Topptur på randonee-ski til Surtningstind for nybegynnere

Content
Language
Adviser
Surtningstinden til venstre
Surtningstinden til venstre
21. april kan du bli med Christin og Bjørn på nybegynnertur på randonee-ski til Surtningstind (1997 m) i Jotunheimen. Se kart her
.

Turen passer for deg som har lyst til å prøve randonee-ski i fjellet for første gang. Du må ha stått på ski tidligere (langrenn, fjellski eller slalom), men du må ikke «være god» eller «flink» til å stå nedover. Du kommer deg trygt ned uansett ferdighet - det lover vi. Det som er viktig er at du har prøvd rando-utstyret: Du må vite at støvlene ikke er for små (føtter utvider seg når de blir varme) og du må vite hvordan du justerer støvelhælen opp og ned på bindingen. Du må også vite hvordan du tar av og på feller.

På denne turen lærer du å stå på randonee-ski. Du blir kjent med andre friluftsinteresserte og får grunnleggende kunnskap om sikkerhet og ferdsel i fjellet om vinteren. Målet med turen er å nyte fjellet, bruke dagen og ta riktige valg i høyfjellet. Dette er tur. Det er ikke en konkurranse om å gå fort opp og raskest mulig ned til hytta. Det er faktisk stikk motsatt: Vi skal samle gyldne øyeblikk underveis, ta bilder og se på utsikten.

Turbeskrivelse og praktisk info

Oppmøte presis kl 09:45 på trappa til Leirvassbu. Vi gir dere praktisk info før avgang. Vi går presis kl 10:00. Kommer du etter det, må du gå tur på egen hånd. Det tar ca 4 timers rolig gange til topps og ca 2 timer ned. Det er 600 høydemeter. Vi passer på at alle får i seg nok mat og drikke underveis, og at det blir tid til å kle av og på slik at vi verken blir for varme eller kalde.

Selve toppen er verken luftig eller skummel, så dette er ikke noe problem selv om du skulle ha et snev av høydeskrekk. Vi passer på at alle kommer seg trygt ned. Kjørere som har skredutstyr kan få mulighet til å kjøre litt brattere ned dersom de ønsker dette.

Husk at du har ansvar for å hjelpe sidemannen din underveis. Det er viktig å hjelpe og snakke både seg selv og andre OPP. Si som Pippi: "Det har jeg aldri prøvd før, så det klarer jeg sikkert".

Utstyr og pakkeliste
Du må være utstyrt for vintertur i høyfjellet. Været kan slå om, og ting kan skje underveis som gjør at turen tar lengre tid enn planlagt.

Du må eie eget rando-utstyr eller leie. Mange alpinanlegg og sportsbutikker leier ut utstyr. Leirvassbu leier ikke ut randoutstyr. Du er selv ansvarlig for å tilpasse utstyret ditt i forkant, vi har ingen mulighet til å hjelpe deg med dette rett før avgang. Du må vite hvordan du tar på støvler, ski og feller og ha testet utstyret på forhånd. Det er svært viktig at randonee-støvlene er store nok, og at de passer perfekt i bindingene. Dette MÅ du sjekke på forhånd. Ikke vent med å skaffe utstyr til siste liten. Bra utstyr som passer er viktig for mestringsfølelsen og turgleden!

Barn: 12 år +
Foreldre som tar med barn er ansvarlige for barna. Det betyr at dere må ha gått lignende turer før og vite helt sikkert at dette er en tur som barna klarer og har glede av. Dere må ha såpass fjellerfaring at dere selv er i stand til å vurdere hvordan barna har det. Dere må selv returnere til hytta ved behov. NB, løypa til Surtningstind er ikke stikket opp.

Velkommen med på tur!


  • Meld deg på: Send e-post til event@peakbook.org
  • Antall deltakere: Maks 30

Filmsnutt som også viser skikjøring ved Surtningstinden (Film: Christin Oldebråten)

Påmeldte deltakere

(Ikke oppdatert)
- Guro Edvardsen
- Christine Turter Sandvold

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text: