Storbreatur

Content
Language
Adviser

Stobrean med topper. 6 plasser. Pris 500-550 kr.

På lørdag blir det mulighet for tur litt lenger unna Leirvassbu, nede på flotte Storbrean som er omkranset av en lang tanngard av 2000m-tinder. Selve breen kan ofte by på fortreffelig snøkvalitet.
Vi tar oss ned fra Leirvassbu til innsteget på breen og går opp denne og velger en eller flere topper etter vær og tidbruk. Aktuelle topper kan være Østtoppen på Sokse, Kniven, Store Smørstabbtinden, Sauen eller Stobreatinden. Turen avsluttes med super nedkjøring via breen til Leirdalen.
På lørdagens tur er det returtransport med scooter opp til Leirvassbu. På mandag, er turen en slags hjemreisetur som ender på parkeringen.
Som alternativ til å begynne nede under breen, kan det være aktuelt å gå via Bjørnskardet eller sadelen på 1753 moh nordøst av Geite som atkomst til Storbrean.

Vanskelighetsgrad: Middels til krevende. Moderat form og moderate skiferdigheter er en fordel.
Tidsbruk: 6-9 timer avhengig av vær, forhold og gruppa. Lørdagsturen tar noe lenger tid pga returtransport tilbake til Leirvassbu og mulig venting på denne.
Lengde og høydeforskjell: 13-16 km og 900-1000 høydemeter.
Passer for: Rando- og telemarkski. Fjellskiløpere med gode skiferdigheter kan også delta.
Pris og begrensninger: 500-550 kr. Maks. 6 deltakere pr. gruppe.
Utstyr: Sender/mottaker, spade, søkestang, stegjern og isøks. Vindsekk anbefales.
Turer: Tur 21-3 og tur 21-3b Lørdag 21. april kl. 09:00. Tur 23-2. Mandag 23. april kl. 09:00

Skuer oppover Storbrean med Sokse og Sauen bak.
Skuer oppover Storbrean med Sokse og Sauen bak.
På Sokse Ø mot Sokse i bakgrunnen.
På Sokse Ø mot Sokse i bakgrunnen.
Fra Storbreatinden mot Store Smørstabbtinden.
Fra Storbreatinden mot Store Smørstabbtinden.

Deltakere

Tur 21-3 Lørdag 21. april 09:00

Førertime kvelden før kl. 19:30

Tur 21-3b Lørdag 21. april 09:00 fulltegnet

Førertime kvelden før kl. 19:30

Tur 23-2 Mandag 23. april 09:00

Førertime avtales nærmere

Tilbake til hovedsiden

Disclaimer

Våre guider vil gjøre sitt ytterste for å gi deg en flott turopplevelse. Toppen er selvsagt målet, men sikkerheten har førsteprioritet. Uvær eller spesielt krevende forhold eller andre ytre omstendigheter man ikke rår over kan resultere i at toppen ikke nås. Dette kan medføre at man kanskje må snu før toppen, eller om det er klart på forhånd så vil turleder legge opp til en annen tur i samråd med deltakerne som gir mest mulig utbytte.
Om refusjon: Kjøpte turbilletter refunderes 100% dersom vi ikke kan stille guide og turen må avlyses i sin helhet. Utover dette refunderes ikke kjøpte turbilletter. Kan du av en eller annen grunn ikke delta på turen, står du fritt til å videreselge denne. Gi oss beskjed om navn på ny deltaker i tilfelle. Dersom det på enkelte turer er venteliste og stor pågang vil vi kunne hjelpe til med å formidle ny kjøper mot et gebyr på kr. 50.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text: