Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

August-weekend i Svartdalen

Date:
25.08.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
38.0km

Ettersom at min flotte Juli-weekend i Svartdalen gav meg svært positive inntrykk over denne nydelige dalen - midt blant Gjendealpenes høye og vakre tinder - visste jeg med sikkerhet at her skulle jeg tilbake! Etter en til dels ustabil sommer værmessig, var det endelig meldt om en solrik helg i slutten av august. Spontant reiste jeg til fjells og var klar for en ny flott drømmeweekend i Svartdalen fra fredag til søndag! Jeg kjørte opp til Bygdin og parkerte bilen på den gratis parkeringsplassen der Jotunheimvegen begynner. Derfra gikk jeg raskt ned langs bilveien til Fagerstrand og Bygdin der båten stod straks klar for avgang kl 9.05. Ombord var det noen folk, men ganske stille sammenlignet med da jeg sist reiste med båten under Vinjerock i juli. Solen skinte fra en lettskyet himmel og det var omtrent helt vindstille. >>>

Map    

Skageflå - Geiranger

Date:
19.08.2017

Båttur fra Geiranger til Skageflå og retur på sti tilbake til Geiranger. Tur med Patrick og Andrea.

Map    

Synshorn og Heimre Fagerdalshøe

Date:
13.08.2017
Characteristic:
Hillwalk

Map    

Munken nordøstryggen fra Leirungsdalen

Date:
11.08.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
7:00h

Over Raudhamran og inn i Leirungsdalen. Videre opp nordøstryggen til Munken. Startet oppstigningen øst for nederste del av ryggen, som er temmelig bratt. Kom greit opp her gjennom en renne, men med noen utfordringer i bratt terreng. Burde startet vest for ryggen for enklere adkomst. Selve ryggen er ganske bratt enkelte steder, men det er mulig å holde litt til høyre på de vanskeligste partiene. Fra Munken flatt opp til Mugna, derfra ned til Kalvehøgde Ø2, oppom Rasletinden og ned til Øystre Rasletinden. Derfra DNT-stien ned til ca. 1500 moh og deretter i lettgått terreng tilbake til bilen. Fint vær til å begynne med, delvis skyet oppholdsvær. På 2000 moh begynte det å skye til fra vest, og over Rasletinden regnet det, tidvis sluddet. Ganske surt med kuling fra sydvest på toppene.

Map    

Rasletinden og Austre Kalvehøgde

Date:
02.08.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
7:30h

Ettermiddag-/kveldstur til Rasletinden og Austre Kalvehøgde. Det var delvis skyet vær og en liten sluddbyge på Mugna. Brukte 2 timer til Rasletinden og 3 timer til Mugna fra Valdresflya. Mye folk på DNT-stien opp til Rasletinden, derfra ingen. Kun noen få spor i snøen opp til Austre Kalvehøgde fra Mugna. Var nede på Valdresflya da det ble mørkt kl. 22.15 der jeg møtte på flere reinsdyr.

Map