Arkiv - dato

Arkiv - aktivitet

"Peakbookvenner"

Lister jeg samler etter

Nubberunda

Dato:
03.10.2017
Turtype:
Fjelltur
Turlengde:
6:52t
Distanse:
14,0km

Etter ein lang tur og hyggeleg kveld på Glitterheim laurdag, var planen å besøke Aust-/Stornubben på tur utover Veodalen. Vi parkerte bilane ved Storkroken. Vi traska oppover i lettgått terreng. Etter kvart gjekk vegetasjonen over til steinrøys og vi kom opp til Austnubben utan stor dramatikk. Inge traska ned att, medan Knut Tønnes, Peder og Andrea fortsatte fyrst til "Aust for Austnubben", og deretter til Stornubben. Sant og si er vel denne turen finast på snørikt vinterføre, men alt i alt ein veldig fin dag til fjells!

Kart    

Glittertindrunda

Dato:
02.10.2017
Turtype:
Fjelltur
Turlengde:
10:35t
Distanse:
21,4km

Gode kollegaer/eks-kollegaer på helgetur til Glitterheim denne helga: Peder, Inge, Karl, Knut. Med på lasset var også Andrea. Laurdag var målet fyrst og fremst Ryggjehøe. Vêret viste seg frå si beste side, og det gjekk greitt oppover mot toppen. Vi fortsatte over vidare ned på vestsida. Karl og Inge bestemte seg for å returnere til Glitterheim via Skautflya, medan Peder, Knut og Andrea sikta seg inn på Glitter-Rundhø. Vi ville også innom Vestre Glittertindoksle, som ingen av oss hadde besøkt tidlegare. Flott utsikt til nordveggen på Tind frå her. Returen gjekk via Glittertind, som for anledningen hadde fått rikeleg påfyll nysnø. Vi fekk flott kveldsol på toppen, og turen nedover gjekk i full fart på rumperacer. Avslutta dagen med triveleg kveld på Glitterheim.

Kart    

Snøhetta

Dato:
13.08.2017
Turtype:
Fjelltur
Turlengde:
8:34t
Distanse:
14,7km

Årets familiefjelltur til Snøhetta. Vi overnatte i telt en halv kilometer frå Snøheim. Dei minste var bekymra for moskusbesøk i teltet. Etter ei nokså kald natt, varma sola opp teltet før frukost. Turen til toppen gjekk fint for store og små. Litt dramatikk vart det på tur ned når vi kjem til den gamle hytta der stigninga startar. Her har ei dame ramla i steinrøyse og fått hodeskade. Vi hjelper til å få bandasjert skada, og etter å ha vore i kontakt med AMK, blir det bestemt at ho skal hentast med helikopter. Nokre dagar etter at vi har kome heim att, får vi blomster på døra som takk for hjelpa. Det var ei triveleg helsing.

Kart    

Vestre Skardstind

Dato:
01.08.2017
Turtype:
Fjelltur
Turlengde:
9:45t
Distanse:
13,9km

Målet for dagen var Skardstind. Det var brukbar vêrmelding denne dagen i ei elles dårleg vêrperiode. Men vêrmeldinga slo ikkje heilt til, og vi fekk både snø, vind og kuldegrader. Ambisjonane vart reduserte, og plan B vart ei runde på Dumhøe og Vestre Skardstind. Så får vi kome att ved eit seinare høve og fullføre resten av turen. Takk til Hans Morten for triveleg følgje!

Kart    

Tverrbottindane

Dato:
29.07.2017
Turtype:
Fjelltur
Turlengde:
8:00t
Distanse:
10,8km

Flott og lett rundtur !

Kart    

Piggen og Vesl-Piggen

Dato:
14.07.2017
Turtype:
Fjelltur
Turlengde:
7:22t
Distanse:
12,7km

Familitur til Piggen med Sigri! Andrea var ein snartur bortom Keilhaus, og på tur ned vart det også ein fin avstikkar bort til Veslepiggen.

Kart    

Kniven og Sokse

Dato:
28.05.2017
Turtype:
Fjellskitur
Turlengde:
8:45t
Distanse:
19,3km

Kart    

Gravdalstindane og Søre Smørstabbtindane

Dato:
07.05.2017
Turtype:
Fjellskitur
Turlengde:
8:00t
Distanse:
23,8km

Flott tur i nydeleg vêr til Gravdalstindane. Medan det kryr av folk oppover Leirbrean med kurs for Storebjørn, såg vi nesten ikkje folk på denne sida av Smørstabbrean - berre nokre få lokale.

Kart