Store Smørskredtinden

Content
Language
Adviser

Tur: Store Smørskredtinden 1631m
Guide: 15.09 Christian Nesset, 22.09 Christian Nesset
Pris: 1250 kr 15% rabatt for arrangementsdeltakere.
Maks: 3 deltakere. Minimum: 2 deltakere

Beskrivelse:
Store Smørskredtinden er Sunnmørsalpenes nest høyeste fjell og sett på som storebroren til Slogen. Smørskredtinden er en vill og spektakulær tind som får ligge i fred fra folkevandringen opp Slogen på motsatt side av dalen. Turen er variert og krevende med mange høydemetre i luftig alpint terreng.

Vi tar ferge fra Sæbø til Urke og kjører opp til Skylstad. Vi går stien opp Brekkelva mot Patchellhytta men tar av en halv kilometer før og skrår østover mot Vestegga på Smørskredtinden. Vestegga er til tider svært luftig og byr på endel klyving og noen opptak hvor det må sikres med tau. Returen går ned østrenna til breen mellom Store Smørskredtinden og Nordre Smørskredtinden. Herfra kan vi enten ta turen ned Langfonndalen eller om vær og tid er med oss ta turen opp Nordre Smørskredtinden med retur ned nordvestflanken til Patchellhytta og videre til Patchellhytta.

Forventet tidsbruk: 8-10 timer.

Påmelding til event@peakbook.org eller Morten Helgesen på SMS 47907848

Utstyr:
Sele, hjelm pluss mat og drikke og bekledning for en høyfjellstur i september. Gi beskjed ved påmelding dersom du mangler noe utstyr.

Store Smørskredtinden med egga i front. Sett fra oppstigningen mot Slogen.
Store Smørskredtinden med egga i front. Sett fra oppstigningen mot Slogen.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text: