå en slags runde, så traska videre etter at jeg kom på toppen (som bare er en stor stein midt blant trærne, med laber utsikt). Ble litt knot men kom etterhvert ned på en vei som førte til den skogsbilveien jeg hadde fulgt opp. Helt ok tur i veldig fint (og kaldt! Ned mot -15 grader) vær.

Map